266 total views

…anunț făcut de ministrul Educației -Monica Anisie, care a anunțat că pentru luni a stabilit o întâlnire cu reprezentanți ai societății civile pentru a găsi o soluție astfel încât dacă vor exista foarte multe cazuri de coronavirus să se găsească o soluție de realizare a cursurilor online.

Școlile trebuiesc închise acum, nu când nu mai există control asupra epidemiei…

Prima decizie de suspendare a cursurilor vine la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București care a suspendat cursurile până la sfârșitul lunii martie, după ce Consiliul de Administrație s-a întrunit, astăzi la ora 13.00, în regim de urgență și a aprobat acest lucru. De menționat că instituțiile de învățământ superior dispun de autonomie și pot lua astfel de decizii fără acordul Ministerului Educației.

În schimb, Inspectoratele Județene de Învățământ, de pe raza unei administrații teritorial locale, nu pot decide închiderea școlilor fără ordinul prefectului, care poate veni în urma unei dispoziții emise de ministerul Educației. Decizia suspendării cursurilor la UMF reprezintă, totuși, un semnal important și care deși vine în contradicție cu poziția ministrului educației care a spus astăzi că nu este cazul să ne alarmăm, ar trebui urmat de toate unitățile de învățământ.

Evenimente interzise sau cu acordul DSP-urilor locale

Interzicerea evenimentelor cu participarea a mai mult de 1000 persoane și care se desfășoară fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private, este o măsură care intră în vigoare astăzi și cu valabilitate până la 31 martie, când se va face o nouă evaluare, existând posibilitatea prelungirii lor ulterioare.

Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii/excepțiilor neputând fi amânată. Mai mult, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale. Deși restricțiile sunt aceleași în toată țara, deocamdată pentru județul Vâlcea nu este cazul să se aplice alte măsuri.

Așadar, începând de astăzi, evenimentele care au fost programate pentru perioada următoare nu pot avea loc decât cu respectarea măsurilor dispuse, în cazul de față, adică doar cu aprobare de la DSP Vâlcea, dacă participă mai puțin de 1000 de persoane, iar peste 1000 sunt interzise.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.