1,538 total views

….și astfel Rădulescu, „marele” șef al județului, face public, prin acte oficiale semnate chiar de el, secondat fiind de secretarul județului – Daniela Călianu și de distrugătorul nr. 1 al marilor proiecte – Carmen Alexandrescu, că este depășit de situație. Toți au semnat pentru INCOMPETENȚĂ!!!

Printr-o adresă, înregistrată la Primăria Râmnicu Vâlcea, Consiliul Județean comunică instituției municipale că în cadrul proiectului „Fazarea Sistemului de management integrat al deșeurilor solide în județul Vâlcea” care se derulează în prezent prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, nu a fost realizat până la această dată Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Roești, respectiv depozitul și Stația de Tratare Mecanico-Biologică. Astfel, pentru două treimi din localitățile județului nu există infrastructură pentru tratarea și eliminarea prin depozitare a deșeurilor.

În acest sens, CJ solicită sprijinul municipiului prin acceptarea depozitării în Depozitul conform Fețeni, a deșeurilor de pe raza județului Vâlcea, în condițiile stabilite prin autorizația de Mediu a depozitului, urmând ca după punerea în funcțiune a CMID Roești să fie asigurată o compensare prin transferul tuturor deșeurilor colectate la nivelul județului la Depozitul Roești.

Având în vedere toate acestea, primarul Gutău, inițiatorul proiectului de hotărâre, propune spre aprobare Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, proiectului de hotărâre „privind exprimarea acordului de principiu pentru depozitarea temporară” până la punerea în funcțiune a CMID Roești, a deșeurilor reziduale de pe raza județului Vâlcea, la Depozitul conform Fețeni.

Mai mult, conducerea incompetentă a CJ, susține că în cadrul mai multor întâlniri organizate, respectiv, în datele de 16, 19 și 23 septembrie 2019, cu reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene, au fost discutate aspecte referitoare la evitarea întârzierii derulării proiectului în care s-a stabilit ca și soluție lansarea unei singure proceduri de achiziție publică, pentru un singur contract de servicii, care să cuprindă atât colectarea și transportul deșeurilor în județul Vâlcea cât și administrarea și operarea stațiilor de sortare Râureni și Brezoi.

În ceea ce privește documentația de atribuire necesară demării procedurii de achiziție publică aceasta a fost actualizată, dar problema majoră o reprezintă infrastructura deficitară, respectiv pentru două treimi din județ nu există Stație Tratare Mecanico-Biologică, iar depozitul de la Roești nu este realizat, accentuează încă o dată semnatarii dezastrului ecologic la nivel județean.

În prezent, se realizează revizuirea Studiului de Fezabilitate datorat modificărilor legislative, modificări ale Planului Național de Gestionare a Deșeurilor și modificări demografice, modificări care vizează CMID Roești, susține „marele” preșdinte.

Despre SF-ul care se realizează acum

Primul anunț – noiembrie 2018

Consiliul Județean publică anunțul mai sus prezentat cu o valoare de 254.550 lei, iar procedura a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere ofertă nu au existat ofertanți înscriși.

Al doilea anunț – februarie 2019

Consiliul Județean publică același anunț, dar de această dată cu o valoare de 550.000 lei, iar procedura este anulată pentru „abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului pentru că în mod eronat a fost prevăzută achiziția serviciilor menționate ca făcând parte din proiectul de finanțare nerambursabilă menționat, în condițiile în care aceasta ar fi trbuit prevăzută distinct în bugetul județului Vâlcea”.

Concluzia anunțurilor anulate?

În opinia noastră, angajații administrației județene care s-au ocupat de întocmirea documentației de achiziție ori s-au crezut șmecheri ori au dorit să păcălească pe cineva. Dacă în noiembrie 2018 anunțul are o valoare de 254.000 lei și la doar două luni distanță același anunț are o valoare de 550.000 lei, putem spune că intenționat s-a publicat valoarea mică la primul anunț (știindu-se că la suma respectivă nu se va înscrie nimeni) ca la a doua publicare suma să poată să fie ridicată mult peste prima (mai mult decât dublată) și astfel preferatul achiziției să fie răsplătit peste măsură pentru prestația serviciilor. Unde am putea oare să încadrăm eroarea de calcul: la prostie, hoție, incompetență? Dar abaterile grave de la legislație, unde să le încadrăm? Tot la prostie, hoție, incompetență sau la fals în declarații publice? Crede cineva că cei care au întocmit documentația nu știau din ce bani se va plăti achiziția? Clar știau!

Care este adevărul?

Rezultatul achiziției SF-ului pentru CMID Roești probabil îl vom vedea la anul pe vremea asta, când ori totul este bine ori putem avea surpriza să aflăm că în urma actualizării documentației tehnico-economice vom avea studii care nu vor permite construirea CMID, că analiza cost-beneficiu va fi una cu un buget depășit de cel prevăzut ori că la licitația pentru proiectarea și execuția centrului nu va participa nimeni, suma contractată nejustificându-se pentru serviciile prestate de către un terț.

Dacă avem norocul ca studiile să fie favorabile, analiza cost-beneficiu să nu depășească valoarea luată în calcul, iar la licitația pentru execuția CMID să avem un constructor, probabil că în cel mai fericit caz prin 2024 am putea vorbi de un SMID finalizat. Dar la cum se acționează în CJ avem mari rețineri. SF-ul încărcat în sistemul electronic de trei ori este o dovadă a „capacității” de care dau dovadă anumiți angajați în frunte cu șeful lor.

Rădulescu la mâna lui Gutău

Având în vedere că asigurarea funcționării unui sistem complet de gestionare a deșeurilor în județul Vâlcea se poate realiza doar cu sprijinul și acordul dumneavoastră, vă rugăm să analizați posibilitatea integrării Depozitului de deșeuri conform de la Fețeni, în termenii și condițiile stabilite prin autorizația de funcționare, urmând ca după punerea în funcțiune a Depozitului de la Roești să fie asigurată o compensare prin transferul tuturor deșeurilor colectate la nivelul județului la CMID Roești.

Cu alte cuvinte, „nenea” Gutău, lasă-ne să aducem și noi gunoiul în casa ta, că vin alegerile și ne-am dat dracu, pierdem și puținele voturi pe care le mai putem obține. Nu vezi că nu putem să facem depozitul de la Roești? Ne depășește! Și așa niciodată nu va funcționa, dar să le luăm ochii la „proști” că am rezolvat problema. Și după ne descurcăm noi. Îți iau eu gunoiul tău și-l duc pe tot la „fraerii” de la Roești.

Jenant, stimate președinte! V-ați pus incompetența pe masa primarului Gutău!

Indiferent cum va vota Consiliul Local Municipal, cel habarnist, cel care nu știe ce conține un proiect de hotărâre dar îl votează, achiziția unui singur contract de servicii este nu departe, foarte departe.

Constantin Rădulescu, stați zi și noapte în campanie pentru Dăncilă care…

– v-a dat ZERO lei prin HG 725/2019, dar municipiului i-a dat 18.605.000 lei,

– v-a aprobat ZERO pe lista nr. 3 de la FDI pentru tot județul, din 297 proiecte aprobate,

– v-a aprobat doar 47 de proiecte pe lista nr 2 din 469 proiecte finanțate,

– v-a aprobat doar 5 proiecte pe lista nr 1 din 116 proiecte finanțate,

…în loc să vă ocupați de județul care se duce în cap cu dumneavoastră în fruntea lui!!!

De peste 10 de zile nu sunteți în stare să finalizați un proiect!!! RUȘINE!!!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.