246 total views

Vizita de astăzi a ministrului Andrei Gerea, pe platforma chimică a fost urmată de o conferinţă de presă în care acesta a detaliat planurile Ministerului Economiei cu privire la Oltchim şi stadiul negocierilor cu investitorii strategici interesaţi de privatizarea Oltchim. Acesta a anunţat public, ca doreşte să găsească cele mai bune soluţii de privatizare a acestei importante companii vâlcene, în sistem integrat cu Arpechim, cu un investitor strategic, de talie mondială şi că negocierile pentru vânzarea Oltchim încep în data de 23 ianuarie cu investitorul care va avea cea mai bună ofertă.

Procedurile privind vânzarea Oltchim vor începe în data de 17 ianuarie când se depun ofertele angajante din partea investitorilor Oltchim.

„Data deschiderii ofertelor angajante este 20 ianuarie iar data de supraofertare este 23 ianuarie. Selectarea investitorului şi a ofertei angajante în baza căreia va fi întocmit planul de reorganizare şi programul de plată a creanţelor este 23 ianuarie 2014. Discuţiile care s-au făcut cu toţi investitorii interesaţi au presupus vânzare integrată a combinatului Oltchim cu Divizia Petrochimică Bradu. Sunt investitori interesaţi şi de Rafinăria de la Piteşti. Cine va dori să cuprindă în planul său şi Rafinăria, va putea să o facă, are uşa deschisă la Petrom”, a declarat ministrul Andrei Gerea. Pe 31 ianuarie urmează să se depună Planul de reorganizare judiciară, urmând ca în februarie anul viitor, să fie supus aprobării Adunării Creditorilor.

Ministrul Andrei Gerea a afirmat că situaţia de la Oltchim este stabilă în acest moment, dar cu „perspective de îmbunătăţire” nu foarte mari.

Situaţia combinatului din Râmnicu Vâlcea s-ar putea îmbunătăţi dacă s-ar reuşi accesarea unui capital de lucru de până la 15 milioane de euro care ar permite creşterea capacităţii de producţie dat fiind faptul că, în acest moment, Oltchim funcţionează la mai puţin de 25 % din capacitate. „Ne dorim un plus, ne dorim să asigurăm o linişte şi un confort celor care lucrează aici şi plata unor restanţe salariale. Sunt discuţii pe care le avem în permanenţă atât eu cât şi administratorii judiciari cu mediul bancar şi cu reprezentanţi ai diverselor fonduri de investiţii, deocamdată nu s-au concretizat în mod pozitiv, dar nu avem ce face, nu depinde de noi”, a confirmat Andrei Gerea.
Ministrul Economiei a dat asigurări că la Oltchim nu se vor mai face disponibilizări în următoarea perioadă.

Întrebat dacă se va relua vânzarea Ramplast, avocatul Gheorghe Piperea, a spus că producătorul de profile PVC va fi scos din nou la licitaţie.

Gheorghe Piperea: ”Se poate întâmpla o surpriză neplăcută pentru toată lumea, în special pentru cei care s-au opus la această vânzare, în sensul că judecătorul sindic ar putea să accepte o cerere a creditorului să se ridice suspendarea, ceea ce înseamnă că se va vinde acest Ramplast dar banii nu se vor duce la Oltchim, ci la creditor”.
Declaratie Cernev

Întrebat dacă este mulţumit de discuţii, acesta a spus:
“Important este că a venit la Vâlcea…ştiţi faptul că ne doaream de foarte multă vreme să vină ministru la Vâlcea şi chiar pe platformă…ce ştim astăzi concret este un calendar al Administratorilor Judiciari…cum vă spuneam ştim în ce dată va fi anunţat Oltchim SPV…”

 Piperea: Mai multă publicitate pe tema “Planului reorganizării”

Declaraţie Piperea

“Situaţia în momentul de faţă la Oltchim este stabilizată din punct de vedere economic, aşteptăm ca lucrurile să se îmbunătăţească, pe luna noiembrie se preconizează o reducere a pierderilor de la 700 mii euro la aproximativ 550 mii euro, iar dacă negocierea cu CET va fi un succes, probabil se va mai reduce cu 200 mii euro”.

La vizita ministrului Economiei, Andrei Gerea, au mai participat:
Gheorghe Piperea – Administrator judiciar
Bogdan Stanescu – Administrator special
Bogdan Badea – Secretar de stat în Ministerul Economiei
Corneliu Cernev – Lider sindical
Cristian Soare – Prefect de Argeş
Mircea Nadolu – Prefectul Judeţului Vâlcea
Ion Cîlea – Preşedintele Judeţului Vâlcea
Dumintru Persu – Vicepreşedinte CJ Vâlcea
Bogdan Pistol – Vicepreşedinte CJ Vâlcea
Emilian Frâncu – Primar Mun. Râmnicu Vâlcea
Dan Niţu – Senator PNL
Adrănel Cotescu – Senator PNL
Cristian Buican – Deputat PNL

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.