Loading

…după ce participă la sindrofii unde sunt văzuți împreună de tot staful PSD și nu numai.

În septembrie 2020, către Inspectoratul de Poliție al Județului Vâlcea – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Biroul de Investigații Complexe, a fost formulată o plângere penală din partea ABA Olt, împotriva societății Civil Speed, administrată de controversatul Mircea Amărăzeanu, pentru săvârșirea infracțiunii de extragere agregate minerale din albia minoră a cursului de apă Sălătrucel ce traversează comuna Berislăvești, fără să dețină acte – autorizații/ avize.

Mircea Amărăzeanu este cercetat pentru extracții ilegale din apele locale, de pe raza comunei Berislavești, și nu numai, locație unde societatea desfășura lucrări la proiectul, atenție!, „Modernizare DJ 703G Jiblea-Sălătrucel-Berislăvești-limită județul Argeș, beneficiarul lucrării fiind Consiliul Județean Vâlcea.

În plângere, ABA Olt, prin director la vremea respectivă, Stănculescu George, menționează că se constituie parte civilă cu cantitatea de agregate minerale extrasă și rezultată în urma controlului efectuat. Plângerea penală formulată de Stănculescu are la bază Referatul întocmit de inspectorii Radu Chirițescu și Vasile Niță, reprezentanții Inspecției Bazinale de Apă Olt (IBA), care au solicitat analizarea prin Compartimentul Juridic a posibilității de sesizare a organelor penale competente în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

La controlul efectuat la societatea Civil Speed au participat reprezentanții ABA Olt, ai Gărzii Naționale de Mediu, IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, dar și reprezentantul societății – Amărăzeanu Mircea. Menționăm că Nota de Constatare, Referatul și Plângerea Penală, sunt documente emise de ABA Olt în septembrie 2020. După doi ani de la sezizare, Inspectoratul de Poliție „se trezește” și remite către ABA Olt o adresă în care își arată „interesul” de soluționare a dosarului penal formulat și în baza căruia se efectuează cercetări față de Civil Speed, adică față de Amărăzeanu Mircea. Ce solicită Poliția prin adresa înaintată instituției ABA Olt? Să li se comunice dacă se constituie parte civilă în cadrul procesului penal, iar în caz afirmativ, cu ce sumă!!!

Incredibil! După doi ani de zile (în octombrie 2022!) Poliția întreabă ABA Olt dacă se constituie parte civilă în condițiile în care acest lucru este menționat în Plângerea Penală formulată în septembrie 2020, perioadă în care nu a mișcat un deget în dosarul format !!! Ca totul să fie complet, în „interesul” de recuperare a prejudiciului și a sancționării conform legii a societății încriminate, ABA Olt, prin Serviciul Inspecției Bazinale a Apelor (IBA), la începutul lunii noiembrie 2022, întocmește o adresă către Serviciu Cadastru și Patrimoniu, din cadrul ABA Olt, solicitând Serviciului de Cadastru și Patrimoniu să-i comunice cantitățile de agregate minerale extrase și rezultate în urma măsurătorilor efectuate, la controlul din septembrie 2020, pentru a comunica Poliției suma pe care o are de recuperat de la Civil Speed, pentru extracțiile ilegale.

Iată „interesul” Inspectoratului de Poliție Vâlcea arătat în plângerea penală formulată de ABA Olt, prin director Victor Stănculescu, în septembrie 2020, dar condusă acum de Băloi Ion, și „interesul” ABA Olt de recuperare a prejudiciului. Vedem două instituții care „se ajută” reciproc prin interese comune!

Civil Speed este cel mai reclamat constructor din județul Vâlcea și are cele mai proaste lucrări pe domeniul public. Mai mult, această societate este abonată la banii publici ai județului, „câștigând” contractele de execuție a celor mai lungi drumuri județene (DJ), contracte semnate de șefa banilor europeni – Andreea Popescu – angajata Consiliului Județean care are o relație stabilă cu reprezentantul societății – Amărăzeanu Mircea, căruia îi semnează contractele.

Angajata CJVL, Andreea Popescu, este cea care întocmește toate actele care stau la baza contractelor încheiate între Civil Speed și Consiliul Județean. Tot departamentul pe care ea îl conduce, fiind director executiv fonduri europene, verifică și constată calitatea lucrărilor și etapele de execuție, aprobând la plată toate avizele și facturile emise de societate. Șefa banilor europeni adoarme seara pe brațele constructorului, dar nu înainte de a-i spune ce trebuie să facă în contractele cu instituția pe care o reprezintă. Președintele Constantin Rădulescu nu este străin de relația director-constructor, ignorând alt conflict de interese și trafic de influență.

Mircea Amărăzeanu este și proprietarul sediului Romtelecom, clădire ce se află în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, achiziționată în octombrie 2019, cu un cost de 1.000.000 euro, iar în propunerea de partaj promite sume ce nu pot fi pronunțate, de mulți! Cu alte cuvinte, cel mai reclamat constructor din Vâlcea pentru extracții ilegale se scaldă în bani în urma contractelor obținute de la CJVL. O ultimă achiziție a constructorului este ultimul model de Land Rover (an fabricație 2022), în septembrie 2022, cu o valoare ce depășește 100.000 euro, un SUV care definește stilul de viață din banii publici.

DNA, DIICOT, DGA, Parchet, dormiți! Nu vă treziți! 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.