Loading

Astăzi , după vizita la Oltchim, Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a susţinut o conferinţă de presă la sediul PNL din Râmnicu Vâlcea, alături de deputatul, Criastian Buican, unde a menţionat că a avut la sfârşitul săptămânii trecute o discuţie cu premierul Victor Ponta despre o variantă nouă de privatizare în cazul Oltchim.

“Premierul poate să stea liniştit în privinţa Oltchim, având în vedere că la Ministerul Economiei există un ministru argeşean şi un secretar de stat vâlcean. Dar trebuie precizat că premierul Victor Ponta se preocupă de Oltchim pentru că nu mai departe de vineri seara am discutat cu premierul de o variantă pentru Oltchim. Această variantă s-a deschis in urma vizitei delegaţiei din China, nu pot da mai multe detalii acum pe această tema”, a spus Gerea.

Acesta a mai spus în conferinţa susţinută, că 2013 a fost anul în care s-au achitat în cea mai mare măsură arieratele şi Guvernul României a plătit datoriile făcute de alţii.
“Noi aplicăm altă politică, încercăm să luăm câte puţini de la cei mai mulţi pentru marile proiecte pe care România le are. Ţintele macro pentru anul viitor ar fi că vrem să consolidăm procesul de creştere economică de 2,2 % din PIB pe care l-am avut anul acesta, am stabilit un deficit de 2,2% cu cei de la FMI, deficit care va fi alocat investiţiilor care se vor ridica anul viitor la 6% din PIB. Banii din impozitare vor creşte şi cofinanţarea statului român la proiectele europene”, a precizat Gerea.

Întrebat de jurnalişti despre autostrada est-vest care va traversa România, acesta a spus că va fi în principal cea de la Sibiu la Braşov, dar că parlamentarii de Vâlcea şi Argeş vor insista ca şi tronsonul Sibiu-Piteşti să intre pe lista de priorităţi.”Trebuie să fim pragmatici, este mai uşor de construit tronsonul Sibiu-Braşov, dar asta nu înseamnă că nu e luat în calcul şi tronsonul Sibiu-Piteşti. Parlamentarii din Vâlcea şi Argeş vor insista pentru această porţiune de autostradă. Oricum România va avea până în 2015 încă 500 de kilometri noi de autostradă, infrastructură cerută de investitori din Austria şi Germania”, a declarat Gerea.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.