362 total views

Vor controlul absolut! Mai nou, ciuma roșie pregătește desființarea Agențiilor de Mediu locale și trecerea acestora în subordinea consiliilor județene. Cu alte cuvinte, se urmărește ca șefii politici din județe să devină baroni și peste vânat, păduri și parcuri naturale.

În concret, conform unor prevederi din HG nr.229/2017 privind aprobarea Strategiei generale descentralizate, care a trecut neobservată, și a existenței documentelor pe care le-am obținut în exclusivitate, în sensul în care Ministerul Mediului prin ministrul Gabriela Gavrilescu i-a transmis deja ministrului Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh analizele de impact și două recomandări, se pregătește transferul competențelor în domeniul protecției mediului de la Agențiile de Protecția Mediului la Consiliile Județene, scrie ecopolitic.ro

Informații exclusive, extrem de importante, obținute de site-ul ecopolitic.ro

Potrivit jurnaliștilor, la acest moment Guvernul Tudose ar pregăti o schimbare extrem de periculoasă în ceea ce privește mediul și protecția mediului din România. Mai exact, sursele citate au precizat că se dorește desființarea Agențiilor de Protectia Mediului (APM) din țară și trecerea activității acestora în subordinea consiliilor județene. Cu alte cuvinte, avizele de mediu vor ajunge sub aripa baronilor locali care le vor gestiona după interesele și bunul lor plac. Astfel, conform documentelor obtinute in exclusivitate de catre ecopolitic.ro, la acest moment se pregăteste desființarea Agenților de Protectia Mediului din țară și trecerea activitatii acestora in subordinea consiliilor judetene. Mai exact, trecerea avizelor de mediu în subordinea baronilor locali care se vor ocupa de gestionarea acestora.
„Daca in acest moment orice interes local sau politic in domeniul mediului, mai ales in zona padurilor si a vanatorii, este cat de cat stopat de catre aceste APM-uri, se doreste ca cei care conduc judetele sa poata rezolva si controla orice aviz de mediu in zona afacerilor, in zona taierilor de paduri sau a vanatorii.Baronii politici vor putea controla atat dezvoltarea afacerilor, in sensul ca orice comert sau afacere depinde de un aviz de mediu, cat si in ceea ce insemna padure sau vanat”, spun jurnaliștii.
Conform altor documente publicate de site-ul ecopolitic.ro, se pare că Federatia Sindicatelor Unite din Mediu, cei care-i reprezinta pe angajatii din Agentiile de mediu, nu a primit niciun detaliu legat de aceste schimbari chiar daca au facut mai multe cereri catre Ministerul Mediului.
Liderul de sindicat al federatiei din care fac parte cei de APM-urile din tara a trimis de 2 ori adresă la Ministerul Mediului prin care a solicitat detalii legate de modul în care vor să facă această reorganizare dar nu a primit nici un răspuns.
„În acest moment, conform informatiilor pe care le avem, angajatii din aceste structuri locale (APM-urile judetene) nu știu cum se va face, ce personal rămâne, ce personal este detașat către alte instituții și ce personal este disponibilizat”, susțin mulți dintre cei care lucrează aici și care se tem să nu rămână pe drumuri.

CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN URMA ACESTEI MANEVRE

„Ce se întâmplă în urma asa numitei ”descentralizari”, care de fapt este o eliminare a oricarei opozitii impotriva abuzurilor impotriva mediului, este exact un act pregatit cu grijă și tinut secret, prin care baronii si sefii politici din judete vor devenii baroni si peste vanat, paduri si parcuri naturale. Nu in ultimul rand, vor dicta ce societati sa poata primii acorduri de mediu – se da liber la vanat, la taiat paduri și la poluare fara nicio opozitie independenta sau semi-independenta”, concluzionează jurnaliștii de la site-ul citat.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.