72 total views

Știați că, deși nu a fost făcută o deschidere oficială, parcarea din centru este deschisă?

Uite, eu nu știam! Dar, pentru că sunt șofer, astăzi am observat că se intră în parcare și evident că am intrat și eu, pentru că îmi căutam un loc de parcare în Piața Centrală. Numai bine că am găsit, în parcarea, tacit deschisă, care este accesibilă din data de 27 noiembrie, dar Gutău Mircia nu a transmis, de această dată, nici un comunicat de presă pentru a informa cetățenii. De ce? Ce nu vrea edilul să se știe? Aveți idee? Noi avem, oarecum!

Amânarea s-a datorat ”ca urmare a unor disfunctionalități constatate la sistemele de detectare și protecție în caz de incendii, precum și din dorința de a oferi siguranța deplină utilizatorilor parcării subterane din zona centrală, deschiderea acestei facilități se amână până la o dată ce va fi comunicată ulterior”, se arăta în comunicatul transmis de municipalitate.

Parcarea funcționează de trei săptămâni fără inaugurarea cu care primarul Gutău Mircia ne-a obișnuit:
– facem un loc de joacă – inaugurare – hai și presa să ne vadă tot orașul;
– facem un zid la parc – inaugurare – hai și presa să ne vadă tot orașul;
– facem o parcare – inaugurare – hai și presa să ne vadă tot orașul;
– facem renovare sala de sport – inaugurare – hai și presa să ne vadă tot orașul.

Și exemplele pot continua!

Vă spunem noi, de ce credem că primarul merge ”pe blat”…

Parcarea nu are nici acum avizele necesare funcționării, dar ea este deschisă. Domnule primar, unde este ”dorința de a oferi siguranța deplină utilizatorilor parcării subterane”? Acum nu vă mai pasă de siguranța noastră?

Mai mult, am înțeles că sunt foarte multe reclamații pentru că pur și simplu nu este loc suficient între mașini, lucru testat de mine astăzi atunci când am parcat. Nu am avut loc să mă dau jos din mașină, deși am parcat corespunzător. Există riscul ca șoferul unei mașini, atunci când se dă jos, să zgărie mașina alăturată, parcată tot crespunzător. Foarte multe colțuri de ziduri sunt deja rupte și astupate, pentru a nu se vedea, cu o bandă specială. Am urmărit atent cum șoferii care intră în parcare nu știu să se ducă la nivelul inferior (-2) pentru că nu este bine semaforizat, la fel ca și indicatorul pentru locurile rămase goale. Șoferii nu își dau seama pentru care nivel le este indicat la intrarea în parcare locurile rămase goale. Din informațiile obținute, pentru a se câștiga mai multe locuri de parcare, nu s-a respectat limita de marcaj cu vreo 20 cm și astfel, probabil, lista cu nemulțumirile parcării poate continua.
Asta înseamnă să grăbești lucrările. Calitate zero! Se pare că parcarea mult așteptată va avea probleme majore, iar nemulțumirile vor exista.

În concluzie, totuși, intuim care este motivul acestei grabe, completat și de comunicatul de astăzi prin care suntem anuntați că s-a terminat proiectul de modernizare a centrului: termenul limită de terminare impus de UE este 31.12.2017. Dacă nu e gata până la această dată … Gutău Mircia trebuie să restituie către UE finanțarea nerambursabilă, de 22.134.565,46 lei.

http://www.primariavl.ro/component/k2/item/5783-comunicat-de-presa

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.