370 total views

Constantin Rotaru, liderul naţional al Partidului Alianţa Socialistă, a înfiintţat la Vâlcea cu o lună în urmă un Comitet de acţiune pentru salvarea Combinatului Chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. Acesta a susţinut în această săptămâna o conferinţă de presă la sediul CAR Pensionari, pentru a anunţa intrarea în Comitet a două noi structuri.

Din Comitetul de acţiune fac parte liderul PRM Vâlcea, Ion Nuică, liderul PNŢCD, Ioan Iordăchescu şi Valentin Croitorescu, Partidul Verde, iar acum li s-au alăturat două noi structuri. Acestea sunt ale pensionarilor vâlceni, liderii fiind Grigore Răban, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor şi Gheorghe Dinescu, preşedintele Uniunii Generale a Pensionarilor din România, filiala Vâlcea
Preşedinţii celor două structuri noi intrate în Comitetul de acţiune au declarat că pensionarii vâlceni se solidarizează cu toţi cei care luptă pentru salvarea Combinatului de la faliment.

“La rugăminţile multor pensionari, cu mult timp în urmă, de când s-a pus problema Oltchimului, noi am răspuns solicitărilor acestora, făcând un protest strângând o serie de semnături pentru ca să se ia măsurile cele mai îndreptăţite ca acest combinat să trăiască şi să nu fie desfiinţat”.

În acelaşi timp liderul PAS, Constantin Rotaru, spune “este cazul ca de acum încolo să facem tot ce putem pentru a apăra acest Oltchim. Dacă noi ( ne ) solidarizăm cu toţii, noi putem să salvăm Oltchimul azi! Nu avem nevoie de nici un ajutor din ţară, nu avem nevoie de absolut nimic”…!!!

Oltchim Rm. Vâlcea se află în procedura de insolvenţă din luna ianuarie 2013, urmând să fie scos la vânzare în februarie 2014, termenul limită de depunere a ofertelor angajante fiind 17 ianuarie. De preluarea Oltchim sunt interesate în momentul de faţă trei companii – consorţiile PCC – Fortissimo Capital, Chimcomplex Borzeşti, societate controlată de Ştefan Vuza, compania rusească Oil Gas Trade şi un consorţiu chinez.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.