1,876 total views

…în urma perchezițiilor pentru 24 de ore, toți din Vâlcea. Mai mult, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 105.000 de euro, 20.300 de lei, ceasuri, telefoane, cartele, tablete, un pistol cu glonț, supus autorizării, 34 de fragmente vegetale și alte bunuri.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, au efectuat 27 de percheziții domiciliare, la persoane bănuite de fraude informatice, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale și trafic de droguri de risc.

La data de 7 iulie a.c., polițiștii au descins în 27 de locații din județul Vâlcea și din București, în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea de fraude informatice, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale, trafic de droguri de risc, fiind vizate 16 persoane. În cadrul aceluiași dosar penal, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare în Atena/Grecia, cu sprijinul autorităților elene.

În fapt, persoanele bănuite, până în luna iunie 2021, ar fi deschis cel puţin 120 de conturi bancare în Ungaria și cel puțin alte 100 de conturi bancare în Spania, Polonia şi alte ţări, prin intermediul cărora ar fi fost transferate şi, ulterior, retrase 2 milioane de euro, care ar proveni din comiterea de infracţiuni de fraudă informatică.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al polițiștilor din cadrul INTERPOL și Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, iar suportul financiar și logistic a fost asigurat de către Eurojust și SELEC. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Pitești, București, Craiova, Alba, Olt, Gorj, Sibiu, al Serviciului Poliția Canină – D.G.P.M.B. și Serviciului Criminalistic Vâlcea, precum și al jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei București și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova.

Cercetările sunt continuate de polițiști și procurori

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.