Loading

…iar noi am mai spus acest lucru, dar se pare că stimabilul nici nu ne ascultă și nici nu învață de la Gutău ce e bun, atât cât face și el bun. Un Rădulescu îngânfat și înfumurat de te trec fiori și altceva nu. Un om mai mândru de el nu a văzut Vâlcea. Nici Gutău nu e așa, deși ar putea. Acest „mare” șef de județ a devenit atât de fudul și se crede atât de superior, că se împăunează din orice. Un megaloman incurabil. 

Supraveghere video, împrejmuire nouă și pază strictă, la situl arheologic Buridava! Cu această informație începe „marele” șef de județ să promoveze ceea ce face de fapt directorul Muzeului Județean Vâlcea, Claudiu Tulugea și vicepreședintele Andra Bica.

„Județul Vâlcea este binecuvântat cu numeroase monumente istorice, însă unele dintre ele au probleme deosebite de conservare. Puține dintre vestigiile județului se află însă în „grija” Consiliului Județean. Situl arheologic Buridava Romană, care se află în proprietatea județului și în administrarea Muzeului Județean, devenise locul de unde persoane certate cu legea luau piatră, afectând structura monumentului. Pentru a evita degradarea acestei “bijuterii” istorice, am hotărât să investim în restaurarea și conservarea monumentului și am găsit resursele financiare necesare împrejmuirii și igienizării zonei, dar și monitorizării video a acesteia. O contribuție importantă în realizarea lucrărilor o au colegii mei de la Muzeul Județean, cărora le mulțumesc, fiindcă, prin munca lor, au reușit să curețe zona și că participă efectiv la restaurarea acestui monument”, explică Rădulescu.

Da, Rădulescu are dreptate! Claudiu Tulugea se implică, iar lucrările prezentate sunt făcute în regie proprie, adică doar cu angajații de la Muzeu. Astfel, costurile se ridică la o sumă mică, am putea spune la prima vedere, – 16.000 lei – dar mare cu siguranță pentru bugetul sărac pe care îl are această instituție. Potrivit declarației din filmul atașat, Tulugea speră, ca procesul de conservare și restaurare care implică o muncă complexă, să beneficieze într-un viitor apropiat de resursele financiare necesare a-l pune mai bine în valoare.

Iată deci, Muzeul nu are un buget care să-i permită să aducă acest sit arheologic la adevărata sa valoare, dar Rădulescu insistă că a hotărât să investească în acesta și că a găsit resursele financiare necesare împrejmuirii și igienizării zonei, dar și monitorizarea acesteia. Cât, domnule președinte, 16.000 lei? Directorul spune clar că are nevoie de bani pentru a merge mai departe cu investiția și a o finaliza!!! Până la urmă, care sunt mai exact resursele financiare găsite, la ce sumă vă referiți? Concret, ce investește CJ aici, dacă directorul caută finanțare? De ce caută dacă ați găsit resursele financiare?

Mai mult, această instituție se află în subordinea vicepreședintelui CJ Vâlcea – Andra Bica – , iar Tulugea ne-a mărturisit că dumneaiei s-a implicat în această acțiune încă de la început, ajungând la acest sit de 3, 4 ori chiar și deține și imagini de la fața locului. Se duce mereu la Muzeul Satului pentru a cunoaște problemele cu care directorul se confruntă și nu numai și se duce la toate vernisajele. Asta ne-a spus Tulugea, într-o discuție nu oficială. Deci, Andra Bica iese din birou, își îndeplinește atribuțiile, dar Rădulescu nu spune un cuvânt despre activitatea ei sau a vicelui Marin.

Asta înseamnă să fi infatuat, plin de tine, să-ți asumi munca altuia, să te pozezi și filmezi doar pe tine, când de fapt în jurul tău sunt adevărații oameni care merită laude ori să fie și ei prezentați în textele și clipurile de promovare a activității CJ și a instituțiilor din subordine!!! Ne cerem scuze pentru imaginea nu prea clară, atât am putut să scoatem din clip, Rădulescu nu a postat nici o poză de la zona de lucrări, iar în clip, în mare, apare doar el. Ne întrebăm cum a putut Tulugea să dea interviu, dar Andra Bica nu și nici imagini nu se pot regăsi pe conturile lor de fb. Rădulescu și atât! Rușine, mister Rădulescu! Tot politic ați jucat-o și aici! Nimic altceva! Unii muncesc și dvs vă lăudați!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.