243 total views

Oltchim (OLT) se află în topul datornicilor către bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea, cu debite de 4,3 milioane lei plus penalităţi de întârziere, datorii mai mari decât Oltchim având o altă firmă de stat, Vâlceana, aflată în insolvenţă de circa zece ani, transmite corespondentul Mediafax. Combinatul chimic, care este în insolvenţă din ianuarie 2013, nu şi-a mai achitat taxele şi impozitele de la jumătatea anului 2012, devenind unul dintre cei mai mari datornici la bugetul local.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, Daniel Ionescu, a declarat corespondentului Mediafax că la 31 decembrie 2013 Oltchim înregistra datorii de 4,36 milioane lei către bugetul local, reprezentând impozite pe clădiri, terenuri şi autovehicule. La această sumă se adaugă majorări de întârziere în cuantum de 210.150 lei.
Din total, circa 2,9 milioane lei sunt datoriile aferente anului 2013.
Până în prezent autorităţile locale nu au deschis proceduri de executare silită pentru aceste debite.
Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim, şi va încerca să vândă compania în luna februarie.
Potrivit reprezentantului Primăriei Râmnicu Vâlcea, există o companie care înregistrează debite mai mari decât cele ale Oltchim către bugetul local. Este vorba despre Vâlceana, un fost producător de piele şi încălţăminte care nu şi-a mai plătit obligaţiile către bugetul local de peste cinci ani.
Firma a acumulat datorii de aproximativ 5,7 milioane lei către bugetul local.
Potrivit portalului instanţelor de judecată, Vâlceana SA se află în insolvenţă, procesul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Vâlcea din anul 2004, cu un nou termen pentru luna aprilie a acestui an. Primăria Râmnicu Vâlcea este parte în acest proces în calitate de creditor.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.