984 total views

Articol scris de Roxana pricop, zf.ro

Plasamentele neconvenţionale precum acţiunile companiilor aurifere şi pariul pe valute şi indici bursieri străini le-au adus cele mai mari randamente fondurilor private de investiţii, de până la 10% în două luni.

Cel mai ridicat randament pe primele două luni din an este de 10,18% şi a fost obţinut de fondul închis de acţiuni iFond Gold care investeşte în acţiunile companiilor din sec­torul minier aurifer. Pe locurile următoare se află fon­du­rile închise Hermes şi Matador, administrate de societatea Atlas Asset Management. Fondul Hermes a marcat un ran­d­a­ment de 5,8% în primele două luni, iar Matador-un plus de 2,9%. În acelaşi interval, bursa de la Bucureşti a scăzut cu 2%, iar un depozit bancar ar fi adus o dobândă de circa 0,7%.

„Am adoptat o structură echilibrată a activului, cu o distribuţie relativ egală pe acţiuni blue chip listate pe BVB, indici bursieri externi, eurobonduri româneşti, titluri de stat şi valute“, a spus Dragoş Balaci, preşedintele Atlas Asset Management, administratorul celor două fonduri.

Fondurile închise de investiţii se adresează investitorilor ca­lificaţi şi cu disponibilităţi financiare ridicate.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.