1,365 total views

Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea au desfăşurat, la sediile Grupului Şcolar ,,Antim Ivireanul”, Grupului Şcolar Industrial ,,Energetic” din municipiul Râmnicu Vâlcea şi Liceul Tehnologic ,,Justinian Marina” din Băile Olăneşti acţiuni educativ-preventive pentru elevi, în vederea creşterii gradului de siguranţă civică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

În cadrul acestor întâlniri s-au purtat discuţii cu 180 de elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a, principalele mesaje transmise de jandarmi având drept scop promovarea unui comportament civic bazat pe respect reciproc, dezvoltarea comportamentelor non-violente, prevenirea delincvenţei juvenile şi cunoaşterea legislaţiei pe linie de ordine publică.
Aceste de acţiuni ale jandarmilor se desfăşoară în baza parteneriatelor educaţionale încheiate de Jandarmeria Vâlcea cu instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţul Vâlcea, pentru informarea şi educarea elevilor pe anumite domenii de interes. Obiectivul final al întâlnirilor dintre jandarmi şi elevi este reducerea numărului de fapte care ar putea afecta siguranţa şi liniştea elevilor şi a activităţilor educative desfăşurate în şcoli.
În perioada următoare acest gen de activităţi se vor extinde la nivelul întregului judeţ ca parte a campaniei de informare, prevenire şi dialog social intitulată „Jandarmeria pe înţelesul tuturor” – Etapa I – „Stop violenţei şi discriminării în şcoli!”, care se derulează la nivelul instituţiei, în intervalul septembrie 2013-septembrie 2014.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.