286 total views

CAR Pensionari Râmnicu Vâlcea a împlinit zilele trecute 60 de ani de activitate. Asociaţia a fost înfiinţată în 1954, prin decizia Comitetului Executiv al Consiliului popular, raionul Rm. Vâlcea. În prezent, societatea are 9 filiale şi peste 30.000 de membrii.

Zi aniversară la CAR Pensionari Rm Vâlcea. Societatea a sărbătorit 60 de ani de activitate. Preşedintele Grigore Răban a primit felicitări atât din partea prefectului Mircea Nadolu, cât şi a membrilor înscrişi, beneficiari sau nu de ajutor financiar. Oficialii judeţului şi reprezentanţii presei au primit la rândul lor diplome de fidelitate.
Casa de Ajutor Reciproc a pensionarilor din Vâlcea a supravieţuit timpului, chiar şi celui de-al II lea război mondial. Din 1879 până în 1907 asociaţia de ajutor din Vâlcea a funcţionat ca sucursală a Asociaţiei de ajutor a muncitorilor şi micilor meseriaşi ,,Ajutorul” Craiova, din 1907 a devenit independentă sub denumirea ,,Alexandru M. Alexiu datorită poliţistului oraşului, membru în Consiliul Judeţean Vâlcea. Activitatea asociaţiei a continuat până în 1948 când şi-a încetat activitatea din motive necunoscute, fondul acesteia fiind preluat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Râmnicu Vâlcea, înfiinţată în 1954, prin decizia Comitetului Executiv al Consiliului popular, raionul Rm. Vâlcea.
CAR Pensionari Rm. Vâlcea este organizaţie cu caracter civic, persoană juridică de drept privat cu caracter nepatrimonial, neguvernamental, apolitică, cu scop de caritate, de întrajutorare mutuală şi asistenţă socială, funcţionând în deplină autonomie. În prezent, CAR Pensionari are peste 30.000 de membrii, dispuşi în toate cele 89 localităţi ale judeţului şi nouă filiale: Rm. Vâlcea, Băbeni, Bălceşti, Băile Govora, Olăneşti, Câineni, Pesceana, Costeşti şi Tomşani.
Din păcate, deşi preşedintele Răban a investit un efort considerabil în scrierea diplomelor de fidelitate,doar prefectul judeţului şi primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, conservatorul Alexandru Dediu au răspuns conform codului bunelor maniere.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.