204 total views

…pentru că „nu există nici plante rele, nici oameni răi, nu există decât proști cultivatori” – Victor Hugo. Acest citat se potrivește de minune situației actuale din PNL Vâlcea. Bine, era altul și mai potrivit: ți-ai dat cu tesla-n … dar rămânem la Victor Hugo.

Am lăsat, special, să treacă  un timp de la decizia „marelui” politician Buican Cristian și anume, acela de a-l executa politic pe Bogdan Popescu pentru că după 26 mai a înțeles că Bogdan a devenit o și mai mare amenințare, pentru el, evident!. Am așteptat să vedem reacții, să luăm pulsul unora ori altora cum ar fi: oameni simpli, oameni politici, pentru a înțelege ce l-a mânat pe stimabilul deputat să iasă în evidență cu o astfel de execuție politică, DE ALTFEL CEA MAI PROASTĂ!, folosindu-se chipurile de o hotărâre a BPN. Cu alte cuvinte, a dat vina pe conducerea națională. Parcă îl și auzim pe musiu: eu vă iubesc, vă stimez, sunteți ai mei, vă respect și vă vreau alături de mine în continuare, vreau să fim o echipă, dar sunt obligat să mă supun deciziei de…„sus”… nu știu cum să fac, să nu mă înțelegeți greșit, n-am nimic cu voi, chiar m-ați scos din c…, dar cei de la centru nu au înțeles trendul și mă obligă să vă desființez….JENANT!!!

Așadar, cel care este, de mai bine de 10 de ani, mare jupân peste PNL, ALIBERALUL Buican Cristian, după alegerile din 26 mai 2019 a stat bine și s-a gândit și într-o bună dimineață s-a trezit cu fața-n pernă, dosul la soare și mintea invadată de o strălucire fulgerătoare: datorită victoriei istorice a PNL, el trebuie să pedepsească 15 organizații locale ale partidului, în frunte cu cea municipală.

A simțit, eminența sa, că e momentul să-și arate mușchii. Că valul pe care este acum, și care nu are nicio legătură cu performanțele manageriale ale antreprenorului din zootehnia vâlceană, este cel mai bun moment să-și dea singur la picioare.

Băi nene, atâta incompetență în conducere rar s-a văzut pe meleagurile noastre!

Hai, am înțeles mai demult că Buican nu are nicio legătură cu profilul unui LIDER. Dar să fii atât de “necunoscător” încât, după o primă victorie (indiferent cum și de ce a venit ea), să-ți decimezi propria echipa pe motiv de neperformanță … ești ZERO mister. ZERO la management. ZERO la lidership.

Cum poți să fii așa de slab pregătit, astfel încât, să-ți sabotezi echipa în condițiile în care vă pregătiți de Champions League?

Răspundeți-ne și nouă la întrebările următoare:

1. Ce să creadă cei care au votat PNL în organizațiile pe care acum le-ați demis? Că ce au votat ei era prost? Că nu au știut ce au votat?

2. Ce mesaj le transmiteți acum celor care au votat PNL în organizațiile demise?

3. Dacă ați demis conducerile organizațiilor “neperformante” și susțineți că măsura este foarte bună, ce se întâmpla dacă erați președinte la….PSD? Desființați tot partidul și îl radiați din registrul partidelor politice?

4. Mergând pe aceeași politică, ce se va întâmpla cu PNL Vâlcea când poate, la alegerile următoare, tot partidul se va situa sub pragul de 25%, prag stabilit de domnia voastră ca minimul de performanță pentru “supraviețuirea” conducerilor organizațiilor locale PNL? Veți demite toate organizațiile sau o veți demite pe cea județeană?

5. Vă veți prezenta demisia dacă PNL Vâlcea se va situa sub 25%?

6. Ce mesaj le transmiteți membrilor din organizațiile demise? V-ați întrebat ce înțeleg ei din “măsura” asta?

Extrapolând. Ești comandantul unei armate, ești angrenat într-o primă luptă pe care o câștigi. Când îți aduci armata acasă, te apuci să-i împuști pe cei răniți pe motiv că au fost mai slabi decât cei care au scăpat nevătămați?

Noi credem că ați folosit acest pretext pentru a înlătura persoane incomode, persoane care vă amenințau “supremația” locală în PNL Vâlcea.

Decizia, domnule Buican, de a desființa 15 organizații, miroase puternic a FRICĂ. Și nu e prima dată. Dar acum ați expus-o public! Cum ce? FRICA!

FRICA de valul schimbării care vine peste toți cei care monopolizați de zeci de ani funcțiile în politică, indiferent de numele partidului, culoare sau doctrină.

Ca LIDER, care nu sunteți – asta este o certitudine – ați ratat o șansă unică. Ați ratat momentul să vă felicitați întreaga echipă și oamenii care o formează. Ați ratat ocazia să câștigați un mare capital de imagine pozitivă prin aprecierea tuturor celor care v-au stat alături în “căruța” numită PNL Vâlcea.

Nici până la vârsta asta nu ați învățat că echipele se hrănesc cu aprecieri și laude?

Că dacă vreți să câștigați un război, NICIODATĂ, și în special după prima victorie, nu luați asemenea decizii, să schimbați echipa!!!

Concurența se bucură, ați reușit să aduceți partidul în aceeași fază în care sunt adversarii. Schimbări și reformare. Numai că ei au pierdut alegerile. E o mare diferență.

Musiu, ți-ai dat cu tesla-n…

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.