Loading

…în care tragem cu cartușele lui și apoi iese public și spune că noi suntem de vină, că noi avem ceva cu el.

Aducem în atenția Ministerului Tineretului și Sportului, dar și a Consiliului Local Municipal Râmnicu Vâlcea, că au loc, în aceste zile de restriște, alte afaceri dubioase administrative, cu încălcarea legislației în vigoare. Ați ghicit. E vorba de același, unicul și „invincibilul”, Gutău Mircia care calcă legislația în picioare ori de câte ori are chef, pentru că nimeni, dar nimeni, nu are ac de cojocul lui. Organele cu drept de control dorm în papucii statului – DIICOT, DNA și Procuratura – ori cât am scrie și am sesiza public ilegalitățile primarului penal, se fac că nu văd.

ARENELE TRAIAN

Plecând de la un comunicat publicat pe site-ul oficial al Primăriei Râmnicu Vâlcea, în care „marele” primar al urbei ne încunoștiințează că Direcția Economico-Financiară a Primăriei urmează să-și mute sediul la „Arenele Traian” și noi îl încunoștiințăm că prin ceea ce urmează să facă încalcă grav HG nr 717/13.07.2011, HG 245/08.05.2019, PUD 2014 și nu numai.

„TIMPUL DE VÂLCEA”, 1 OCTOMBRIE 2019 – HAOS în Direcția Județeană de Sport, după ce angajații au fost dați afară cu forța …. – accesează culoarea

Mai mulți angajați ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea au făcut o adresă către Ministerul Tineretului și Sportului, în atenția ministrului Bogdan Matei. Aceștia îi aduc la cunoștință ministrului faptul că directorul executiv adjunct Marius Silvian Dan, în timp ce directorul executiv Bogdan Marinescu se află în concediu, a emis o decizie prin care a dispus mutarea sediului administrativ, de la Sala Sporturilor Traian din strada Nicolae Bălcescu nr 24, la Baza Turistică Vâlcea, din strada Nicolae Bălcescu nr. 28. Silvian Dan nu a ținut cont de faptul că nu are o delegare de atribuții pentru astfel de decizii și nici de faptul că decizia de mutare a sediului administrativ încalcă prevederile art. 2 din HG nr. 245/2019 unde se stipulează următoarele:„Municipiul Râmnicu Vâlcea, prin Consiliul Local, se obligă să mențină destinația actuală a imobilului și să asigure gratuitatea desfășurării activităților administrative și funcționale ale Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea și ale Clubului Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea, precum și gratuitatea desfășurării activităților specifice Ministerului Tineretului și Sportului și ale unităților/instituțiilor din subordinea sau coordonarea acestuia”. Mai mult, Direcția deține inclusiv un proces verbal de predare-primire, din mai 2019, în care se stabilește că „situația spațiilor utilizate la data preluării ca sediu administrativ al DJST Vâlcea utilizate cu titlul gratuit de către aceasta de la municipiul Râmnicu Vâlcea”…. În clădirea în care se intenționează mutarea sediului, angajații susțin că nu sunt condiții corespunzătoare pentru desfășurarea activității, iar demersul directorului Silvian Dan contravine intereselor Direcției, deoarece activitățile administrative și funcționale ale DJST Vâlcea, potrivit art. 2, alin 1, din HG 245/2019, se desfășoară cu titlul gratuit. Așa cum spuneam, implicați în acest abuz se pare că sunt, din surse care doresc să-și păstreze anonimatul și este lezne de înțeles de ce, președintele Clubului – Verigeanu Florin și directorul Clubului Marius Țuca, ambii „frații” edilului Gutău Mircia”.La Art 3(1) tot din HG 245/2019 se menționează: „Ministerul Tineretului și Sportului va verifica și controla anual, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, modul de folosire a imobilului transmis, în conformitate cu destinația acestuia. (2) În cazul în care Ministerul Tineretului și Sportului constată că municipiul Râmnicu Vâlcea nu respectă destinația și obligațiile prevăzute la art. 1, imobilul revine de drept în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, în condițiile legii.

ARENA VÂLCEANĂ”, 27 NOIEMBRIE 2019 – Destinația Arenelor Traian, schimbată ilegal – accesează culoarea

„În august 2014, Gigi Matei, primarul interimar de la acea vreme, a decis să refacă această bază și a aprobat, în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru „Reabilitarea și modernizarea complexului sportiv și de agrement „Arenele Traian”. În PUDul respectiv, se stipula că noul centru „va avea D+P+2E (Sd de aproximativ 16.000 mp), funcțiuni conexe activităților sportive: săli de fitness, judo, tenis de masă etc, hol central, vestiare și grupuri sanitare, birou administrație și camere de cazare pentru sportivi”. În iunie 2016 s-a schimbat puterea, iar Mircia Gutău a revenit la primărie. Așa cum era normal, noul edil a continuat acest important proiect și, trei luni mai târziu, Corina Toma a întocmit un Raport privind aprobarea Studiului de Fezabilitate (SF) și a indicatorilor tehnico-economici, care ar fi trebuit să aibă la bază PUDul din 2014, PUGul municipiului și Regulamentul de urbanism aprobat în 2013. Numai că, din pix, ilegal, a adăugat câteva lucruri: „din punct de vedere funcțional, aceasta va avea două destinații diferite. O parte din clădire va prelua funcțiile clădirii demolate, având o scenă deschisă spre arenă, poziționată la cota inferioară a acesteia cu spații adiacente, poziționate de o parte și de alta, destinate artiștilor și sportivilor și o parte ce va concentra birouri ale Administrației Publice”. Este ilegal și de neînțeles pentru că, în PUD 166/28.08. 2014 scrie altceva, și mai mult decât atât, în articolul 3 din HG 717/2011, exact cum se arată și în Raportul nr. 44649/16.11.2017, întocmit de Alexandru Ghibirdic, Mirela Turcu și Adina Gruițoiu, se menționează foarte clar: „Consiliul Local este obligat să mențină destinația actuală a imobilului Arenele Traian și să asigure gratuitatea desfășurării activităților specifice Ministerului Tineretului și Sportului, precum și unităților/ instituțiilor din subordinea sau coordonarea acestuia, în sistemul de educație fizică și sport, sub sancțiunea revenirii de drept a imobilului în domeniul public al statului”

PRIMĂRIA RÂMNICU VÂLCEA, 25 MAI 2020 – Direcţia Economico-Financiară a Primăriei municipiului se mută în sediul modern de la ”Arenele Traian” – accesează culoarea

„În cursul acestei săptămâni se va finaliza mutarea Direcţiei Economico-Financiare a Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea în noul sediu din cadrul ”Arenelor Traian”. Ca urmare a acestei operaţiuni care afectează inclusiv baza de date cu contribuabilii locali, vineri, 29 mai, toate casieriile Municipalităţii vor fi închise, iar în perioada 30 mai – 2 iunie nu se vor putea face plăţi electronice prin intermediul site-urilor www.taxermvl.ro şi ghişeul.ro. Noul sediu al DEF de la ”Arenele Traian” îi aşteaptă, începând cu data de 2 iunie, pe cetăţeni în condiţii net superioare din punct de vedere al confortului şi accesibilităţii. Intrarea autovehiculelor este prevăzută din bulevardul Tudor Vladimirescu, iar ieşirea lor se poate face fie în strada Mihai Viteazu, fie în bulevardul Nicolae Bălcescu, pe lângă Sala Sporturilor ”Traian”. De asemenea, imobilul beneficiază de o parcare generoasă”.

Dacă cele inserate nu convin administrației, așteptăm cu real interes „drept la replică” pe care îl vom publica integral. Să fii contribuit și această mutare la „demisia” administratorului public, Alexandru Ghibirdic? Orice e posibil, cu un Gutău la conducere! Și uite așa, avem reale motive să credem că această decizie va aduce un nou scandal de proporții, o altă palmă dată administrației Gutău!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.