Loading

6. Reducerea luminozitatii ecranului este o altă recomandare pentru a reduce consumul. De asemenea, în cazul laptop-urilor se poate prelungi durata de viaţă a bateriei acţionând astfel. Dacă este înlocuit monitorul CRT cu un LCD se poate reduce consumul de energie al display-ului cu 66%.

7. Achiziţionaţi electrocasnice din clasa A (sau A+ sau A++) care au un randament mai mare consumând mai putini wati. Astfel, consumul poate scădea cu aproximativ 10-20% faţă de cel al electrocasnicelor din alte clase.

8. Ţineţi uşa frigiderului deschisă doar cât este necesar şi nu uitaţi să dezgheţaţi congelatorul pentru o funcţionare eficientă. Încercaţi pe cât posibil să evitaţi depozitarea alimentelor calde direct în frigider deoarece aparatul va utiliza mai multă energie pentru a le răci.

9. Spălaţi rufele eficient. Folosiţi maşina de spălat doar la capacitate maximă. Dacă este necesar să spălaţi mai puţine haine, folosiţi modul economic. De asemenea, maşinile de spălat moderne spală la fel de eficient şi la o temperatură mai scăzută, însă această diferenţă de temperatură se va resimţi în consumul de energie. Uscătoarele pentru haine folosesc foarte multă energie, dacă este posibil uscaţi-vă rufele pe sârmă.

10. În cazul unei călătorii de câteva zile, scoateţi din priză toate receptoarele şi reglaţi boilerul/centrala termică la cea mai mică temperatură.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.