281 total views

….la adresa contracandidaților. Astăzi, tragem un semnal de alarmă, iar dacă aceștia continuă, edilii, care deocamdată  „acceptă” denigrarea, promit că nu vor sta cu mâinile în buzunar și vor ieși în față cu informații cutremurătoare. 

A început campania electorală, pentru unii, dar nu o campanie curată așa cum așteaptă cetățenii, ci una cu atacuri, jigniri și mai ales minciuni. Unii candidați nu au înțeles că cetățenii s-au săturat să vadă, și să audă, atacuri la persoană ori conflicte inutile pline de acuze fără un suport, dar urmate de multă superficialitate.

Ideea de campanie electorală stă în ceva concret: dezbatere pe argumente pertinente, soluții viabile pentru problemele comunității, evidențierea calităților proprii și în nici un caz a defectelor adversarului, pentru că acestea, cele din urmă, vor fi pedepsite la vot de cetățeni și nu de tine adversar/contracandidat politic.

Nu este vina noastră, a tinerilor, că politica românească are conturată o imagine dezamăgitoare, dar este vina noastră dacă noi, cei care ne dorim să participăm la următorul scrutin electoral, noi cei care vrem să schimbăm ceva, venim cu același comportament – atac la persoană, jigniri și acuze nesusținute – în loc să oferim cetățenilor/electoratului competiții curate și corecte.

Această scurtă opinie vine în urma unor recente declarații halucinante oferite de un tânăr participant la competiția electorală din iunie 2020. Respectivul a acuzat adminsitrația locală de ce este mai rău, demonstrând că nu este informat și nici proiectele realizate de actuala administrație nu le cunoaște, lăsându-ne un gust amar atunci când l-am ascultat. Tindem să credem că este influențat de un grup care urmărește alt scop, iar el nu-și dă seama că este folosit. Pentru că este prea tânăr.

Tragem un semnal de alarmă și îi transmitem candidatului să se gândească de două ori înainte de a da cu piatra în actuala adminsitrație, mai ales că nici măcar nu locuiește în respectiva localitate. Și îi mai transmitem ceva, să dea o simplă căutare pe net despre persoanele care l-au scos în față și i-au girat discursul plin de acuze și apoi să decidă dacă mai continuă așa sau nu.

Studiem CV-ul tânărului care nu este deloc bogat, iar membrii familiei au avut și au grave probleme cu justiția. Cât despre politicienii cu ștate vechi, alături de care defilează, putem spune că în localitate nu sunt bine văzuți, având și ei în trecut mari probleme cu justiția, extrem de mari, cum ar fi…deținere ilegală de proprietăți și nu numai. Probă sunt articolele de presă din ultimii zece ani de zile.

Corect ar fi ca atunci când decizi să arunci cu piatra în cineva să te asiguri că acel cineva nu poate să-și îndrepte și el pietrele către tine. Dacă ai scheleți în dulap, și cheia e publică, nu ai făcut nimic. O campanie curată, bazată pe proiecte și nu jigniri, ar putea fi un câștig pentru orice candidat. Conturile false de facebook create special pentru denigrare și care sunt foarte ușor de descoperit, iar nu duc la nimic…

Concluzia?

Articolele noastre fac o distribuție și mai mare atunci când se dorește, depășind granițele județului fără un director cu o experiență de …ț ani.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.