122 total views

Managerul Mihai Bălan şi-a dat demisia…din nou

Se pare că managerul general al CET Govora, ing. Mihai Bălan şi-a făcut un obicei din a-şi da demisia, lunar. Prima tentativă a avut loc luna trecută, minunea a ţinut doar o zi, pentru că după o noapte de insomnie a revenit asupra ei. Cea de-a doua tentativă s-a consumat ieri 29 aprilie a.c., doar că de această dată demisia a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al CET Govora, cu precizarea că de această dată e foarte posibil ca managerul Bălan să nu mai revină asupra ei.

După raportul Curţii de Conturi, defavorabil total managerului Mihai Bălan, şansele de reîntoarcere la comanda CET sunt aproape zero. Cum era de aşteptat anunţul a fost făcut în publicaţiile de casă ale lui Mihai Bălan, iar interimarul din fruntea Consiliului Judeţean, liberalul Gheorghe Păsat, a mimat cu greu surprinderea, mai avea puţin şi declara că a aflat din presă despre demisia managerului general. Bălan a informat mai întâi presa, printr-un comunica trimis online, după care şi-a depus hârtia la Consiliului de Administraţie al CET Govora.
Reprezentanţii ziarelor aflate în dizgraţia liberalului n-au primit niciun răspuns, Păsat a fugit ca ultimul laş de reporterii aflaţi în CJ pentru luarea unui punct de vedere, deşi toată conducerea PNL Vâlcea a pregătit pas cu pas debarcarea managerului de la CET. Raportul Curţii de Conturi a venit la ,,timpul potrivit”, cu date exacte, imposibil de contestat în instanţa de judecată. Pe surse, Bălan a invocat ,,incompatibilitatea” cu noua conducere a CJ, dar în comunicatul oficial, lansat pe mail, a specificat că motivele sunt de ordin personal.

,,Comunicat de presă

Astăzi, 29 aprilie 2015, am decis să-mi depun demisia la Consiliul de Administraţie al SC CET GOVORA SA din funcţia de Director General al acestei societăţi.
Urmează conform legii să rămân în funcţie încă 40 de zile lucrătoare după care îmi încetează mandatul.
În aceste 40 de zile voi elabora raportul de activitate de la preluarea funcţiei de Director General, la 20 octombrie 1999 şi până astăzi. O sinteză a acestui raport o voi face publică.
Motivele demisiei mele sunt strict personale şi nu doresc să se dea alte conotaţii de orice natură.
Pentru a asigura o stabilitate a asocietăţii rămân în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi de asemenea precizez că în cele 40 de zile voi elabora un plan de eficientizare la SC CET GOVORA SA şi de consolidare şi stabilizare a activităţii.
De asemenea voi încerca să formez o echipă dinamică care să facă faţă provocărilor viitoare.
Aş vrea pe această cale să mulţumesc echipei cu care am colaborat, angajaţilor societăţii pe care am condus-o pentru modul exemplar în care au activat şi înţelegerea de care au dat dovadă pentru a reuşi să trecem peste toate obstacolele.
Aş vrea de asemenea să mulţumesc tuturor celor care au sprijinit societatea, care împreună cu angajaţii societăţii au reuşit să transforme SC CET GOVORA SA într-un nume recunoscut în economia României.

Director general,
Dr. Ing. BALAN MIHAI”

Comunicatul managerului Mihai Bălan lasă loc la interpretări deloc favorabile. Directorul CET promite că va face un plan de eficientizare a societăţii şi va forma o echipă dinamică care să facă faţă provocărilor viitoare. Din text reiese foarte clar că în cei 16 ani de activitate s-a interesat şi nu prea de eficientizarea CET-ului, iar echipa nu a fost aleasă pe criterii de performanţă, membrii echipei sunt mai ,,statici” în gândire, deci şi în acţiune, dar fideli celui care le-a dat un post foarte bine plătit, deşi nu meritau nici jumătate din sumă.
Din acelaşi comunicat reiese că dl. Bălan trăieşte în continuare în ,,lumea lui”, că îşi face iluzii atunci când afirmă că va rămâne în Consiliul de Administraţie al CET… liberalii îl vor scoate de acolo în cel mult două luni de zile. Cât despre aşa zisa nouă echipă, aberaţia este totală, pentru că noul manager îşi va alege singur echipa, nu va prelua sub nicio formă oamenii fostului director, iar dl. Bălan a simţit pe pielea lui schimbările făcute de PNL în cele patru luni de mandat la şefia CJ Vâlcea. Timp de patru luni, liderii şi consilierii judeţeni ai PNL au afirmat că au dreptul să schimbe directorii şi membrii în CA şi AGA din societăţile aflate în subordinea CJ pentru că deţin majoritatea, că dictatura majorităţii poate să schimbe totul.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.