440 total views

Concursul RoTopCoder, se adresează elevilor şi studenţilor care prezintă un interes deosebit pentru dezvoltarea de aplicaţii informatice, având ca scop crearea unui cadru în care competitivitatea în rândul elevilor şi a studenţilor să le sporească performanţele şi să le stimuleze interesul.

Concursul RoTopCoder, din 26-28 aprilie 2013, s-a desfăşurat pe următoarele categorii:

Programare

Design şi Dezvoltare Web (aplicaţii web, website-uri)

Artă Digitală

Concursul este organizat de către Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu” din Tg Jiu, iniţiatorul acestei competiţii, în parteneriat cu Universitatea “Constantin Brâncuși” din Tg Jiu, Facultatea de Inginerie, Departamentul de Automatică, Energie și Mediu. În organizarea şi desfăşurarea concursului pot colabora şi societăţi sau instituţii ştiinţifice, culturale, organizaţii nonguvernamentale, autorităţi locale, cu persoane juridice sau fizice care sunt interesate în a sponsoriza aceste activităţi, în condiţiile prezentului regulament.

La concurs pot participa elevi din clasele IX-XII care sunt înscrişi la şcolile invitate în concurs din judeţul Gorj şi din alte judeţe; studenți dela Universitatea“Constantin Brâncuși” şi de la alte universități din țară. O nouă ediţie a concursului de informatică „RoTopCoder” ce a avut loc în acest weekend, 26 – 28 aprilie a luat sfârşit. Anul acesta, Marele Premiu al concursului i-a fost acordat unui elev dela Colegiul Naţional„Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, Mihai Ţiu, care a reuşit performanţa de a obţine două premii şi o menţiune la secţiune Artă Digitală. În perioada 26-28 aprilie, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a găzduit cea de-a treia ediţie a concursului interjudeţean de informatică RoTopCoder, concurs ce se adresează elevilor şi studenţilor care prezintă un interes deosebit pentru dezvoltarea de aplicaţii informatice, având ca scop crearea unui cadru în care competitivitatea în rândul elevilor şi a studenţilor să le sporească performanţele şi să le stimuleze interesul. La concurs au mai participat elevi din Bucureşti, Râmnicu-Vâlcea,Piteşti,Cluj-Napoca,Sibiu,Craiovaşi Tulcea. Ca noutate, anul acesta în concurs au fost admişi şi doi elevi de clasa a VII-a, ambii reuşind să obţină punctaje foarte bune.

Anul acesta, concursul s-a desfăşurat pe patru secţiuni:

Programare (elevi şi studenţi),

Instrumentaţie virtuală (studenţi),

Artă digitală (elevi şi studenţi)

Dezvoltare web (elevi şi studenţi).

 

La secţiunea Programare, premiul I a fost acordat următorilor elevi:

Andrei Mărgeloiu (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu),

George Aurelian Popescu (clasa a IX-a, Colegiul Naţional„Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu),

Daniel Hainagiu (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Râmnicu-Vâlcea),

Radu Dumitru Stochiţoiu (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu),

Horia Creţescu (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Spiru Haret” Târgu-Jiu) şi Cosmin Oprea (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Râmnicu-Vâlcea).

La aceeaşi secţiune au mai fost acordate şapte premii II, cinci premii III şi şapte menţiuni.

La secţiunea Artă Digitalăfilm, premiul I a revenit elevului

Mihai Ţiu (Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”), elev care a obţinut şi premiul II la aceeaşi secţiune.

La secţiunea Artă Digitală – poster, premiul I a fost acordat elevului Alexandru Chiriac, dela Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu-Vâlcea.

Câştigătorii premiului I la secţiunea Design şi Dezvoltare web au fost desemnaţi elevii Luca Boieru şi Dan Andrei, dela Liceul Teoretic„Avram Iancu” din Cluj-Napoca. La concurs au mai participat studenţi dela Universitatea„Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu şi Universitatea Politehnică dinTimişoara. La această categorie de vârstă, premiul I a revenit următorilor studenţi: Vasile Manda (secţiunea Design şi Dezvoltare web), Claudiu Alin Banţa (secţiunea Instrumentaţie Virtuală şi secţiunea Programare C++) şi Fîsan Diana (secţiunea Artă Digitală).

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.