1,004 total views

Liberalii din Consiliul Local s-au dat din nou în stambă la şedinţa ordinară de ieri, 30 iunie. Noua majoritate creată, formată din 12 consilieri, a boicotat aproape toate proiectele de pe ordinea de zi, cu excepţia a patru dintre ele. Mare parte din proiectele respinse vizau plăţi către constructori.

De exemplu, unul viza oferirea unui spaţiu de activităţi pentru copiii cu nevoi speciale de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni,iar un altul dotarea cu un xeros pentru examenul de bacalaureat. Totul a decurs conform scenariului pus la cale în ,,cea mai cunoscută cărciumă din oraş”, după afirmaţiile primarului interimar Gigi Matei.

Adrian Panduraşu a încercat o criză de independenţă, să voteze proiectul privitor la copiii din Băbeni, dar a fost readus în grup de consilierul Bogdan Pruteanu care împreună cu viceprimarul Eduard Vîrlan au instrumentat aşa zisul boicot. Liberalii au fost atât de interesaţi de şedinţă, încât la final au întrebat secretariatul care sunt hotărârile votate de ei, să şi le noteze.
Panduraşu a fost încercat şi de un episod de spirit civic în care voia să-şi expună trei proiecte trecute cu vederea de Matei, dar a renunţat la timp la sfatul liberalului Gheorghe Ioniţă. După şedinţă, am aflat că Panduraşu şi-a plagiat la greu colegii de partid, unul dintre proiecte aparţinea fostului consilier liberal Şindrilaru, decedat, celelalte două fostului primar Emilian Frîncu, actualmente în puşcărie. Primul viza un sens giratoriu, celălalt plasarea statuii lui Mircea cel Bătrîn la Malul Alb. Importante, nu glumă.
Singurii consilieri, cu excepţia celor de la PSD, care şi-au respectat mandatul de consilier local au fost generalul Dumitru Ţîrdea şi fostul viceprimar Cosmin Constantinescu, restul consilierilor Puterii s-au purtat ca nişte ,,persoane fizice” ajunse din greşeală în CL.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.