852 total views

Un bucureștean a făcut plângere penală firmei Romprest pentru că zapadă strânsă din oraș a fost aruncată pe un teren deținut de el. Municipalitatea care plătește compania Romprest, controlată de milionarii Walter și Dobrescu, pentru astfel de acțiuni, susține că totul a fost o greșeală.

foto/cetateanul.net

Aflat în Germania la sfârșitul lunii ianuarie, Jonas Costea Dan Theodor a fost sunat din țară pentru a fi anunțat că pe terenul său de pe strada Aeroportului a apărut un munte de zăpada. Era vorba de nămeții adunați de pe strărzile din Sector 1. În acest timp, municipalitatea se lăuda că zăpada scoasă de pe arterele și trotuarele din Capitală era transportată în afara orașului. “Aceasta este depozitată pe terenurile Administrației Domeniului Public din zonele Străulești și Casa Presei”, precizau de la mijlocul lunii ianuarie reprezentanții Primăriei Sector 1.

“Începând cu data de 26 ianuarie și până la data de 29 ianuarie, firma TCS, în calitate de subcontractor al firmei Romprest, conform dispozițiilor acesteia din urmă, a basculat pe terenul proprietatea mea, lucrând în regim de 24 de ore pe zi, cu mai multe busculante de 25 tone și vole, o cantitate imensă de zăpadă amestecată cu sare granulată și deșeuri, care a format în prezent o acumulare de circa 6 metri înălțime pe o suprafață de circa 1.500 mp”, a explicat proprietarul terenului care s-a trezit cu muntele de zapadă pe terenul său.

Sesizare la Poliție pentru depozitarea ilegală a zăpezii strânse din București

Costea a făcut plângere la Poliție pe 31 ianuarie pentru săvârșitea infracțiunilor de tulburare de posesie și distrugere a bunurilor cadastrale, precum și distrugerea de bunuri.

Compania Romprest are contract cadru cu primăria de sector pentru a îndepărta, transporta și depozita zăpadă din oraș. În cadrul acestei înțelegări, firma controlată de contriversații oameni de afaceri Florian Walter și Dragoș Dobrescu, este plătită în fiecate lună în funcție de numărul lucrărilor.

“Concesionarul serviciului va încasa lunar de la concedent în baza contractului de prestație contravaloarea prestației efectuate (manoperă ,utilaje, materiale) pentru activitățile de curățat și transportat zăpada de pe căile publice, confirmate de concedent”, se precizează în contractul dintre Romprest și municipalitate.

Reprezentanții Primăriei Sector 1 au refuzat să ne precizeze sumele de bani plătite către Romprest pentru luna ianuarie și cum au fost calculate acestea, dar și cum a fost posibilă aceastăașa-zisă eroare. Ni s-a transmis doar că este posibil să primim un răspuns până la ora 17.30, ceea ce nu s-a întâmplat.

Costea susține că reprezentanții municipalității i-au transmis că zapada a fost depozitată pe terenul său din greșeală și atât.

 

Continuarea articolului pe  cetateanul.net

Despre Romprest mai puteti citi

Romprest, TUN de 1 milion de lei în bugetul râmnicenilor

http://www.timpuldevalcea.net/?s=romprest&paged=8

http://www.timpuldevalcea.net/?s=romprest&paged=7

http://www.timpuldevalcea.net/?s=romprest&paged=5

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.