3,599 total views

În comuna Dănicei există un consilier local PSD care din 2012 își tot încearcă norocul candidând la funcția de primar a comunei, dar mai mult de „funcția” de consilier local nu poate trece, el fiind departe inclusiv de postul de viceprimar. Și, Doamne!, ce bine că nu ajunge nici măcar viceprimar, că ar fi vai de administrația respectivă! La ce probleme are omul, ne mirăm că ajunge și consilier local. Bine, totul se datorează votului de partid și în nici un caz că-l cheamă pe el Nițu Gheorghe, căci despre el este vorba.

S-A OPUS LA DEZVOLTAREA COMUNEI!

Acest individ cu carnet roșu, în legislația 2016-2020, suntem informați că nu a făcut mai nimic altceva decât să fie un „Gică- contra”, punând înainte nici măcar interesul partidului, ci prostia, nevotând multe din proiectele de hotărâre pentru dezvoltarea comunei și uitând că cetățeanul l-a trimis în Consiliul Local pentru a-i apăra interesele lui și în nici un caz pentru a și le apăra pe ale sale. Consilierul mai uită că atunci când intri într-o administrație lași politica de partid la ușă și faci politica cetățeanului.

Publicația noastră „a făcut” cunoștință cu el în 2016 când, din dorința de a candida la funția de primar, a început să urle prin comună că actualul primar nu a făcut și nu a dres, dar fără o minimă justificare. Auzind de urletele lui, am dorit să verificăm la fața locului dacă cele reclamate corespund realității și, surpriză!, totul era doar o campanie mincinoasă. Pentru a nu relua cele scrise la momentul respectiv, articolul cu titlul – „O campanie cu strigături. Primarul comunei Dănicei, Dumitru Pirneci, este atacat de contracandidatul său, Gheorghe Nițu” – poate fi accesat și citit pe site-ul publicației.

Menționăm doar că, atunci, alături de o echipă din Primăria Dănicei, împreună cu primarul și șeful de post al Poliției din comună, m-am deplasat la locuința lui Gheorghe Nițu, unde în imediata apropiere a gardului de beton, primarul a dat la oparte un palet, lăsând să se vadă un robinet plantat la nivelul pământului, de care era legat un furtun. Primarul a deschis robinetul și la capătul celălalt al furtunului a tâșnit un jet de apă. Așa am aflat că din anul 2008, Nițu Gheorghe – candidat veșnic la Primăria Dănicei (2012, 2016, 2020) s-a legat fraudulos la rețeaua de apă, refuzând să încheie un contract de furnizare a serviciului de alimentare cu apă. Poliția, cum am spus, a fost la fața locului.

VREA PRIMAR, DAR NU-ȘI PLĂTEȘTE APA

Suntem în 2020, Gheorghe Nițu candidează iar și face exact ceea ce a făcut în precampania din 2016 – aduce edilului aceleași acuze nefondate. Mai mult, nici în ziua de astăzi el nu a încheiat un contract furnizare apă. Acest lucru poate fi verificat de orice cetățean din comuna Dănicei, și nu numai, la Primărie neexistând nici o plată pentru consum apă, pe numele lui ca și proprietar de casă în această comună. Cu toate astea, în curte își spală autobuzele și mașinile din dotare. Acest individ cel mai mult activează încălcând legea. Există plângeri penale pe numele lui, dosare în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, dar și documente care confirmă falsuri. Nițu Gheorghe are o imagine mai mult decât negativă în comuna Dănicei, fiind un consilier local care instigă la scandal, iar pentru toate acestea nu merită să fie primar. Curg dovezile împotriva lui.

VREA PRIMAR, DAR SE ȚINE DE FALSURI ȘI NU-ȘI PLĂTEȘTE TAXELE ȘI IMPOZITELE ȘI NICI AMENZILE – 2020

La Serviciul Permise, din cadrul Instituției Prefectului, conducerea Primăriei Dănicei a solicitat, prin anumite adrese, copii xerox după mai multe chitanțe care pot justifica plata taxei de înmatriculare auto pentru mai multe autoturisme care aparțin SC Nițu Company SRL sau administratorului acesteia, Nițu Gheorghe. Mai mult, primarul Pirneci Dumitru înștiințează inclusiv Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor cu sediul în București, că Nițu Gheorghe a înregistrat în fals îndeplinirea formalității fiscale, impozitul datorat pe mijloacele auto fiind neplătit.

VREA PRIMAR, ARE ȘI ȘTAMPILĂ PROPRIE „ÎNTOCMITĂ” CU DATELE PRIMĂRIEI

După un schimb serios de adrese între Primăria Dănicei și IPJ Vâlcea, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, dar și Instituția Prefectului, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, primarul Pirneci Dumitru a ajuns la concluzia că este necesar a întocmi de urgență o plângere penală pe numele consilierului local PSD – Nițu Gheorghe, dar și pe numele societății lui – SC Nițu Compani SRL – pentru fals în acte publice.

Așadar, Nițu Gheorghe este acuzat de săvârșirea infracțiunii de fals, uz de fals și evaziune fiscală constând în faptul că mai multe autovehicule (peste 10), aparținând societății mai sus menționate, cu sediul în comuna Dănicei, au fost înmatriculate folosindu-se semnături false și ștampilă contrafăcută – „întocmită” – cu datele Primăriei. Neregulile cu privire la modalitatea de luare sau scoatere din evidență a mai multor autovehicule au fost descoperite de edilul comunității, după ce sectorul financiar-contabil al Primăriei Dănicei a solicitat mai multe relații la Serviciul Permise și Înmatriculări. Actele primite în urma solicitărilor i-au demonstrat primarului, dar și serviciului juridic, că ceea ce constatase era corect. Autoturismele deținute de societate nu au fost luate în evidența Primăriei, pe fișele de înmatriculare semnătura nu îi aprține, iar ștampila nu este a Primăriei deși pe ea se regăsesc datele acesteia și o altă stemă.

Conducerea Primăriei are toate motivele să creadă că Nițu Gheorghe a falsificat documente folosindu-se de o ștampilă contrafăcută „întocmită” pentru a-și înscrie mașinile fără să plătească vreo taxă de înscriere/radiere. Mai mult, totul vine pe fondul datoriilor pe care Nițu Gheorghe le are la Primăria Dănicei, în cuantum de 81.000 lei (810.000 milioane lei vechi), datorii care îl împiedică să obțină certificatul fiscal pe zero, cum se spune, document fără de care nu poți înscrie o mașină și nici să o radiezi.

Și uite așa, în urma faptelor de care Nițu Gheorghe a înțeles să se folosească, s-a ales cu două dosare penale, acuzat fiind de conducerea Primăriei de evaziune fiscală și falsuri în acte publice. Mai mult, neluarea în evidență a autovehiculelor îi aduce o nouă acuzație – prejudiciu la bugetul local reprezentând contravaloarea impozitelor.

VREA PRIMAR, DAR ÎNCĂLCAREA LEGII ESTE JOBUL LUI PREFERAT – 2018

Din informațiile pe care le deținem, juristul Primăriei Dănicei – Voiman Ionuț Narcis – a ajuns în audiență la IPJ Vâlcea, iar printr-o sesizare a adus la cunoștință acestei unități de poliție că SC Nițu Compani SRL este o societate care pe anumite rute, fiind o companie de transport persoane, nu respectă legea. Șoferii firmei lui d etransport obișnuiesc să circule fără atestate, iar IPJ Vâlcea, în urma controalelor efectuate, de către lucrătorii de poliție rutieră, pe traseele indicate, au aplicat mai multe contravenții, printre care și suspendarea dreptului de utilizare a unui autovehicul prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor. Deci, consilierul local care vrea să ajungă primar încalcă legea cum respiră și ne întrebăm ce ar face el dacă ar ajunge la bugetul local? Doamne ferește!

VREA PRIMAR, DAR AMENINȚĂ CU MOARTEA ȘI SE PARE CĂ ESTE ȘI BĂTĂUȘ

Dacă ne uităm puțin în spate, în media locală, la începutul lui 2018, un articol dezvăluia despre primarul Pirneci Dumitru că a fost bătut și amenințat cu moartea de un consilier. Consilierul este nimeni altul decât Nițu Gheorghe care în urma faptelor relatate de edil s-a ales cu un dosar penal. Poliția Milcoiu a făcut cercetări la fața locului, în acest sens, primarul a scos un certificat medico-legal, iar cercetările continuă și astăzi.

PSD SUSȚINE LA PRIMĂRIA DĂNICEI UN PERDANT CU MULTIPLE DOSARE PENALE

De la centru, adică de la Vâlcea, Gheorghe Nițu este susținut de deputatul Popa Ovidiu, responsabil de comuna Dănicei. Observăm că deputatul se mândrește cu acest candidat care nu-și plătește taxele și impozitele, amenzile, s-a opus dezvoltării comunei, este bătăuș și are mai multe dosare penale întocmite și care sunt în cercetare. Ce altfel ar putea sa facă acest parlamentar în condițiile în care inclusiv el are o activitate extrem de slabă în Parlamentul României? Să accepte un perdant, să defileze cot la cot cu el păcălindu-i pe cetățenii acestei localități printr-un slogan care nu-l reprezintă câtuși de puțin – „bine faci, bine găsești!”, în condițiile în care când este singur în campania electorală și bate la poarta sătenilor mai întâi le spune că dacă nu-l votează după alegeri nu mai face transport în satul Ceretu, de exemplu.

CE BINE A FĂCUT ACEST CONSILIER LOCAL COMUNITĂȚII DĂNICEI, ȘTIE CINEVA?

Un personaj ca Nițu Gheorghe, care se pare că de „meserie” de fapt ar fi samsar de mașini și din când în când „colecționar” de fier vechi, care amenință cu moartea un primar în funcție, care are dosare penale, care își agresează părintele alergându-l cu toporul pe stradă și îl mai și bate (tatăl a spus acest lucru la biserică de față cu localnicii) nu poate să ajungă în fruntea administrației nici ca primar, nici ca viceprimar. Este foarte greu de înțeles, pentru unii, că poate ajunge, totuși, consilier local.

TU VOTEZI, DAR TREBUIE SĂ ȘTII ȘI PE CINE!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.