372 total views

…fără un studiu de oportunitate, fără acordul Consiliului Local, fără o dezbatere publică, a decis că vrea să facă parcare chiar dacă nu are bani și pentru asta trebuie să se împrumute. Cât de „inginer” să fii să te împrumuți pentru o parcare? De ce să ne îndatorăm pentru o parcare? Cum e posibil să gândești lucrări de anvergură dacă nu ai bani?

Mai mult, parcarea se dorește a fi construită pe o parte din suprafața de 1494 mp care face obiectul protocolului de administrare dintre Fundația Județeană pentru Tineret-Vâlcea și Municipiul Râmnicu Vâlcea prin Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea.

În „Referatul de aprobare”, din iulie 2019, parte integrantă a proiectului de hotărâre „privind solicitarea de preluare în administrarea Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a unei părți din construcția „Casa Științei și Tehnicii pentru Tineret” se specifică: „având în vedere că grupurile de trepte și terase care realizează legătura dintre clădirea propriu zisă, parte a construcției descrisă mai sus, și aleile pietonale și auto din zonă, se află într-o stare avansată de degradare care afectează în mod negativ aspectul urbanistic al zonei, precum și faptul că în imediata vecinătate a fost amenajat, de către Autoritatea Publică Locală, parcul din jurul Catedralei Ostroveni și este în curs de amenajare Parcul Casa Științei, se impune efectuarea unor lucrări de reabilitare și reconfigurare a acestora în concordanță cu amenajările din zonă”.

Până astăzi se știa că primarul Gutău a luat această suprafață în administrare pentru a o reabilita și moderniza și în nici un caz pentru a-i schimba destinația la o parte din aceasta. Poate nu ar fi un lucru rău, ce a gândit de unul singur și anume, să facă parcare, dar faptul că nu a menționat până astăzi de intenția construcției, faptul că nu are bani și vrea să se împrumute să o facă, ăsta este un lucru nu rău, ci total nepotrivit.

Este campanie electorală, domnule primar, dar nu vă bateți joc de bugetul local, nu vă împrumutați să faceți lucrări care nu au o prioritate și nu ne împovărați fără cap doar ca să arătați „că Gutău face și drege”, dar el nu are bani. V-ați lăudat cu n lucrări pe care le-ați făcut și acum vedem că vă împrumutați să le achitați (30.000.000 lei pentru achitarea a 16 lucrări). Ați alergat haotic prin bugetul local, l-ați cheltuit pe nimicuri și vedem de fapt că ce a trebuit nu ați achitat. Dar sigur, floricele, locurile de joacă, bordurile, pavelele, băncile, bilele, balurile, spectacolele, „socializările” și alte lucruri fără prioritate le-ați achitat.

Știrea zilei pe site-ul Primăriei

„În perioada următoare vor demara lucrările la o nouă parcare ce va fi amenajată pe două niveluri în spaţiul din faţa Casei Tineretului, în zona treptelor – parte din construcţie preluată în administrare de către Primăria municipiului de la Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Vâlcea în urma unui protocolul aprobat prin HCL nr. 305/2019. Lucrările vor consta în amenajarea terasei superioare ca parcare şi în crearea unui spaţiu suplimentar semi-deschis sub această terasă, estimându-se realizarea a 200 de locuri de parcare. În urma lucrărilor de până acum care au vizat zona vecină Casei Tineretului din Ostroveni s-au obţinut un părculeţ modern şi o nouă parcare pe strada Nicolae Iorga, ambele obiective fiind finalizate în luna iunie a anului trecut”.

Nu știm despre care perioadă următoare vorbește Gutău, în condițiile în care nu am văzut un proiect în acest sens, un cost ori aprobarea Consiliului Local. Zona este una plină de parcări, încă una de 200 de locuri în aceeași zonă, ar însemna ca celelalte parcări să rămână goale. Studiu de oportunitate?

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.