Loading

Identificarea de fonduri pentru modernizarea și dotarea cu aparatură medicală performantă a spitalelor vâlcene rămâne preocuparea permanentă a administrației județene, în parteneriat cu conducerea SJU Vâlcea, prin manager Dan Ponoran.

Ministerul Sănătății a alocat județului Vâlcea peste 10 milioane lei, pentru achiziționarea de aparatură și noi dotări la SJU Vâlcea și la Spitalul Brezoi. În plus, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, pe lângă suma de 5,1 milioane lei, pe care o va primi de la Ministerul Sănătății, va mai beneficia și de la Consiliul Județean de o cofinanțare de 500.000 lei. Cu acești bani, se vor achiziționa 3 aparate de radiologie digitală și se va moderniza compartimentul sterilizare, prin amenajarea spațiul și dotarea cu aparatură nouă.

La Spitalul din Brezoi,

cele 5 milioane lei alocate de Ministerul Sănătății vor fi utilizate pentru achiziționarea unor ecografe de ultimă generație, a unui aparat de radiologie, a unei mese de operație și a unor echipamente necesare sălii de operație. Consiliul Județean va sprijini și Spitalul din Brezoi, prin asigurarea cofinanțării a acestui proiect.

Spitalul Orășenesc Brezoi funcționează în cadrul rețelei naționale de asistență sanitară și deservește zona de Nord a județului – „Țara Loviștei” – Voineasa, Malaia, Perișani, Boișoara, Câineni, Racovița, Brezoi și Titești. În 2013 a fost la un pas de închidere, iar în 2014 era salvat de olandezii care de mai bine de 15 ani finanțau unitatea medicală cu mobilier, medicamente, aparatură. Tot în 2014, aceștia au donat pentru spital suma de 55 de mii de euro, bani cu care au fost plătite datoriile unității. În unitatea medicală se regăsesc în jur de 80 de angajați, media zilnică de pacienți fiind de 50.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.