Loading

Directorul Zonei Metropolitane Râmnicu Vâlcea, Marius Sima, a organizat în această săptămână o conferinţă de presă în urma şedinţei pe care a avut-o cu primarii care fac parte din Zona Metropolitană.

La conferinţă acesta a dorit să evidenţieze solicitarea altor cinci comune care au dorit să se alăture Zonei Metropolitane. Aşadar cele cinci noi comune care au aderat sunt Dăeşti, Sălătrucel, Berislăveşti, Buneşti şi Frânceşti

“A avut loc o şedinţă a Adunării Generale şi a Consiliului de Administraţie al Zonei. În principal s-a discutat aderarea a încă cinci membri la Zona Metropolitană existentă deja, care este formată din 13 localităţi. După cum observaţi aderă comunele Dăeşti, Buneşti, Sălătrucel, Berislăveşti şi Frânceşti, a spus Marius Sima, director general, Zona Metropolitană”.

Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea a fost constituită la data de 4 iulie 2013 prin aprobarea actelor constitutive în consiliile locale, aflându-se în curs de înregistrare sub formă de asociaţie de dezvoltare intercomunitară. Zona Metropolitană include Municipiul Râmnicu Vâlcea, Oraşele Băbeni, Băile Govora, Băile Olăneşti, Călimăneşti, Ocnele Mari şi Comunele Bujorieni, Mihăeşti, Muiereasca, Păuşeşti-Măglaşi, Runcu, Vlădeşti.

De ce este nevoie de Zona Metropolitană?

O guvernare metropolitană eficientă este esenţială pentru realizarea unui echilibru urban mai bun. O mare parte din problemele urbane pot fi tratate eficient doar la nivel metropolitan deoarece zonele metropolitane se confruntă cu probleme comune legate de schimbări ecomonice, incluziune socială, extindere urbană rapidă şi necontrolată, congestionare a traficului, deteriorare a mediului şi poluare. Planificarea teritorială eficientă este necesară tocmai pentru că aceste probleme sunt interdependente şi pentru că este necesară atingerea unui echilibru. Un aspect foarte important pentru definirea unei zone metropolitane este acela că foloseşte parteneriatul ca instrument de rezolvare a acestor probleme comune.

Directorul general al structurii, Marius Sima, îşi propune ca după fiecare şedinţă a primarilor din Zona Metropolitană să organizeze câte o conferinţă de presă.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.