1,177 total views

Din tot articolul cu titlul „100 de emisiuni la VTV pentru un album foto! Gutău Mircia, e prea puțin!” cei doi șmecheri ai presei vâlcene – Smeoreanu și Pîrnău, au găsit de cuviință să iasă la atac făcând mișto pe câteva rânduri din context.

Jurnaliștii, au comentat paragraful….


„Tiberiu Pîrnău s-a arătat nemulțumit de faptul că Smeoreanu a primit o mare sumă de bani din valoarea contractului, dar nu a și muncit pe măsura banilor solicitați și primiți. Concret, Pîrnău a făcut toată munca de documentare, editare, tipărire, toate formalitățile și toate actele, inclusiv încasarea banilor pentru lucrare în mod oficial – pe acte – , iar colegul a fost mai mult cu îndrumările și sfaturile. A scris câteva texte, iar la sfârșit a pretins o parte care a fost și mult mai mare decât contribuția efectivă și a trebuit și decontată „la negru” – cu costuri pe măsură”,


…ca fiind un fake news.

Smeoreanu și Pîrnău… jurnaliștii clovni

Smeoreanu s-a obișnuit să scrie de ceva timp doar 10 rânduri și alea, să-mi fie iertată exprimarea, pline de pupincurism la adresa celor care sunt la putere. Pîrnău nu face altceva decât să le copieze și să le promoveze pe platforma online pe care o deține, considerând că este deștept procedând ca atare, fără să observe că Smeoreanu îl trage după el, dar în jos, și în scurt timp va deveni la fel de penibil. Iar dacă mâine Buican ar conduce orașul, pentru că Gutău ar putea intra iar la pârnaie, în secunda doi își va schimba orientarea și va face același lucru. Asta face acest hâtru al presei vâlcene. Se „îndoaie” cum bate vântul, dar pentru că nici asta nu poate să facă singur și-a luat un aliat. Sigur, cei doi acționează după expresia – „unde-s doi puterea crește și dușmanul nu sporește”, dar nu știu că forțele trebuie să fie comparabile. Pentru că dacă înhami un cal și-un iepure vei stârni buna dispoziţie, însă te califică drept clovnul comunităţii, nu un jurnalist de frunte. Pentru anumite trebușoare ajunge un executant, iar dacă pui doi, e ca și cum ai sparge ouă cu pickhammerul. De aceea se spune că, prea adesea, unde-i unul nu-i putere, unde-s doi scandalu-i gata. Așa că, a face mișto și a publica știri de kko, nu înseamnă că cititorul nu face diferența, jurnalistule Smeoreanu ori Pîrnău. Știrile de doi lei pe care le publicați nu mai interesează pe nimeni.

Dar să revenim la albumul penal la care primarul Gutău Mircia nu are nici o reacție

Așa cum am mai spus, achiziția trebuia să aibă la bază un caiet de sarcini prin care să fie explicat foarte clar cum trebuie să fie conceput albumul și ce să conțină ca și text, poze, etc., caiet de sarcini care lipsește cu desăvârșire. Mai mult, era obligatoriu să fie întocmit și referatul de necesitate cu privire la investiția în acest album, referat din care noi puteam să înțelegem care este nevoia și urgența realizării acestuia. La fel de important era, pentru aceeași achiziție, și contractarea unei firme specializate pentru realizarea fotografiilor care trebuiau predate către Vila Press în vederea editării, de către beneficiar, adică, Primaria Râmnicu Vâlcea. Pentru că serviciile solicitate de municipalitate au fost de editare și tipărire, nu și fotografiere, concepere și creație, care însemnau realizare. Ori, pentru partea de fotografiere, la fel, lipsește contractul, caietul de sarcini și toate celelalte documente necesare. Atunci, întrebăm: cum au realizat fotografiile producătorii albumului? De unde le-au luat, în condițiile în care nici de la Primărie nu au primit nimic și nici un contract cu o firmă de fotografie nu există? În baza cărui caiet de sarcini, care explică exact formatul fotografiilor, așezarea acestora în pagină, moderne sau antice, etc? Au cerut realizatorii materialul necesar editării albumului, adică poze și text?

Ce caută jurnalistul Smeoreanu Gheorghe, domnule Gutău Mircia, în această achiziție?

Este cunoscut faptul că acest jurnalist s-a lăudat în propriile-i articole că este unul din realizatorii albumului. În ce bază legală ați contribuit domnule Smeoreanu la acest album? Pe SEAP câștigător este SC Vila Press SRL, nu SC Smeoreanu Press SRL sau SC Smeoreanu Publicitate SRL. Există ofertă din partea firmelor pe care le deține jurnalistul Smeoreanu Gheorghe, domnule Gutău Mircia, pentru realizarea albumului? Ori Smeoreanu este un mincinos ori a devenit penal?! Pentru că achiziția se poate analiza și din perspectiva unui contract în fapt: Gutău-Smeoreanu-Pîrnău, contract care a fost respectat și contractul în drept semnat între Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea și SC Vila Press SRL, contract care conturează clar o protecție și pază a edilului Gutău din partea celor doi jurnaliști. Pe înțelesul tuturor, pentru suma de 126.000 de lei aceștia au obligația să nu publice articole critice la adresa lui Gutău Mircia, să publice doar articole laudative și să aibă reacție imediată în cazul în care un jurnal scrie articole critice la adresa edilului șef.

Jurnaliștii Pîrnău și Smeoreanu pot fi acuzați de șantaj!

Câinele de pază al democrației, jurnalistul, l-a instigat la corupere pe coruptul Gutău Mircia. Aceștia cunoșteau faptul că nu li se va pune la dispoziție nici un material de editare sau fotografii, știind că nu există un caiet de sarcini care să le impună exact cum să realizeze albumul, astfel că cei doi jurnaliști au jucat la mai multe capete, în sensul că au putut să facă în albumul respectiv ce au vrut ei. Inclusiv să decidă de la ei putere să-l facă și bilingv (deși nu scria nici în minima descriere de pe SEAP), dar nu pentru tot ceea ce s-a expus în lucrarea de referință eșuată. În fapt, albumul fiind format din paginile cu reclamă pentru firmele private și pentru care cei doi au încasat bani, ei nefăcând altceva decât să tipărească respectivele pagini și să le pună într-un album. Acesta fiind încă un element pin care se arată caracterul fictiv și fără obiect al contractului. Adevăratul obiect al contractului fiind protecția media acordată de cei doi lui Gutău.

Și atunci, acești doi jurnaliști „închipuiți”, care se ghidează, unul după mottoul „Noi dăm cu mafioții de pământ” – Ziarul de Vâlcea și CRITERIInaționale care îl învață pe Bica Viorel – propietar canal media, că: „valoarea de adevăr trebuie să stea înaintea contractelor, a foloaselor, a banilor și, mai ales, înaintea orgoliilor”, mai au ei autoritatea morală să critice un primar din județ sau altă persoană public, când ei însuși sunt instigatori și făptuitori de fapte ilegale? Cine v-a plătit pentru realizarea albumului, domnule Smeoreanu? Puteți să justificați cu acte? Contract, factură? Să nu ne spuneți că ați făcut muncă voluntară, că nu vă credem. Gura târgului spune că v-ați luat partea de la Pîrnău, la negru! E adevărat? Domnule Gutău Mircia, avea Pîrnău voie să subcontracteze achiziția? Dar să cumpere, prin propria societate, publicitate într-un album plătit din bani publici? Organele abilitate sigur vor avea un cuvânt de spus!

Răspundeți la aceste întrebări, domnule Smeoreanu, Gutău Mircia ori Pîrnău, puteți? De câteva luni tot așteptăm câteva rânduri în care să explicați această dubioasă achiziție care nu a trecut prin Consiliul Local și a fost suspect de repede atribuită. Da, probabil o să puneți, domnule primar, că a fost aprobată de CL suma totală alocată pentru publicitate, dar asta nu vă dreptul să o cheltuiți după bunul plac decât dacă tot ce doriți să cheltuiți din ea se aprobă și se dă o hotărâre în acest sens. Dar, v-a fost frică! Și nu, nu de CL pe care îl controlați, ci de ceilalți din presă, de ce ar fi putut spune! Ăsta este adevărul, Gutău Mircia!

Fapte penale posibile – instigare la abuz în serviciu, abuz în serviciu, fals și uz de fals constând în ceea ce au întocmit, un contract de prestări servicii fictiv cu scopul de a prejudicia bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea și lista poate continua și cu alte fapte pe care probabil le vor cerceta organele în drept.

În ceea ce-l privește pe Smeoreanu poate fi acuzat și de șantaj, lucru care se pare că îl mai face, la ora actuală, și cu altcineva, pentru că atunci când nu-i convine…scrie.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.