Loading

Președintele CJVL, Rădulescu Constantin, lejer poate fi acuzat de cheltuirea unei „diurne” publice pentru o mașină care nu-i aparține, dar o conduce. Totuși, dacă el consideră că îl acuzăm pe nedrept și i-am stricat iar imaginea, nu are decât să ne facă dovada din ce bani a plătit carburantul la mașina cu numărul VL-09-XGT, dacă poate, pentru a se apăra!

…și deși nu avem nici o probă, pentru că cel care conduce această mașină a refuzat un răspuns oficial, ne permitem să spunem că bani publici au fost cheltuiți pe carburantul unei mașini care aparține unui dealer privat. Atât timp cât „Timpul de Vâlcea” transmite adrese în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informație, a obține răspunsuri oficiale din partea CJVL, dar primește doar răspunsuri în bătaie de joc sau refuz de răspuns, ne permitem să-l acuzăm pe președintele Rădulescu, de exemplu în speța de față, de ilegalități susținute inclusiv de secretarul județului – Daniela Caloianu.

Rădulescu, cam de 2 ani de zile, conduce un SUV marca Kodiaq, dar mașina aparține Enduro SRL, dealer Skoda, cu sediul în Râmnicu Vâlcea. Mașina este înregistrată pe Enduro SRL, nu pe numele lui Rădulescu sau a Consiliului Județean Vâlcea. Cu toate astea, între proprietarul Skoda, Silviu Vasilescu, și Constantin Rădulescu sau Consiliul Județean nu există nici un fel de act oficial care să-i permită președintelui să folosească acest autoturism în mod gratuit.

Întrebat despre existența acestei mașini, Rădulescu susține că informația solicitată nu este de interes public, motivându-ne totul prin art 2 lit b din Legea 544/2001, care prvede că „prin informație de interes public se înțelege orice informație care privește activitățile sau rezultă din activitățile unei autorități publice sau instituții publice, indiferent de suportul sau de forma sau de modul de exprimare a informației”.

Așadar, Rădulescu, chiar din punctul lui de vedere, nu este nici autoritate publică și nici nu reprezintă o instituție publică, deci nu are activitate în Consiliul Județean, iar noi aiurea ne-am permis să-l întrebăm despre mașina „privată” pe care o conduce zi de zi. Noi, totuși, spunem că el este președintele CJVL, că ne place sau nu, și este obligat, prin funcția pe care o deține, să ne comunice tot ce-i solicităm, dacă are legătură cu activitatea pe care o întreprinde. Mașina este utilizată de el în timpul zilei și nu numai, în scop instituțional, adesea parcată fiind chiar pe locurile gratuite oferite de Primăria Râmnicu Vâlcea.

Așadar, întrebarea noastră a fost cât se poate de legitimă, dar dumnealui, a preferat să ne răspundă în doi peri, întărindu-ne suspiciunile cu privire la acest troc ilegal și imoral. Care sunt avantajele, din partea cui către cine, dacă mașina aduce un consum financiar prin – schimb de piese, schimb ulei, servisare, RCA, Rovinietă, etc, – doar Enduro SRL? Ce dealer auto merge în pierdere împrumutând o mașină în care doar investește, dar de care beneficiază altcineva? Ce se ascunde de fapt în spatele acestui troc?

Silviu Vasilescu, contactat pentru un punct de vedere, nu consideră ceva ilegal în această „donație” fără acte, dar acum se gândește că ar fi bine să-i ia mașina că o are de ceva timp. Mai mult, ne-a asigurat că Enduro SRL a plătit toate cheltuielile cu mașina, iar „proprietarul” din CJ 100% carburantul în această perioadă.

Mașina este un troc ilegal!

Specialiștii spun, în speța de față, că „acest „cadou” oferit netransparent, fără documente, se constituie într-un beneficiu necuvenit pentru politician, iar pentru firma care îl oferă este evaziune fiscală, deoarece s-a înregistrat cu cheltuieli fictive care se declară a fi pentru realizarea veniturilor când în realitate nu este așa. Valoarea acestui beneficiu ilegal, calculat la costurile reale, constituie un abuz în serviciu al politicianului Rădulescu, care s-a folosit de funcție și influență în scopul obținerii de foloase necuvenite pentru sine. La firmă problema o constituie aceste cheltuieli, că este băgat totul pe cheltuieli, era obligat să taie factură pe ele, să încaseze…și-a diminuat profitul și TVA-ul prin înregistrarea acestor sume ca și cheltuieli. Rădulescu a comis clar un abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite, prin folosirea funcției publice administrativă și politică. Dacă nu era președinte CJ nu primea mașina!

Deși am dat ocazia ambelor părți să ne informeze oficial cu privire la acest „cadou”, în condițiile în care prin acest articol se simt acuzați pe nedrept și consideră că interpretarea noastră este nepotrivită și aduce atingere imaginii lor, așteptăm cu real interes drept la replică, din partea lor! Atât Rădulescu cât și Vasilescu au știut de la bun început ce înseamnă acest „împrumut”, dar au desconsiderat angajații din CJ care iată, ne-au adus la cunoștință toată tărășenia cu iz penal.

Fapta este încriminată de Codul Penal!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.