…locuitorii municipiului racordați la sistemul centralizat de termoficare urbană, până la finalizarea noii centrale, deoarece furnizarea agentului termic va fi asigurată de către CET Govora SA, în conformitate cu planul de reorganizare aprobat.
Luni, a avut loc licitația publică cu strigare pentru vânzarea unui pachet de active proprietatea CET Govora SA, compus din clădiri, teren în suprafață totală de 92.882 m2, echipamente și instalații pentru producere apă demineralizată și dedurizată, stația electrică de conexiuni de 110 KV, gospodăria de combustibili ce cuprinde la rândul ei clădiri, teren în suprafață totală de 188.656 m2 și echipamente depozit cărbune, precum și racordul de gaze naturale din rețeaua Transgaz.
Activul a fost achiziționat de către CHIMCOMPLEX BORZEȘTI, care dorește să construiască pe acest amplasament o centrală de cogenerare de înaltă eficiență, pentru asigurarea termoficării urbane a municipiului Râmnicu Vâlcea și dezvoltarea activității economice pe întreaga Platformă Chimică Govora.
În opinia președintelui Consiliului Județean Vâlcea, „această zi poate fi considerată un nou început pentru dezvoltarea activităților economice desfășurate pe Platforma Chimică Govora și, în acest nou context, îi asigur pe vâlceni că eu și instituția pe care o conduc vom acorda, în condițiile legii, sprijin instituțional pentru implementarea viitoarelor proiecte care implică CET Govora și partenerii contractuali”.
În același context, viceprimarul Virgil Pîrvulescu oferă o informare mai amplă și prezintă activele CET Govora scoase la licitație și cumpărate de societatea amintită de CJVL, susținând că aceasta a reușit sa repună orașul nostru pe harta chimiei mondiale!
Astfel, contra sumei de 8,3 milioane euro, Chimcomplex SA Borzești a cumpărat din patrimoniul CET Govora următoarele active:
1.Clădiri și teren în suprafață de 92.882 m.p;
2.Instalații și echipamente producere apă demineralizată și deuderizată;
3.Stație electrică de conexiuni 110 kv;
4 Racord gaze Transgaz;
5.Clădiri și teren-gospodărie combustibili în suprafață de 188.656 m.p;
6.Echipamente depozit cărbune.
Pîrvulescu crede că aceste active ar fi trebuit să fie cumpărate de Primăria Râmnicu Vâlcea pentru a putea oferi populației servicii la prețuri mici! Cu toate astea, speră ca noul proprietar, prin achiziția activelor mai sus menționate și a investițiilor ce le va efectua în viitor, să asigure orașului nostru și implicit cetățenilor, apă caldă și căldură la prețuri ce nu vor contribui la scumpirea traiului zilnic. Speră ca managementul performant să își facă simțită prezența și în cadrul furnizării căldurii și apei calde în oraș!