Loading

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și partenerii săi din societatea civilă implementează în perioada martie-mai 2024, proiectul “Parteneriat pentru politica de coeziune”, cu sprijinul experților OCDE.

Sâmbătă, 23 martie, 2024, a avut loc prima întâlnire a celor 20 de membri ai juriului cetățenilor, selectați aleatoriu, în urma loteriei civice. Aceștia au fost primiți la sediul Primăriei Municipiului de primarul Mircia Gutău, care i-a felicitat pentru spiritul civic și i-a asigurat că va sprijini punerea în practică a recomandărilor juriului cetățenilor.

În cadrul primei întâlniri, membrii juriului împreună cu reprezentanții societății civile și-au stabilit regulile în funcție de care vor învăța, vor delibera și vor sugera recomandări. Aceștia se vor întâlni și astăzi, 27 martie, dar și sâmbătă, 30 martie, cu decidenții din administrația locală și ETA, precum și cu experți externi pentru a primi informații referitoare la transportul public local, urmând să aibă ulterior alte 3 întâlniri axate pe dezbaterea subiectelor prezentate.

După toate aceste întâlniri, juriul va redacta un memorandum conținând o listă de sugestii referitoare la transportul public local care va fi prezentată decidenților locali în data de 8 mai. Acest efort implică cetățenii în politicile UE și promovează transparența și responsabilitatea autorităților publice.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.