85 total views

Finalizând o săptămână în care am primit bilete gratis la spectacolul de circ, marca PDL Vâlcea, am aşteptat şi concluzia acestui spectacol.

Şi ea ne-a fost prezentată sub forma unei declaraţii de presă a purtătorului de cuvânt al Organizaţie Judeţene Vâlcea PDL, dl. Ungureanu care, printre altele, i-a transmis un îndemn mobilizator fostului preşedinte al Organizaţiei Municipale Rm. Vâlcea PDL, Romeo Rădulescu: “Romeo Rădulescu poate să fie candidatul PDL la Primăria Municipiului Rm. Vâlcea, dacă se cuminţeşte şi-şi vede de treabă”.

Acest îndemn seamănă cu o declaraţie de iertare a păcatelor sau, dacă vreţi, de amnistiere a faptelor pe care forţele guvernamentale ale unei ţări o adresează rebelilor care atacă ordinea statală.

Mai pe româneşte, la PDL Vâlcea, puterea aparţine troicii Bulacu, Vâlcu, Ungureanu, secondaţi de alţi “oameni de bine”, cum ar fi: Grig Crăciunescu, Anuţa Handolescu, iar restul membrilor trebuie să strige precum japonezii de trei ori “ Banzai”, atunci când îşi văd liderii. Romeo Rădulescu a încercat, e drept, benefiicind de anumite conjucturi favorabile, să impună dominaţia tinerilor într-o organizaţie care are aceeaşi conducere din 1991 ( excepţie făcând, Petre Ungureanu venit pe filiala: PNŢ-CD, UFD, PNL, PLD, PDL).

Romeo Rădulescu a încercat să se debaraseze de fascinanţii lui conducători, dându-le la un moment dat o mână de ajutor ( vezi cazul alegerii lui Bulacu în funcţia de preşedinte), sperând că ulterior, rezultatele slabe ale acestuia să-i elimine automat.

Numai că, niciodată calcul de acasă nu este acelaşi cu cel din târg, iar la alegerile europarlamentare din mai 2014, cel care a pierdut, a fost Romeo Rădulescu. Pentru ca umilinţa să fie până la capăt, liderii judeţeni, îl tot sfătuiesc pe Rădulescu… să fie cuminte…, de parcă acesta ar fi “bubico” din schiţele lui Caragiale.

Mai mult, dacă este cuminte, va primi autorizaţia să se prezinte la procesul electoral pentru alegerea primarului pentru 2016, la fel cum “bubico” primea “bonbon” de la Mamiţa.

Dacă liderii judeţeni şi-ar dori cu adevărat pacea cu Romeo Rădulescu, s-ar eschiva de la genul ăsta de declaraţii umilitoare, pentru că, acest lucru se poate întoarce la un moment dat împotriva lor, iar acest moment s-ar putea să fie la alegerile prezidenţiale din 2 – 16 noiembrie a.c.

În această ecuaţie nu am văzut luări de poziţii din partea Organizaţiei de Tineret a PDL, de unde aşteptăm să vină o susţinere pentru liderul tânăr de la Municipiu. Preşedinta acestei organizaţii, doamna consilier Alina Lupu, a preferat să adopte “poziţia ştruţului” pentru a-şi conserva atât poziţia politică, cât şi poziţia administrativă.
Concluzionând, credem că Romeo Rădulescu a băut până la “fund” cupa umilinţei întinsă de conducătorii Organizaţiei Judeţene Vâlcea PDL. Cu această ocazie a putut să afle câte “parale “ face el, pentru colegii săi de la judeţ.

Tot acest scandal însă, ne arată o organizaţie judeţeană de partid unde sistemul de vasalitate feudal funcţionează din plin şi mai mult decât atât, liderii organizaţiei sunt şi mândri de modul în care funcţionează.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.