1,061 total views

…pentru că nu citește nici proiectele pe care le votează și nici presa…

Domnule Bușu Adrian, nu Valer Tudor trebuia să vă informeze care va fi cuantumul cotizației, ci era suficient să citiți proiectul pe care l-ați votat și unde se specifică pe documentul „Traducere” întocmit de Direcția Generală Programe și Relații Externe, departament al CJ, că: „pe baza procedurii pentru anul 2018, luând în calcul PIB-ul care este 40% din media UE, populației Vâlcea de 371.714 locuitori îi rezultă o sumă de 4.679 euro pentru calitatea de membru al C.P.M.R.” și nicăieri nu se menționează o perioadă de 2 ani de zile de la exonerarea cotizației. Apropo, dacă citeați presa, care a scris imediat după ședință și care menționează cuantumul, nu vă mai făceați de kko. Dar, așa-i în tenis! Unul dă și altul încasează!

Pentru că Rădulescu nu a vrut să-i răspundă la telefon moderatorului Laurențiu Botin de la B1tv, pentru că Valer Tudor nu era de găsit, iar singurul care la ora aia (13.00) nu se duce la Gutău la masă la Stephany Club este vicele Bușu Adrian care a fost găsit la serviciu când acesta a sunat pe fixul instituției, declarația de presă solicitată de postul tv a trebuit să și-o asume el. Și și-a asumat-o. Iar acum îl „penalizăm” pentru că nu putem accepta ca un vicepreședinte să nu citească proiectele pe care le votează. Știm sigur că avem consilieri care habar nu au ce proiecte sunt pe ordinea de zi a unei ședințe, că să-i mai întrebi ceva despre ceeea ce au votat nu se mai pune în discuție, dar un vicepreședinte??? În fine…

Dacă luăm de bună declarația vicelui Bușu, că doi ani de zile suntem exonerați de la plata cotizației, acesta atunci ne confirmă că ceea ce am gândit noi este corect, adică, nu vom avea parte de nici un proiect pe fonduri europene cu ajutorul acestei asociații, pentru că necotizând nimeni nu poate să-ți dea ceva, chiar dacă te cheamă Gutău sau Rădulescu. Dar noi nu luăm de bună declarația Bușu pentru că este doar o dezinformare prin neinformare a acestuia și pentru că este la mintea cocoșului că Vâlcea nu e „Gheorghe Dracu” să fie exonerată de la o cotizație din moment ce intră într-o așa mare asociație din care fac parte state ce 10% (și poate am dat mult) din ele nu cred că au auzit de noi. Dar vor auzi acum, cu siguranță! Și când vor vedea că primarul a fost condamnat de două ori pentru fapte de corupție să vezi atunci ce prioritate vom primi…

Așadar, Consiliul Județean prin această asociație la care a aderat nu va obține fonduri pentru amenajarea albiei râului Olănești, nici în 2019, nici în 2020 și nici la sfântu-așteaptă! Și o să plătim cotizație ca și cei de la Caraș-Severin și nu o să vedem nici un proiect doar pentru ambiția lui Gutău și vom ieși din asociație la fel ca ei, după ce vom cotiza ani la rând degeaba.

Crede cineva că dacă 2 ani nu plătești cotizație, adică 2019 și 2020, vom fi pe lista de proiecte a asociației? Crede cineva că dacă din 2021 vom plăti cotizație vom fi pe lista asociației cu vreun proiect? De ce? Păi cine este Vâlcea, care nu cotizează, în fața atâtor țări pentru a primi votul de prioritate? Un județ zero și poate cu cea mai mică cotizație calculată! Locuitori puțini, de!

Rădulescu și Gutău: vă mai bateți mult joc de banii noștri?

Este de bun simt să înțelegi că nu te poate ajuta nimeni doar că ai intrat și tu acolo, atâta timp cât din partea ta, ca membru, nu există o sumă strânsă. Specialiștii hidrologi care au în lucru „proiectul Olănești”, așa cum susține Bușu, nu credem că muncesc gratis doar că avem noi un primar pe care îl cheamă Gutău și a fost condamnat de două ori pentru fapte de corupție și un președinte Rădulescu care mai nou îi plătește mofturile, cum la fel nu credem că asociația va cheltui din fondurile ei bani pentru analize, studii și mai știm noi ce pentru Vâlcea care abia devine membru, dacă, atenție!, pe 18 octombrie vom fi acceptați. Hai să fim serioși! În orice asociație vrea cineva să intre este clar că mai întâi trebuie să prinzi pe acolo o vechime, să consumi pentru ea o cotizație, să participi la ședintele de lucru, să votezi pentru proiectele altora și abia după pentru ale tale și multe altele…


Rădulescu și Gutău ați uitat că mai aveți două asociații unde membri sunt „fraerii” de primari care plătesc de ani de zile cotizație și nu au văzut nimic?

ADI Apa este una dintre ele și din cotizația membrilor, adică bani publici, conducerea v-a cumpărat casa domnule Gutău, că doar pentru asta au cotizat primarii.

ADI Salubrizare este a doua și stă doar prin instanță chiar cu membrii de bază – Consiliul Județean și Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea – singurele instituții care nu și-au plătit cotizația.

O altă asociație din care facem parte și din care municipiul nu are nici un beneficiu este Asociația Municipiilor din România unde din taxele și impozitele noastre se plătește o cotizație de cam 50.000 de lei/an, depinde de numărul de locuitori raportat pentru calculul cotizației, 98.000 conform ultimului recensământ (2011) sau 91.000 la licitația Romprest în 2015.

Și poate mai sunt și alte asociații din care facem parte și plătim cotizație și nu ne alegm cu nimic…


Credeți că noi în asociația asta, la care sunt ancorate 160 de regiuni din 25 de state din Uniunea Europeană, vom avea prioriatate? Cu siguranță nu! Girează Grecia pentru noi? Pe banii cui? În această asociație mai sunt trei județe din România – Călărași, Tulcea și Galați – credeți că vom avea prioritate în fața lor? Domnule Rădulescu, ați luat legătura cu președintii celor 3 județe, aveți idee de când sunt în asociație și ce beneficii au avut? Ați făcut vreun studiu de oportunitate să vedeți dacă merită să intrați în această asociație? Nu ați făcut nimic! Ați făcut niște discuții fără rost și ați luat niște decizii fără cap și pe banii noștri că așa vreți voi…Gutău și Rădulescu. Și ajungem la vorba moderatorului Botin care nici el nu crede că veți accesa fonduri prin acestă asociație, ci este doar o altă ocazie să plecați să vizitați și să „socializați” pe banii noștri. Atât! Avocatul Matei, unul din invitații emisiunii, speră să nu intrăm în belele, iar Dan Agaton Matei se întreabă de ce nu faceți cu fonduri din România…

Dacă la nivel local nu sunteți în stare să finalizați un SMID – proiect național – cum mama dracu vă permiteți să vă ancorați în proiecte fantasmagorice? Problemele locale/județene/naționale vă depășesc și voi vreți să concurați cu proiecte internaționale?

Am mai spus și repetăm, primarul Gutău Mircia conduce județul. Pe înțelesul tuturor, acesta îi spune președintelui Rădulescu ce ambiții are și rapid să le transforme în proiecte pe care alt președinte cum a fost de exemplu – Ion Cîlea, cu 2 mandate – nu a avut curaj să le inițieze ori să adere la asociații de care până acum nimeni nu a auzit.

Concluzia?

Dacă președintele Rădulescu era șmecher și venea cu o informare beton de ne dădea pe spate pe toți, adică, ar fi luat legătura cu cele trei județe să vadă de când sunt în asociație și cu ce au fost ajutați și concret cam care este aerul pe acolo, da, jos pălăria! Dar, când nu te duce capul, ci doar ideile altuia, nu vei reuși decât să te faci de râs. Și nu suntem cârcotași, ci doar vedem realitatea pe care mulți nu vor să o mai vadă, mânați doar de interese meschide. Nu spunem că nu suntem de acord ca albia râului Olănești să nu se facă așa cum se dorește, dar avem pretenții să se gândească soluții bune și care se pot lua aici la noi pentru că avem cu ce. Trebuie doar să ne mai uităm în stânga sau în dreapta, nu peste mări și țări.

Și mai gândiți-vă la ceva domnilor cu idei de noaptea minții: râul Olănești ne-a avertizat de două ori, în 2006 și 2014 că este un pericol pentru Râmnic, când nivelul lui a ajuns până la cca 30 cm sub grinda Podului Vinerii Mari, debitul fiind de peste 300 m3/sec, adică de peste 100 de ori mai mult decât debitul mediu, cum au informat la vremea respectivă specialiștii.

Cererea de aderare la C.P.M.R.!

Conform statut, procedura pentru a deveni membru al C.P.M.R. și al Comisiei Zona Balcanilor și Marea Neagră trebuie luată în cadrul Adunării Generale a Asociației Regiunilor Maritime ale Europei, în cazul de față, pe data de 18 octombrie 2018 se va discuta și cererea de aderare depusă de conducerea județului Vâlcea, un județ înconjurat de munți și fără ieșire la mare.

Potrivit adevărul.ro, din România la această asociație au mai aderat județele Călărași, Tulcea și Galați, toate cu ieșire la Dunăre, iar Caraș-Severin s-a retras după 11 ani de speranțe neîndeplinite, dar scump plătite. Nu vrem să fim cârcotași, dar dacă ceva e putred în Danemarca, aici e putred rău!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.