1,003 total views

….din sediul administrativ, și mutați cu mașina de câini folosită de D.A.D.P. Râmnicu Vâlcea, la prinderea acestora, de către Verigeanu și Țuca, doi tipi care, ajutați de angajați de la Club, au scos cu forța în stradă 2 birouri cu tot cu personal. Nu știm cum și-au permis aceștia să facă un astfel de ABUZ, în condițiile în care nu reprezintă Consiliul Local, deși putem bănui la ordinul cui au acționat, cum nu știm nici dacă au cunoștință că au încălcat o Hotărâre de Guvern.

Nici nu s-a răcit bine HG 245/2019 (aprilie) și deja este încălcată cu un tupeu fantastic de doi indivizi care administrează Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea și de un detașat de „caracal” care se dă mare președinte la Pro România pe undeva prin Olt.

Adresă către ministrul Matei Bogdan

Mai mulți angajați ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea au făcut o adresă către Ministerul Tineretului și Sportului, în atenția ministrului Bogdan Matei. Aceștia îi aduc la cunoștință ministrului faptul că directorul executiv adjunct Marius Silvian Dan, în timp ce directorul executiv Bogdan Marinescu se află în concediu, a emis o decizie prin care a dispus mutarea sediului administrativ, de la Sala Sporturilor Traian din strada Nicolae Bălcescu nr 24, la Baza Turistică Vâlcea, din strada Nicolae Bălcescu nr. 28.

Silvian Dan nu a ținut cont de faptul că nu are o delegare de atribuții pentru astfel de decizii și nici de faptul că decizia de mutare a sediului administrativ încalcă prevederile art. 2 din HG nr. 245/2019 unde se stipulează următoarele:

„Municipiul Râmnicu Vâlcea, prin Consiliul Local, se obligă să mențină destinația actuală a imobilului și să asigure gratuitatea desfășurării activităților administrative și funcționale ale Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea și ale Clubului Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea, precum și gratuitatea desfășurării activităților specifice Ministerului Tineretului și Sportului și ale unităților/instituțiilor din subordinea sau coordonarea acestuia”.

Mai mult, Direcția deține inclusiv un proces verbal de predare-primire, din mai 2019, în care se stabilește că „situația spațiilor utilizate la data preluării ca sediu administrativ al DJST Vâlcea utilizate cu titlul gratuit de către aceasta de la municipiul Râmnicu Vâlcea”….

În clădirea în care se intenționează mutarea sediului, angajații susțin că nu sunt condiții corespunzătoare pentru desfășurarea activității, iar demersul directorului Silvian Dan contravine intereselor Direcției, deoarece activitățile administrative și funcționale ale DJST Vâlcea, potrivit art. 2, alin 1, din HG 245/2019, se desfășoară cu titlul gratuit.

Așa cum spuneam, implicați în acest abuz se pare că sunt, din surse care doresc să-și păstreze anonimatul și este lezne de înțeles de ce, președintele Clubului – Verigeanu Florin și directorul Clubului Marius Țuca, ambii „frații” edilului Gutău Mircia.

Totuși mai adaugăm ceva important și anume:

La Art 3(1) tot din HG 245/2019 se menționează: „Ministerul Tineretului și Sportului va verifica și controla anual, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, modul de folosire a imobilului transmis, în conformitate cu destinația acestuia. (2) În cazul în care Ministerul Tineretului și Sportului constată că municipiul Râmnicu Vâlcea nu respectă destinația și obligațiile prevăzute la art. 1, imobilul revine de drept în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, în condițiile legii.

Cu alte cuvinte, în secunda 2, „marele” ministru Matei, care nu degeaba a fost pus pe un fotoliu mai mare decât i se cuvenea, la primirea adresei transmisă de către angajații DJST, în care i se aduce la cunoștință că nu se respectă destinația conform celor stabilite prin HG, ar trebui să dispună de urgență preluarea din nou a imobilului în domeniul public al statului.

Va face Matei acest lucru? Rămâne de văzut!

Momentan ne orpim aici, dar vom reveni cu amănunte în urma declarațiilor pe care le vom solicita de la Verigeanu și Țuca, pentru că la ora când am primit informațiile și am conceput articolul nu ne-am permis să-i contactăm.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.