3,131 total views

…și utilaje și alte milioane de lei pe lucrări de execuție cu dedicație, fix la firmele cercetate de DNA și conduse de pușcăriași ori de baronii PSD. Cam asta este concluzia noastră pentru mandatul de director al ABA Olt, în perioada octombrie 2017 – 2020 început, al lui Ștefan Prală.

Spuneam că în 2017, deși a prins doar 2 luni de directorat, Prală Ștefan a cheltuit 6.500.00 lei pe mașini și utilaje. În 2018 a spart alte 8.500.000 lei tot pe mașini și utilaje, dar și 600.000 lei pe contracte pentru reparații și întreținere auto ori achiziție lubrifianți și anvelope. Și uite așa s-au dus 15.000.000 lei numai pentru dotarea parcului auto a ABA Olt. În 2019, cel mai tare contract încheiat din pixul mustăciosului, este cel de „furnizare carburanți auto pe bază de carduri”, în valoare de 10.200.000 lei, chiar dacă din el achită doar 3.200.000 lei. O explicație pentru fabuloasa sumă contractată trebuie să existe, chiar dacă noi nu o știm, pentru că nu degeaba ai semnat de 10 milioane dacă știai că nu poți să-i cheltui, atrăgându-ți cu ocazia asta alte suspiciuni.

Așa ca idee, la un simplu calcul avem 640.000 litri carburant (5 lei/litru), iar la un consum mediu de 8 litri/100km avem fix 8 milioane de km. Cam ăsta ar fi consumul pentru anul 2019 și nu știm dacă suma cheltuită este doar pentru parcul auto ABA Olt + SGA Vâlcea sau și pentru celelalte 5 SGAuri. Totuși, dpndv este un consum enorm. Dar cine știe, un audit serios, un control al corpului de control al ANAR ori chiar al ministerului Mediului, ne-ar demonstra un consum justificat. Mai știi ?

Deci, ABA Olt era vai mama ei! Nu avea utilaje, nu avea autoturisme, nu avea nimic! A trebuit să vină Prală să facă pe dracu în patru și să doteze parcul auto al administrației. Predecesorii săi ori au dormit în funcție, ori au fost maxim de incompetenți. Din două una! Prală, când s-a cocoțat pe scaunul directorial, se pare că a avut o direcție fixă – să doteze parcul auto și să dea lucrări la societăți cercetate de DNA sau conduse de pușcăriași, care sunt extrem de suspecte că ar fi adus parandărătul. Nici achizițiile de utilaje și mașini nu îl ocolește pe Prală ca fiind suspect de un posibil parandărât.

Alte contracte încheiate în 2019

Asocierea SC Winfor Trade SRL cu SC Aqua Parc SRL – execuție lucrări – 500.000 lei – 1 contract în Brașov

SC Cazicom SRL – execuție lucrări – 250.000 lei – 1 contract

SC Aqua Dinamic Instal SRL – execuție lucrări – 1.000.000 lei – 3 contracte în Covasna

SC Winfor Trade SRL – execuție lucrări – 165.000 lei – 1 contract în Covasna

SC Euro Zone SRL – reparații și întreținere utilaje – 240.000 lei – achitat doar 100.000 lei

SC Novus SRL – motopompe cu anexe – 200.000 lei

SC Aqua Dinamic Instal SRL – execuție lucrări 806.000 lei, achitat doar 285.000 lei

SC Metinstal SRL – reparații interioare SGA Vâlcea – 236.000 lei

Societățile Winfor Trade și Aqua Dinamic Instal le-am regăsit și în achizițiile din 2018 și puteți reciti AICI despre ele. Foarte interesant este și contractul încheiait intre ABA Olt și SCA Pangratie și Asociații, pentru servicii – asistență juridică, în valoare de 150.000 lei, suma achitată fiind doar 45.000 lei.

Din câte cunoaștem, casa de avocatură a fost contractată pentru a le întocmi dosare penale anumitor angajați ai ABA Olt – soții Nistor, fostul director Boncan Toma, fostul director Stoenescu Ion, director economic Dobrinescu, și poate și alții, în condițiile în care acești angajați nu l-au deranjat cu nimic pe „hitler”, obiectul fiind MHCurile.

Totuși acest contract se pare că nu își face obiectul, administrația având peste 10 juriști în clădirea din Remus Bellu. Acum, vedem ce sumă s-a achitat, deci casa de avocatură ceva a scris de banii ăștia și tare am dori să știm și ce. Nu o să știm! Mai mult, angajații care ne contactează în privat susțin că Țigaret, fostul director, s-a „chinuit” de la începutul mandatului să rezilieze acest contract, dar nu a reușit. Acum, angajații speră ca măcar noul venit să-l rezilieze.

MOLNAR ERVIN, ÎNCĂ DORMIȚI?

Așadar, vedem cum administrează Ștefan Prală banul public și de ce Mircia Gutău își dorește să-l cocoțeze acum și pe scaun de vicepreședinte, în fruntea județului. Nu votați lista PER la Consiliul Județean Vâlcea dacă nu vreți ca Prală să vă pape banii doar pe mașini și contracte încheiate cu pușcăriași și care le întorc parandărătul.

În următorul articol vom publica firmele private prin care Ștefan Prală a trecut, cu cine a fost asociat și cine i le-a administrat, la un moment dat.

Tu votezi, dar trebuie să știi și pe cine!

DISTRIBUIE CĂ NU TE COSTĂ NIMIC!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.