277 total views

Cel care amenință și spune peste tot că are el ”grijă” de x sau y, cel care le face tuturor dosar penal că au îndrăznit să controleze activitatea ilegală pe care o conduce, astăzi (cităm!) pentru o foarte bună și corectă informare, îi aducem la cunoștință, prin intermediul acestui material de presă, că Instituția Prefectului Județului Vâlcea, prin prefect Florian Marin, i-a întocmit dosar penal. Nicolaescu – Sacomet, căci despre el este vorba, a intrat în vizorul Parchetului și cât de curând și DNA!

Ultimatum pentru Nicolaescu! Toate autoritățile cu ochii pe el!

O ședință fulger și în regim de urgență a fost astăzi 25 august, convocată de prefectul Marin, la care au participat toți factorii implicați, în vederea rezolvării situației existente, în localitatea Măldărești și care afectează orașul Horezu, datorită gropii de gunoi din zonă. Vorbim despre incendiile produse la groapa de gunoi, gestionată de Nicolaescu, din 20 august și modul în care este administrată după data de 17 iulie 2017, când aceasta a fost închisă fiind neconformă.

Jandarmii și Poliția monitorizează situația de la depozit, 24 din 24!

În acest weekend prefectul județului a mobilizat toate instituțiile care pot acționa împotriva acestui agent economic care încalcă flagrant legea și care crede că legea este el. ”Până luni, efectivele de jandarmi să păzeazcă în incita gropii de gunoi în așa fel încât să nu mai apară aceste incendii simultane prin tot felul de părți ale gropii. Tot până luni, pentru că ne aflăm într-o situație excepțională, solicit Inspectoratului Județean de Poliție să desfășoare pe timpul nopții acțiuni în zonă”, a ordonat Marin.

Nicolae Sărdărescu ”îngropat” în sesizări de la localnici!

La groapa de gunoi, până acum au fost utilizate pentru stingerea incendiului peste 80 de transpoarte cu apă efectuate de autospecialele ISU Vâlcea, care au o capacitate de 6 tone de apă/autospecială, dar și autospeciala primăriei Horezu care are o capacitate de 9 tone de apă. Singura soluție pentru a stinge focul este să înceapă de urgență închiderea gropii prin acoperirea depozitului cu un strat gros de pământ, ne-a declarat primarul orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu care speră să se rezolve situația cât mai repede. Edilul are foarte multe sesizări de la localnici care spun că de duminică și până în prezent aerul este irespirabil, vine un fum și un miros înțepător de la groapa de gunoi. Restaurantele din zona Treapt, la fel. Au făcut și fac presiuni asupra primarului pentru a rezolva situația cât mai repede. În zonă nu se mai poate efectiv locui. Nu se poate deschide un geam, nu se poate usca o rufă, nu pot să-și lase copiii la joacă. Efectiv nu se mai poate sta în zonă, spune foarte supărat edilul care nu mai știe la cine să apeleze ca lucrurile să revină la normal, dându-le în același timp dreptate locuitorilor, dar ce să facă mai mult decât face…

Primarul de la Măldărești îl denunță pe Nicolaescu!

Primarul de la Măldărești susține că prin lucrătorii pe care îi are, Nicolaescu a dat foc la depozit pentru a scădea volumul gunoiului depus pentru a aduce altul. Mai mult, ne informează că Nicolaescu a cărat și la Târgu Jiu la depozit, dar și pe partea de nord pe izlaz cu mașinile. Concret, două mașini cu acte și cinci fără acte. Tot primarul susține și că a adus reziduri petroliere cu ani în urmă care acum își fac efectul. Urmărind înregistrările atașate acestui articol, poate va înțelege Nicolaescu că se va alege cu mai multe dosare penale și că dacă până acum organele de control locale abilitate au fost incompetente, de acum încolo presiunea este mult mai mare și vine din altă parte, unde el nu a ajuns! Amenințările lui nu mai au efect! Ilegalitățile pe care le-a făcut sunt mult prea mari să se mai încurce cineva cu el. Sfârșitul erei Nicolaescu apune, iar când lupii se sfâșie între ei, sfârșitul haitei este aproape, mai ales când ai judecat o societate prin decența celor slabi.

Procedura de închidere!

Există o procedură specială pe care administratorii unor astfel de gropi au folosit-o și pe care ar trebui să o folosească și Nicolaescu. Numai că, acest indivit, pentru care astăzi s-a creat o comisie specială formată din reprezentanții tuturor instituțiilor abilitate (Inspectoratelor de Jandarmi și Poliție, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, Gărzii de Mediu Vâlcea, Agenției de Mediu Vâlcea, Serviciului de Gospodărire a Apelor Vâlcea, Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, Direcției Sanitar-Veterinare Vâlcea, dar și primarul localității Măldărești) și care până luni 28 august vor acționa 24 din 24, nu respectă de ani buni legea. Dar, despre închiderea gropii, care sunt pașii și cum trebuie procedat, vom reveni cu alt articol.

În loc de concluzii

Zeci de ani de acum înainte groapa de la Măldărești va fi un dezastru pentru toată zona. Ce se întâmplă acum este doar începutul. Ne pare foarte rău și nu vrem să fim înțeleși greșit, dar le atragem atenția localnicilor că se fac vinovați de ceea ce li se întâmplă. Nu au fost uniți și în loc să ia atitudine mai de mult, acum stau și riscă să se îmbolnăvească, iar Nicolaescu nu le va plăti nici medicamente și nici ce le-a distrus prin gospodării depozitând ilegal. Nenorocirea care astăzi se abate asupra localității Măldărești și a orașului Horezu trenează de ani buni. Înaintea organelor competente care trebuie să ia atitudine, acolo unde există astfel de probleme, sunt cetățenii care trebuie să fie uniți și să nu permită ca indivizi precum Nicolaescu să facă legea.

Vom monitoriza situația și vom reveni și cu alte informații!

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.