Loading

PNL și PSD dețin în sondaje, la ora actuală, peste 30% din dorința de vot, ceea ce înseamnă că ne confruntăm cu o situație electorală diferită de cea de la alegerile locale. La parlamentare, culoarea partidului preferat, ca opțiune de vot, aparține, în proporție mare, primarilor sau liderului de județ. Totuși la limită, să intre în Parlament, regăsim partidul lui Băsescu, dar și partidul lui Ponta, unul dintre ele având șansa să bifeze câteva mandate sau eșecul total. Partidul lui Barna și UDMR vor avea poate dublu mandate, la un loc, față decât cei de pe margine.

Cu toate acestea, în toate județele țării, campanie electorală vizibilă face doar PSD și PNL, restul probabil nu au strategi buni, sunt pe liste, dar în teritoriu nu au echipe sau nu au BANI! Și uite aici am dorit și noi să ajungem, la BANI, pentru că avem o situație de acest gen chiar în partidul lui Băsescu – PMP Vâlcea! Un partid care a renunțat după eșecul localelor la aproape toți membrii, înlocuindu-i cu perdanții ecologiști, doar pentru că aceștia sunt conduși de Mircia Gutău care politic rupe lanțul, făcând dintr-un partid invizibil, unul vizibil. Știe, poate, și are și cu ce! Are BANI în primul rând, tupeu, dar și recunoașterea multora ca fiind omul care, prin orice mijloace, își atinge scopurile.

Deși avem o alianță PNL-USR care se conturează de la zi la zi, strategia PMP în fața PSD și PNL-USR, la Vâlcea, se rezumă doar la a demonstra o uniune politică solidă între „noua” echipă și Mircia Gutău, primarul Râmnicului, care și-a pus și de această dată imaginea pe afișele electorale ale acestui partid, să vadă încă o dată tot vâlceanul … „who’s the boss” !? Cu alte cuvinte, doar Mircia Gutău le poate aduce voturi. Vedem capul lui pe afișele tuturor partidelor ! Dacă nu, toți mor ! Asta ne demonstrează că toate partidele, care s-au folosit de imaginea Gutău, sunt praf la capitolul lideri.

Este evident ce urmărește Mircia Gutău cu aceste modificări ( pentru că altfel își punea favoritele pe listele PER care are înregistrați, în toată țara, nu mai puțin de 620 de candidați la alegerile parlamentare 2020), dar probabil va fi un nou eșec pe plan local al celor planificate de acesta, chiar dacă este recunoscut ca un redutabil animal politic.

Mai mult, echipa PMP, spune candidata Carmen Preda, care este fost viceprimar fără nici o activitate notabilă în cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, în afară de cea de executant”, ce a semnat cu ochii închiși tot ceea ce i s-a cerut, că „în Vâlcea suntem o mare familie, suntem uniți și ne dorim să creștem calitatea vieții în județul nostru”.

Păi, da! Numai că, „marea” familie este tot activul PER care a trecut la PMP, singurii care au rămas de fapt în „marele” partid ecologist fiind doar cei care și-au luat mandate de consilieri locali/județeni, dar și aceștia au rămas membri numai pe hârtie. Pe 6 decembrie și ei, cei 123 de câștigători de mandate, vor vota PMP ! Vom vedea în urma votului din 6 decembrie, care vor fi procentele pe partide în fiecare comună a județului și atunci vom vedea trădătorii. Deși sperăm să greșim, intuim o trădare în masă, mulți primari trecând, este adevărat cu o frecvență redusă, pragul Primăriei Râmnicu Vâlcea, ajung la etajul 1 în biroul edilului pentru discuții politice și mai puțin administrative. Dar asta mai puțin contează. Negocierile politice sunt permise și cine e șmecher și poate…le face!

Totuși, întrebarea este următoarea: de unde are această „mare” familie PMP bani pentru campania electorală? Cine de fapt plătește campania electorală PMP? Campaniile electorale au costuri de milioane de euro la nivel național și cu siguranță de sute de mii de euro la nivel județean. Ai cui bani se cheltuie în această campanie de către PMP-ul lui Băsescu? Cine a plătit locul candidaților pe listă, în condițiile în care în campania de la locale „candidatele” noastre nici măcar nu făceau parte din activul de partid ? Știm cu toții că oricine este pe o listă plătește, mai ales primele 4 locuri, dacă vorbim de alegerile parlamentare. Iar plata este una consistentă!

Carmen Preda și Mădălina Cotar, ieșiți public și demonstrați cu ce bani plătiți această „mare” familie care vă face campanie !!! Ieșiți public și spuneți cine v-a plătit afișele, cine vă plătește deplasările în județ, cine vă plătește tricourile PMP pe care le purtați, cine plătește apa și masa pentru activul de partid? Cine, Maria Preda și Mădălina Cotar? Vreți votul nostru? Fiți corecte și ieșiți public să spuneți cine vă plătește campania electorală, că textele foarte electorale le vedem și sunt pline de minciuni !!!

ASTA DA, COTAR ȘI PREDA, NE INTERESEAZĂ PE TOȚI!

Mircia Gutău a ieșit din ședința de CL spunând că nu poate să ia parte la o ilegalitate. El respectă întru totul legea ! Știm cu toții ce reprezentați voi pentru el și că sunteți susținute și protejate doar de el. Atunci, cum puteți să-l faceți de râs pe edilul Râmnicului participând la o ilegalitate, în condițiile în care declarațiile voastre de avere demonstrează că aveți bani doar să treceți strada și în nici un caz să plătiți zeci de mii de euro, spre sută, o campanie electorală ce implică multă publicitate, un buget media gras, articole promoționale – afișe, tricouri, geci, șepci, benzina mașinilor cu care vă deplasați în județ, întâlniri unde se consumă o apă, o cafea, un pișcot, echipa de campanie care muncește pentru voi, promovări online și multe alte cheltuieli ?

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.