Loading

…decizia de sancționare disciplinară. Mitrache Constantin, angajat ETA SA, în data de 15 mai 2020, acționează societatea în instanță, contestând decizia de sancționare, litigiu de muncă apărut în perioada când țara era în stare de urgență și restricțiile curgeau. Se pare că scandalul deja cunoscut, în spațiul public, dintre angajați și societatea ETA SA, s-a lăsat cu un dosar și probabil vor mai urma, spun sursele.

SEDIU SOCIETĂȚII ETA SA

Astfel, Consiliul local al municipiului Râmnicu Vâlcea, se va întruni în ședință ordinară, joi 28 mai 2020, și va vota proiectul de hotărâre pentru „exprimarea acordului municipiului Râmnicu Vâlcea în calitate de acționar unic al societății ETA SA, cu privire la achiziționarea de servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare a societății în instanță”.

Printr-o adresă din 26 mai 2020, înregistrată la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, societatea ETA solicită mandatarea reprezentanților acționarului unic – Municipiului Râmnicu Vâlcea în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la societatea ETA, în vederea aprobării contractării de servicii juridice externe pentru asigurarea reprezentării societății în toate fazele procesuale până la soluționarea definitivă a cauzei civile înregistrată pe rolul Tribunalului Vâlcea în dosarul 1231/90/2020, având ca obiect anulare decizie de sancționare disciplinară.

Solicitarea societății ETA SA este justificată de faptul că în cadrul societății este angajat doar un singur consilier juridic care în prezent se află în concediu medical pentru o perioadă imprevizibilă, iar potrivit prevederilor Codului de Procedură Civilă, societatea, în calitate de pârât, are obligația ca în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată să depună întâmpinare sub sanctiunea decăderii din dreptul de a mai propune probe și de a invoca excepții, în afara celor de ordine publică dacă legea nu prevede altfel. De asemenea, se are în vedere și faptul că în litigiile de muncă în care reclamanți sunt angajații societății ar apărea și interpretări subiective ale consilierului juridic angajat al societății întrucât între angajați se creează relații de colegialitate/amiciție/prietenie care ar afecta obiectivitatea consilierului juridic în susținerea cauzei.

Achiziționare servicii de reprezentare în instanță, Primăria Râmnicu Vâlcea a tot avut pe parcursul adminsitrației 2016-2020, dar niciodată nimeni nu a știut care sunt casele de avocatură sau avocații antamați în urma aprobării de către CL a acestor servicii, care sunt sumele solicitate de cărte aceștia ori care sunt rezultatele proceselor. Consiliul Local 2016-2020, cu excepția unui singur consilier, deși are și el partea lui de vină, a fost cel mai îngenunchiat for legislativ de către cel executiv, pe numele lui – Gutău Mircia!!! Cel mai prăpădit consiliu din perioada postdecembristă…

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.