1,191 total views

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a ajuns, miercuri, în comuna vâlceană Vaideeni, localitate afectată în urmă cu o săptămână de inundații, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare și montare a locuințelor modulare pentru sinistrații din zonă.

În ultimele zile, autoritățile județului, împreună cu efective ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Jandarmeriei și ale UM “Panait Donici”, au realizat mai multe operațiuni de îndepărtare a pagubelor produse de inundațiile care au lovit puternic comuna Vaideeni.

În comună au ajuns, marți seara, 20 de locuințe modulare pentru a fi oferite temporar familiilor care au rămas fără locuințe. În noaptea dinaintea vizitei ministrului Oprea, autoritaţile locale, APAVIL, CEZ şi RAJDP au muncit din greu pentru a pregăti modularele unde vor locui începând de astăzi 30 de familii.

Astfel, modularele sunt racordate la reţeaua de curent electric, au apă, paturi cu saltele, pături, într-un cuvânt minimul de confort este asigurat până la construirea caselor. Primăria Vaideeni a achiziţionat un teren de 1200 mp unde a instalat locuinţele provizorii.

Trebuie menţionat, că de mai bine de patru zile, la Vaideeni, alături primarului comunei, Daniel Băluţă, i-au fost şi l-au ajutat cu tot ce a fost nevoie, directorul Apavil,  Cristian Jianu, directorul RAJDP, Nicolae Vălimăreanu, directorul ABA Olt, Daniel Băviţă, prefectul judeţului, Dumitru Cornoiu, jandarmeria, armata, oameni de afaceri din judeţ şi nu în ultimul rand, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

Mai trebuie spus că modularele au fost aduse la solicitarea preşedintelui CJ, care printr-o adresă de urgenţă a solicitat acest lucru şi a doua zi au fost aduse.

“Pentru a asigura sinistraţilor un adăpost până la construcţia unor noi case, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. ION CÎLEA, s-a adresat viceprim ministrului GABRIEL OPREA, ministrul Administraţiei şi Internelor, (Adresa nr. 11203/4 august 2014) rugându-l să asigure un număr de 20 de construcţii uşoare din elemente modulate pentru cazarea temporară a celor 20 de familii care şi-au pierdut casele şi toată agoniseala de-o viaţă. O rugăminte asemănătoare a fost transmisă şi conducerii Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale de unde, prin preşedintele acesteia, Dan Cornel Baranga, s-a primit în aceeaşi zi răspunsul că solicitarea primită de la preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea va fi satisfăcută în regim de urgenţă. Într-adevăr, în dimineaţa zilei următoare, marţi 5 august a.c., s-a primit informaţia că un prim trailer încărcat cu 7 case modulare dotate cu cazarmamentul necesar (paturi, saltele şi cearşeafuri) a pornit la drum spre comuna Vaideeni’’, se arată în comunicatul Consiliului Judeţean din data de 5 august 2014.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.