298 total views

…asta în timp ce mass-media publică gratuit activitatea instituției, pentru că pentru presă nu există buget, dar promovare se dorește cât cuprinde. Aflăm din publicația BizBrașov că Regia Națională a Pădurilor face o achiziție de mașini 4×4 în valoare de 1,5 milioane lei. Totul vine în contextul, așa cum tot publicația Biz Brașov menționează, în care Guvernul încearcă disperat să acopere un deficit bugetar uriaș de 7 miliarde de lei.

Cu toate acestea, se pare că regia se lăfăie în milioane de euro, bani pe care îi aruncă doar pe mașini și nu mai punem la socoteală alte „mărunțișuri” logistice necesare pentru buna funcționare…

Speculăm ideea că în spatele acestei afaceri sunt alte interese, pentru că orice instituție ar avea nevoie de o înnoire a parcului auto cu siguranță ar face acest lucru treptat, în ani și ani. Ori când îți permiți pe secetă bugetară să spargi 1,5 milioane euro dintr-un foc și să achiziționezi 140 de mașini de teren de la o singură firmă de cartier, care înregistrează și datorii de 6, 4 milioane de lei în 2018, este clar că achiziția MIROASE!!!

Oare de ce atâta grabă să spargi milioane de euro pe 140 de mașini? Ne poate răspunde cineva?

Și mai putem specula ceva și anume: ori regia este condusă de un „cap” mai mare și achiziția i-a fost impusă vâlceanului Mihăilescu ori acesta s-a schimbat atât de mult când a ajuns acolo încât acum face jocurile politice ale unora. Este interesant de văzut cine este în spate la această societate distribuție mașini marca Ford dintr-un cartier din Brașov.

De astăzi, publicația Timpul de Vâlcea nu va mai promova nici un comunicat al Regiei Naționale a Pădurilor. Deși astăzi, cu câteva ore mai devreme, am apucat să publicăm un comunicat de presă remis de instituție, în ideea că e bine ca cititorii să vadă că activitatea coordonată de vâlceanul Gheorghe Mihăilescu este una corectă și transparentă, înțelegând totuși lipsa unui buget pentru mass-media.

Gheorghe Mihăilescu este produsul negocierii șefului PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, înaintea ședinței CEX a PSD în care Liviu Dragnea i-a înfrânt pe puciști, când liderul partidului i-a promis baronului de Vâlcea șefia Romsilva în schimbul susținerii în lupta cu nemulțumiții din partid.

Mai jos articolul promovat de publicația BizBrașov

„Romsilva a cumpărat nu mai puţin de 140 de maşini de teren 4×4, una din cele mai mari achiziţii de acest fel realizate în ultimii ani de o regie de stat. Valoarea contractului depăşeşte 1,5 milioane de euro, bani care vor merge către Auto Novex SA, un distribuitor Ford din Braşov. Cele 140 de jeepuri fac parte dintr-un plan de achiziţie mai amplu al Romsilva, care şi-a bugetat pentru anul acesta aproape 10 milioane de euro pentru înnoirea întregului său parc său auto. Achiziţia regiei naţionale a pădurilor vine în contextul în care Guvernul încearcă disperat să acopere un deficit bugetar uriaş, de şapte miliarde de lei.

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA a atribuit pe 21 iulie 2019 un contract pentru „furnizare autoturisme de teren, inclusiv servicii de asigurare obligatorie (RCA) şi servicii de asigurare facultativă (CASCO)”. Durata contractului este de 24 de luni şi presupune achiziţia a 140 de maşini 4×4, cu o valoare finală de 1.573.290 de euro, fără TVA, iar câştigătoare a fost desemnată Auto Novex SA, un dealer Ford din Braşov.

Toate cele 140 de jeepuri trebuie să aibă aceeaşi culoare: albastru, gri, negru sau maro

Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei iniţiate chiar de Crăciun, pe 25 decembrie 2018, jeepurile trebuie să aibă următoarele caracteristici tehnice minime obligatorii: capacitate cilindrică max. 1.600 cm, putere minim 110 CP, combustibil motorină, volum rezervor minim 45 l, 5 locuri, gardă la sol de minim 165 mm, minim 4 uşi, lungime minim 4.050 mm, ABS cu EBV şi asistenţă la frânarea de urgenţă, control electronic al stabilităţii, computer de bord, sistem multimedia, direcţie asistată etc.

La licitaţie au participat trei firme: câştigătoarea Auto Novex SA, dar şi asocierea condusă de Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv, din care mai făcea parte Cargo Business Logistic. Interesant este că Electrica Serv s-a înscris într-o licitaţie pentru furnizarea de maşini, deşi este filiala de întreţinere şi service energetice a companiei de stat Electrica SA. Revenind la firma câştigătoare, Auto Novex SA este deţinută de Victor Terzea şi a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de 29 milioane lei, cu un profit net de 360.000 lei, 23 de angajaţi, precum şi datorii de 6,4 milioane de lei”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.