206 total views

Eta a scos astăzi în trafic primele patru autobuze noi, dotate şi cu camere video, pentru supravegherea permanentă a fluxului de călători.

Acestea au fost montate în autobuze şi pentru a supraveghea modul în care pasagerii respectă regulile de urcare sau coborâre din mijloacele de transport, conform inscripţiilor aplicate pe uşile acestora. Autobuzele au o capacitate de 94 locuri, din care 29 în picioare şi sunt prevăzute cu o rampă manuală pentru accesul persoanelor cu dezabilităţi.

Înainte de achiziţionarea autobuzelor, mai exact în perioada 14-18 octombrie, a.c., societatea a efectuat în rândul călătorilor un sondaj de opinie, pentru a afla importanţa introducerii sistemului e- ticketing. În urma sondajului, societatea ETA SA a constat că 73% dintre cei chesţionaţi sunt de acord cu sistemul e- ticketing, 25,56% cartele magnetice cu mai multe călătorii, 5,31% abonamente zilnice cu mai multe călătorii, 4,25% abonamente cu două călătorii/zi

Tot în urma sondajului, societatea a aflat că două treimi dintre repondenţi se declară într-o oarecare măsură mulţumiţi de gradul de confort oferit de mijloacele de transport în comun ale ETA, principalele nemulţumiri fiind legate de vechimea maşinilor şi de faptul că la orele de vârf cererea de transport depăşeşte capacitatea mijloacelor de transport în comun, pe traseele deservite de microbuze.
În ceea ce priveşte modul în care sunt respectate traseele şi orarul curselor, 88.29% dintre călătorii chestionaţi se declară mulţumiţi.

Celelalte patru autobuze noi urmează a intra pe traseele oraşului la sfârşitul acestei săptămâni.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.