223 total views

Se pare că edilul își extinde aria de interes pentru dealuri, terenuri sau de ce nu și clădiri și facem un popas la Vlădești, unde eliberează suprafața de 9600 mp (aproape 1 ha) pe care avea amplasată Stația de asfalt a DADP.

Pentru că nu se uită și informațiile există, ne întoarcem în urmă cu un an când Adina Anghelescu, Oana Stancu şi Adrian Ursu făceau dezvăluiri incredibile despre „caracatiţa retrocedărilor de la Râmnicu Vâlcea”, iar jurnaliştii din capitală îi puneau eticheta de “primar penal”. Textul îl găsiți la finalul articolului, acum vă informăm despre terenurile din Vlădești, care chipurile fac obiectul unei strategii metropolitane, ceva care să îndulcească interesul, dar să se ajungă într-un final la țintă. Vă expunem una din ”muncile” edilului care duce tot la retrocedări de terenuri, însă nu în municipiu. Caracatița se extinde și cele șase tentaculele cred că se îndreaptă din Râmnicu Vâlcea spre Vlădești,  Bujoreni, Mihăești, Băile Olănești, Călimănești…

Mai nou, suprafețe de terenuri care au intrat în vizorul edilului sunt în Vlădești și deja se vorbește în urbe despre intențiile pe care se pare că le are asupra lor. Administrația din Vlădești a avut până de curând un contract de închiriere cu UAT Râmnicu Vâlcea, pentru amplasarea Stației de asfalt a DADP pe o suprafață de 9600 mp. Tot ceea ce a fost amplasat pe aproape 1 ha de teren, nu mai este. Cu alte cuvinte, lucrurile nu doar că merg tacit, dar se fac și cu o foarte mare rapiditate. Localnicii știu că stația se desființează, dar din informațiile pe care le deținem se pare că se mută în altă locație, undeva în municipiu, dar vom relata mai multe într-un alt articol. Partea interesantă a lucrurilor nu este nici desființarea și nici mutarea, ci terenurile pe care le tot ”ochește” edilul pentru el sau pentru terți și din această cauză am făcut și o revenire pe cele relatate de jurnaliștii din capitală, pentru că anumite articole nu mai pot fi șterse și e bine să fie reluate, mai ales dacă au legătură cu actualitatea.

Concret și fără să o mai lungim, suprafața de teren de aproximativ 1 ha, pe care a fost amplasată Stația de asfalt a DADP, face obiectul unor alte interese, nicidecum faptul că era chiria foarte mare sau că primarul din Vlădești nu mai vrea să reînnoiască contractul, cum susțin unii. Adică până acum nu a fost mare, dar dintr-o dată e enormă. Nu mai ține! Se pare că nici nu există o notificare de la UAT Râmnicu Vâlcea, către administrația vlădeșteană, cum că nu se mai dorește acest parteneriat administrativ. Deci, terenul este gol și țință pentru …ghici?

Gutău Mircia nu s-a ferit și s-a expus de fiecare dată când a avut ocazia și s-a pozat alături de membrii PSD care urmau să ocupe diferite funcții în politică sau administrație, așa cum a facut și cu Adrian Cosac, candidatul pesediștilor la alegerile din 5 noiembrie a.c., pentru funcția de primar al comunei Vlădești, spunând că îl susține. Sperăm ca această susținere să nu îi fie fatală pe 5 noiembrie, pentru că se discută pe acest subiect și s-a creat o emulație printre localnicii care nu văd cu ochi buni relația Gutău-Cosac. Dar, vom vedea și vom urmări această relație.

Dealul Poiana lui Marte (denumire arhaică) care se întinde pe vreo 40 hectare, are și nu are proprietari, se învecinează cu municipiul Râmnicu Vâlcea și comuna Bujoreni, este administrat de Vlădești și din spusele localnicilor, reprezintă un foarte mare interes pentru Gutău Mircia. Mai mult decât atât, face obiectul discuțiilor foarte aprinse printre aceștia, mai ales printre cei care nu au putut să-și facă acte pe suprafețele deținute din acest deal, costurile fiind foarte mari, iar ei foarte săraci. Se vorbește și despre un inginer care se ocupa cu punerea în posesie a suprafețelor, dar care le cerea proprietarilor sume foarte mari și aceștia pentru că nu își permiteau să plătească, cu timpul, ușor, ușor au renunțat la drepturile lor, mai ales că știau faptul că sumele cerute nu ajungeau unde trebuie, ci la inginer în buzunar. Astăzi, vlădeștenii nu doar că nu acceptă relația Gutău-Cosac, dar deja s-a dus vestea, în sate, de intențiile primarului de la municipiu. Interesant este că ce am aflat noi sigur știe și Gutău, adică, mai mult de jumătate din suprafața dealului, mai sus menționat, nu este în posesia nimăniu, deci este liber pentru..ghiciți!

Pentru reîmprospătarea memoriei și pentru cine nu știe cum activează Gutău Mircia, vă redăm textul publicat în urmă cu un an, într-un ziar local

”Cu oarecare întârziere redăm pe scurt subiectul cunoscut de toată presa vâlceană (unele redacţii deţin documentele şi informaţiile de mulţi ani), dar dezbătut acum doar de presa din Bucureşti, cea care nu a avut contracte nici cu primăria, nici cu firmele apropiate edilului ecologist.
Emisiunea „Exces de putere” din 7 octombrie a avut ca subiect o bătrânică din Rm. Vâlcea, Rodica Ştefănescu, care a pus-o mandatar pe Olimpia Macavei, fosta şefă a Biroului „Cadastru” din primărie şi membră influentă a Comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar, iar pe fiul funcţionarei, Mihai Olimpiu Macavei, l-a împuternicit să-i fie curator.
Ulterior, primăria condusă de Mircia Gutău a început să-i dea terenuri bătrânei pe bandă rulantă.
Pe această temă, la DNA Piteşti, a fost în lucru un dosar, în care, iniţial, primarul Râmnicului a primit NUP. De la Adina Anghelescu, am aflat însă zilele trecute că dosarul a fost redeschis şi subiectul este mai fierbinte ca niciodată.
Specialistă în Justiţie, aceasta a dat şi câteva exemple de puneri în posesie cel puţin dubioase. Spre exemplu, în 2007, „bătrânica zidită la temelia averii celebrului demnitar” a primit de la primărie 1.504 mp. pe Strada Mihai Eminescu. La scurt timp după aceea, proprietatea a ajuns la Marian Stoica, fostul cuscru al lui Gutău, pentru o sumă derizorie, de aproximativ 6.000 de euro. În martie 2008, Stoica a înstrăinat suprafaţa respectivă, încasând de la cumpărător, o firmă, 1,55 milioane de euro. Actele au fost parafate la notariatul soţiei primarului Mircia Gutău. În ianuarie 2006, Rodica Ştefănescu a primit de la municipalitate alţi 842 mp., pe Strada Ferdinand din Rm. Vâlcea. În februarie, terenul a fost „pasat” soţilor Giurcă, pentru o sumă ridicolă: 15.000 de lei. În final, şi această proprietate ajunge tot la Marian Stoica, care, în 2010, construieşte un bloc şi începe să vândă apartamente. Actele notariale se fac tot la soţia domnului Gutău. O altă punere în posesie cu cântec s-a pus în scenă în martie 2007 – 2.481 mp., pe Strada Ştirbei Vodă. O lună mai târziu, terenul a fost vândut socrului lui Marian Stoica, pentru 20.000 de lei. În octombrie 2008, suprafaţa respectivă este „măritată” cu 500.000 euro, cumpărătorul fiind o societate comercială. Actele s-au parafat tot la notariatul Marianei Gutău. Adina Anghelescu şi Oana Stancu au aflat şi despre cei 3.012 mp restituiţi bătrânei pe Strada Ostroveni. Aceştia i-au fost vânduţi imediat după punerea în posesie lui Ion Georgescu, partener de afaceri al primarului (ambii condamnaţi în dosarul locurilor de joacă), pentru 21.400 lei. Apoi, terenul a fost revândut unui anume Radu Cataramă pentru 120.500 euro, iar în decembrie 2008 Primăria Râmnicului l-a răscumpărat la un preţ de 50 de ori mai mare decât evaluarea iniţială: 300.000 de euro. Scopul investiţiei: o grădiniţă care nu a fost construită niciodată! Nici fostul suprefect Marius Burlănescu, un alt apropiat al familiei Gutău, nu pare străin de afacerile cu terenuri. Numele său este legat de retrocedarea din zona „Dealul Capela”, unde Rodica Ştefănescu a primit 5.754 mp. (în anul 2009). Coincidenţă sau nu, acel teren a ajuns la Marius Burlănescu, la fel şi cei 20.002 mp., restituiţi bătrânei pe Aleea Castanilor. Procurorii analizează şi punerea în posesie de pe Strada Râureni. Este vorba despre 18.400 mp., care au ajuns la soacra fostului şef al CSM Rm. Vâlcea, prieten apropiat al lui Gutău. Una dintre parcele a fost revândută şi a ajuns la Anton Miţaru, consilierul personal al primarului.

Dacă procurorii vor reuşi să probeze cu acte că nu este vorba doar de o înşiruire de coincidenţe atunci situaţia se împute rău de tot pentru edilul ecologist recent cercetat de procurori şi pentru abuz în serviciu şi uzurpare de calităţi oficiale. În cazul în care povestea se va încheia cu o nouă condamnare cei 16 mii de râmniceni care l-au revotat în luna iunie ar trebui acuzaţi de complicitate”.

Drept la replică

Site-ul www.timpuldevalcea.net îşi continuă, nestingherit de logică sau bun-simţ, demersul solitar în a crea asocieri dintre cele mai bizare între persoana mea şi diferite obiective imobiliare care, iată, depăşesc de această dată graniţele municipiului şi se mută în comuna vecină, Vlădeşti. Astfel, sunt acuzat că aş fi  ”ochit” suprafaţa de teren pe care s-a aflat fosta Staţie de Asfalt a municipiului, faţă de care aş nutri interese neonorabile.

Semnatarul acestui material, ascuns curajos sub titulatura ”admin”, uită însă să menţioneze că desfiinţarea (şi nu mutarea!) Staţiei de Asfalt s-a făcut – aşa cum am declarat în repetate rânduri – din cauza preţurilor ridicate care rezultau la fabricarea acestui material, respectiv cu 60% mai mari decât cele disponibile pe piaţă. O altă omisiune este şi aceea legată de faptul că terenul pe care a funcţionat staţia aparţine de Vlădeşti – Staţia de Asfalt fiind doar chiriaşă! – iar destinaţia ulterioară a imobilului o hotărâşte numai Consiliul Local al acestei comune. Nu uită însă să asocieze toate aceste acuze aduse mie cu susţinerea declarată pentru candidatul PSD la alegerile parţiale ce urmează să se deruleze aici, în speranţa, deşartă, a unei influenţări a electoratului.

Materialul postat pe site-ul www.timpuldevalcea.net se dovedeşte astfel a fi doar un ”fake news” local, neinspirat şi lipsit de inteligenţă, fabricat şi dirijat politic în perspectiva scrutinului apropiat din comuna Vlădeşti.

Mircia Gutău,

Primar

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.