2,005 total views

Emar Grup execută lucrări de „reparații” pe o suprafață de teren ce aparține domeniului public, dar fără a avea la bază o hotărâre de Consiliu Local sau o autorizație. Cu toate astea, administratorul societății, Cristi Vasile, în discuția purtată la fața locului, cu privire la lucrarea pe care o execută pe domeniul public, oricât i-am replicat că nu are cum să fie așa cum spune el, a insistat că poate să execute aceste lucrări pentru că are specificat acest lucru în proiect, în PUZ, în autorizație, și în toate cele, dreptul de a face lucrări pe domeniul public, el privat!!!

Emar Grup nu are încheiat cu Consiliul Local un protocol de administrare,

Acest administrator care construiește un bloc în Cartierul Nord, vis-a-vis de Liceul Sanitar „Antim Ivireanu”, a considerat că se impune efectuarea unor lucrări de „reabilitare” a căii de acces din fața construcției sale pentru că „era impropriu ce era aici, nu sunt de capul meu, vă dați seama, am autorizație, este PUZ, am acordul verbal și scris al primarului”. Așadar, „musiu” face „reconfigurare traseu” în concordanță doar cu blocul său chiar dacă lucrarea finală va face notă discordantă cu restul aleii pietonale. Nu este treaba lui, exact cum a și spus, e treaba Primăriei!!!

Ne abatem „oleacă” de la subiect și îi spunem agentului imobiliar, Cristi Vasile, că atunci când Mircia Gutău a dorit să execute lucrări de reabilitare și reconfigurare în concordanță cu amenajările din zonă, pe banii noștri, pe un teren care nu aparține Primăriei, a cerut acordul Consiliului Local. Astfel, s-a aprobat încheierea unui protocol de preluare în administrare a suprafeței de teren pe care edilul dorea să efectueze lucrări de reparații. Prin Protocol au fost stabilite și niște condiții, cum ar fi stabilirea de preluare în administrare a respectivei suprafețe de teren. Emar Grup nu are așa ceva!!!

Mircia Gutău, contactat telefonic, susține că a fost la fața locului și i-a spus „să facă frumos cu pavele fără să se bage, adică să facă trotuarul delimitat, pe banii lui. Câți n-aș vrea eu să facă pe domeniul public după ordinele noastre, pe banii lor? Ar fi extraordinar, dacă ar face cât mai mulți. Va fi mai frumos ce face el, iar când vom avea bani vom face și noi cu pavele. Era mai bine să lăsam așa urât, că noi nu avem acum bani să facem? N-avem! Am fost la fața locului cu echipa și am considerat că este corect să-l facă așa frumos și noi când vom avea bani vom face și noi partea noastră. Era imoral să îi spun să nu facă acolo și el să-și facă până la limita proprietății și restul în față să fie urât, doar că noi nu avem bani să facem”, a punctat edilul.

Din această declarație reiese clar că Emar Grup execută lucrări pe domeniul public fără un protocol încheiat cu Primăria în urma unei hotărâri de Consiliu Local, ci doar cu acordul primarului Mircia Gutău. Am apreciat interesul arătat al edilului pentru a lămuri situația care ne-a fost adusă la cunoștință, dar din păcate acesta ne-a spus doar că el i-a dat acceptul fără a menționa în schimb nimic despre aprobarea CL pentru aceste lucrări de „reabilitare” sau alte documente justificative.

Mircia Gutău nu poate da o astfel de dispoziție sau ordin, cum susține, dar CL putea să aprobe aceste lucrări printr-un protocol de administrare și era liniște pentru toată lumea. Nu știm de ce edilul a procedat așa, dar aprobarea sa încalcă legea. Consiliul Local Municipal Râmnicu Vâlcea este alcătuit din 9 consilieri PNL, 6 PSD, 5 PER și 3 USR – cu toate astea nu știm câți dintre ei știu de aceste lucrări sau câți dintre ei, după publicarea articolului, vor lua măsurile care se impun pentru intrarea în legalitate!!!

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.