Loading

Corupția a luat amploare în cam toate sectoarele de activitate, dar cu preponderență în sectorul politic și administrativ. Cu toate astea, identificarea sau sancționarea corupției s-a dovedit a fi una modestă. Au rămas și rămân în continuare neidentificate și nesancționate cazurile în care sunt implicați înalți demnitari ai statului. Județul Vâlcea, însă, nu scapă nici el de fenomenul de corupție care se manifestă cu intensitate, în instituția ce poartă numele de – Consiliul Județean!

Pe principiul „dacă nu curge, pică!”, firma privată a fraților Rădulescu, cu numărul angajaților variind între 0 și 13, s-a conectat în ultimii trei ani la banii publici. Sumele încasate pentru societatea Dramicam (doar despre ea vorbim acum, cealaltă e la început de drum, încă!), societate fără un istoric administrativ și experiență în domeniul construcțiilor, nu sunt foarte mari (deocamdată!), dar vedem că sunt constante. Așadar, avem două firme vâlcene patronate „în liniște” de un angajat la stat, că asta este până la urmă Constantin Rădulescu, care mai nou s-au abonat la contracte pe bani publici.

Președintele Rădulescu, conducătorul de facto, putem spune că ar avea un al doilea salariu încasat, unul generos evident, împletind echilibrat antreprenoriatul cu cariera de la stat. De când și-a luat al doilea mandat în fruntea județului, Dramicam s-a abonat serios la contractele cu instituțiile publice, cunoscând o dezvoltare rapidă. Cum? Simplu! Prin procesul de cucerire a puterii de către organizația politică!

La începutul lunii noiembrie am început să publicăm concluziile anchetei jurnalistice cu privire la societățile administrate de Lucian Rădulescu – Dramicam Building Solutions (DBS) și Business Retail Solutions (BRS), aducând în atenția opiniei publice că doar bani publici se găsesc în buzunarele familiei Rădulescu, cu ajutorul unor primari care se pare că mai mult inventează lucrările pentru societățile lor, să devină și ele prospere.

Articolele deși însumează doar o parte din activitatea societăților administrate de familia Rădulescu, ținta anchetei a fost verificarea cheltuirii banilor publici și beneficiarii contractelor de achiziții publice. Astfel, cetățenii au putut urmări cum sunt cheltuiți o parte din banii publici și cine sunt adevărații beneficiari ai unor contracte atribuite de către instituțiile statului.

Am făcut cunoscut tuturor celor interesați – cititori și organe de control (DIICOT, DNA, DGA Parchet, etc) – care sunt contractele obținute de societățile administrate de familia Rădulescu, ce rol au unii angajați din Consiliul Județean Vâlcea, și nu numai, în contractele familiei și cum au ajuns ei să fie angajați în această instituție, care sunt primăriile implicate în caracatița administrativă de împărțire a banului public direct în buzunarele familiei Rădulescu, cine controlează societățile familiei, dar și cum respectă președintele județului, Constantin Rădulescu, principiile administrative – evaluarea credibilității!

Prin articolele cu titlurile….

contracte de 510.000 euro, fără angajați…

rudele lui Rădulescu angajate în CJVL sau la firma fratelui Lucian…

angajările în CJVL se fac prin șpagă și trafic de influență!?…

Consiliul Județean Vâlcea, o instituție coruptă…

frații Rădulescu, șmecherii județului Vâlcea…

angajați din CJVL și membri PSD, în societățile Răduleștilor…

– Stanca Elena, blonda din PSD, scoasă în față la „produs”…

Lucian Rădulescu, construiește toalete publice și vinde mopuri…

Frații Rădulescu și grupul de interese format în jurul lor…

…am prezentat fapte reale cu ajutorul documentelor obținute oficial de la instituțiile statului.

Un lucru este foarte clar: președintele Rădulescu Constantin nu își mai poate consolida strategia de credibilitate, care să răspundă așteptărilor cetățenilor, el aflându-se de ceva timp într-o perioadă marcată de modificări politice rapide. Constantin Rădulescu este singurul om care-l sprijină pe Lucian Rădulescu în obținerea contractelor publice, datorită funcției pe care o deține la nivel de județ și partid.

Rădulescu, poate să caute câte soluții dorește pentru a-și salva onorabilitatea și moralitatea profesională, aceste calități prețuite i-au dispărut de mult, unii ar spune că nu le-a avut niciodată! A ajuns „omul negociator!”. Nu contează că negociază bunuri materiale sau chestiuni politice, contează că acum afișează o onorabilitate față de gașcă, una restrânsă tot mai mult doar la cei interesați să-i arate respect, și ei pentru interesul lor.

Zilnic vedem că onoarea îi este îndreptată mai mult spre oameni de nimic, spre parveniți pe căi ocolite și necinstite, spre terți care jonglează cu sume mari sau chiar uriașe de bani din afaceri dubioase. Este înconjurat de o gașcă care a știut să-și arcuiască șira spinării și să pară buni ascultători (atenție, să pară!), buni executanți. Deci, demnitatea publică ocupată de Rădulescu nu mai poate fi luată drept un criteriu de credibilitate.

La general vorbind, în funcții publice au ajuns doar mincinoși, corupți, inculți, neprofesioniști, golani, șarlatani, penali!!!

Aici încheiem prima parte a anchetei urmând ca din 15 ianuarie 2023 să revenim cu prezentarea pe larg a contractelor obținute, dar nu numai. Dezvăluirile continuă!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.