Loading

În spațiul public a apărut o invitație la o dezbatere publică privind PUZ-urile care fac obiectul unor proiecte de hotărâri și care de fiecare dată primesc un vot „împotrivă” sau „abținere”. Prin textul public usr se laudă că „a reușit” scoaterea de pe ordinea de zi, a ședinței din 30 iulie, a tuturor proiectelor „PUZ”, până la clarificarea anumitor aspecte.

„Propunem organizarea unei dezbateri, la care să participe atât cetățenii – locuitori ai orașului, cât și specialiști în urbanism, arhitecți, istorici, oameni de cultură. Documentațiile de urbanism au valoare de legi locale, de aceea trebuie să le tratăm cu maximă seriozitate. Pornind de la discuțiile asupra subiectului – aceste PUZ – uri nici nu trebuie trecute prin consiliul local și pot fi aprobate prin semnătura primarului, precum și faptul că unele se află a patra oară pe ordinea de zi”, se arată în „comunicatul” public.

Proiectele la care usr face referire au o problemă politico – administrativă, și legislativă, de peste 6 luni de zile, iar acum susțin că nu trebuie trecute prin CL și pot fi aprobate doar din pixul primarului Gutău. Mai mult, prezintă totul într-un mod care ne dă de înțeles că până acum au votat „cu picioarele” și acum trebuie să trateze cu maximă seriozitate ceea ce votează!!!

Stimabililor…

„Raportul de sedință redactat de către Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajeare a Teritoriului (CTUAT) se transmite către Primăria pe raza căreia se află terenul pentru introducere pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de Consiliu Local pentru aprobare. Dacă Consiliul Local acordă un vot favorabil PUZ-ului, se redactează Hotărârea Consiliu Local (HCL) privind decizia de aprobare a PUZ-ului. În urma acestor proceduri se poate aproba de către Primărie, Consiliu Județean, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice sau alte organe centrale și locale interesate un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) prin care se modifică anumiți parametrii ai zonei în care se află terenul pentru investiție, în concordanță cu dorințele beneficiarului și cu legislația în domeniu, coroborată cu Planul Urbanistic General și Regulamentul General de Urbanism aflate în vigoare pentru localitatea respectivă”,

…spun specialiștii, nu urechiștii!!!

“ Eu și colegii mei ne aflăm la primul mandat, iar pregătirea noastră este în alte domenii, ca urmare, vă solicit să organizăm o întălnire cu toți consilierii locali, arhitectul sef și departamentele din primărie responsabile pentru a discuta serios o procedură privind solicitările pe care le putem face, modalitățile de aprobare și actele necesare. Nu ne opunem investitorilor, dorim o mai bună comunicare și derularea unei proceduri corecte. Vă rog să retrageți de pe ordinea de zi aceste proiecte, să organizăm săptămâna viitoare această întălnire, la care să participe și cetățenii, dacă doresc să vină la dezbatere, să fim transparenți și deschiși dialogului, dar, mai ales, să analizam corect informația prin intermediul specialiștilor. Să fie invitați arhitecții din oraș și oamenii de cultură. Vreau doar să ascultăm fiecare voce care are ceva de spus pe acest subiect”, susține consilierul local Gheorghiu

În 2021 acest „politician” face declarații în timpul ședințelor de CL, mai ceva ca la grădiniță. Beneficiarii PUZ-urilor, tinere Gheorghiu, sunt afaceriști locali care fac „pe ici pe colo” câte un bloc pe care îl vând  înainte de a-l construi și în nici un caz inviestitori!!!

De ce să participe cetățenii, tinere Gheorghiu, la o dezbatere publică privind PUZ-urile dacă voi, consilierii usr, nu aveți pregătirea necesară pentru astfel de decizii? Ce să facă cetățenii la această dezbatere? Să se uite la voi să vadă cum vă faceți de râs? Că specialiști în PUZ-uri clar nu sunt!!! Cum adică să fie invitați arhitecții orașului și oameni de cultură la o dezbatere de PUZ-uri? Adică arhitectul orașului este depășit de situație, încasează un salariu bun degeaba că trebuie să decidă alți arhitecți PUZ-urile? Comisia este alcătuită din alti arhitecți, iar arhitectul Primăriei după PUZ primeste aviz favorabil in comisie,  întocmește raportul de oportunitate pe care îl semnează!!! Deci, care alți arhitecți? Oamenii de cultură ce treabă au cu PUZ-urile?

Domnule Gheorgiu, dacă vrei să asculți fiecare voce care ar avea ceva de spus pe acest subiect, apucă-te și ține audiențe, notează și analizează, dar fă asta înainte de ședința din plen la care trebuie să participi stăpânind situația și nu bâlbâind-o!!!

Cum să spui „pregătirea noastră este în alte domenii”, în condițiile în care în nici un CL din această țară, nu doar Vâlcea, nu găsim oameni pregătiți suficient pentru acest domeniu administrativ? Domnule Gheorghiu, nu există școală specială pentru o astfel de pregătire, dar există informare! Se poate citi! De 9 luni de zile puteați să citiți și mama lui OUG 57/2019 și multe alte acte administrative!!!

Domnule Gheorghiu, să fiți viceprimar aveți pregătire? Să votați PUZ-uri ne spuneți că nu aveți!

JENANT!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.