1,373 total views

Natalia Ginghină a hotărât să se solidarizeze cu greviştii considerând decizia conducerii CIECH Soda România ca încălcând grav atât Convenţia Drepturilor Omului, cât şi Constituţia României. În speranţa că lucrurile vor intra pe făgaşul normal, studenta vâlceancă a trimis un memoriu conducerii CIECH Soda România, în care-şi exprimă solidaritatea cu angajaţii USG care au fost sancţionaţi, într-un fel sau altul, în urma protestului ce a a avut loc pe data de 24 martie.

“Domnule Urbanowski, vă informez că începând de astăzi dimineaţă de la ora 7:00 sunt în greva foamei în faţa Prefecturii Vâlcea, în semn de solidaritate cu foştii dvs. angajaţi, concediaţi abuziv şi deopotrivă cu cei încă angajaţi, dar ce au suferit sancţiuni, şi cu tot personalul care lucrează în condiţii fizice şi psihice nocive. Aceasta ca urmare a imaginii despre compania dvs, conturată în funcţie de datele disponibile mie acum, ca şi simplu cetăţean. Menţionez că nu am nicio altă legatură cu fabrica şi angajaţii dvs. decât că sunt oameni ca şi noi, cu nişte drepturi fundamentale care se pare că le-au fost încălcate, iar eu îi voi sprijini cât de mult pot. Sunteţi binevenit să mă contactaţi direct pentru a-mi explica situaţia din punctul dvs de vedere, dacă este ceva ce am înţeles greşit sau pentru a afla pretenţiile mele dacă acestea nu au ajuns deja la dumneavoastră prin intermediul presei.”
În ceea ce-i priveşte pe cei doi sindicalişti care, în urma desfacerii contractului de muncă de către conducerea CIECH Soda România, au intrat în greva foamei, din motive medicale au fost forţaţi să înceteze această formă extremă de protest. “Unul dintre ei a suferit cu patru ani în urmă un accident vascular cerebral, iar celălalt este diabetic. Starea de sănătate precară a amândurora le-a impus să renunţe la greva foamei. Nu avem nici un răspuns din partea conducerii CIECH Soda , oamenii trăiesc într-un stres continuu,” ne-a declarat Adrian Mugioiu, liderul sindicatului Sodistul.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.