91 total views

Preşedinte Traian Băsescu nu a fost niciodată un om de echipă. În permanenţă, oamenii care l-au însoţit, ca şi coechipieri, au fost abandonaţi în timpul desfăşurării activităţilor politice. Rând pe rând, de lângă Traian Băsescu s-au desprins soţii Săftoiu, Cristian Preda, Andrei Pleşu, Mircea Dinescu, Călin Popescu Tăriceanu, Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vântu, Sorin Roşca Stănescu şi lista ar putea continua.

Traian Băsescu a adus la rang de artă acest mod, de a te folosi de oameni şi după aceea, de a-i abandona, fie în mâinile altor partide, fie în mâinile Organelor de Anchetă Penală. Şi când credea că a ajuns maestru al acestei arte, Traian Băsescu a primit o lovitură de “măciucă”. Propriul lui frate şi ginerele de la fata cea mare, au declanşat nişte scandaluri de corupţie imense.

Parlamentul României a simţit momentul, şi miercuri 25 iunie a.c, a adoptat o decalaraţie politică prin care îi solicita preşedintelui Traian Băsescu, demisia din funcţia prezidenţială. Act politic fără însemnătate juridică, adoptat de 377 de parlamentari dintr-un total de 571, acest document a fost imediat remis Cancelariilor Occidentale din Departamentul de Stat al SUA. În această situaţie, Traian Băsescu s-a văzut confruntat a doua zi, la şedinţa Consiliului European al Uniunii Europene, cu un izolaţionism fără precedent, pe care din imaginile văzute la televizor , practic, el nu l-a înţeles. Traian Băsescu, ca orice lider cu valenţe dictatoriale, obişnuit numai cu laudele supuşilor săi, nu înţelege că pentru societăţile democratice autentice, scandalul de corupţie în care sunt implicaţi membrii familiei sale, este echivalent cu demisia imediată.

Nici foştii lui aliaţi, (cum ar fi, Cancelarul Angela Merkel) nu-l mai cunosc în prezent pe Traian Băsescu deoarece, pentru un lider politic occidental, simpla afişare alături de un lider asupra căruia planează acuze de corupţie, este egală cu sinuciderea politică.

Ca un exemplu, gândiţi-vă la soarta fostului ministru francez Nicolas Sarkozy, care s-a afişat în 2011 alături de dictatorul libian, Muammar Gaddafi. Urmarea… liderul francez a pierdut alegerile prezidenţiale din 2012.
La fel a păţit şi premierul italian Berlusconi, cu acelaşi dictator libian, întâlnirea cu acesta pricinuindu-i pierderea postului de prim ministru.

Raian Băsescu, nu înţelege acest lucru şi nu-l putem învinovăţi pentru că nici un lider politic român actual nu ar înţelege. Acest lucru este determinat de faptul că partidele politice româneşti nu sunt nişte organizaţii unde să primeze profesionalismul şi lupta de idei, ci sunt nişte organizme create pe principiul găştilor, al intereselor economice comune, al prostului gust şi al prostiei. Uitaţi-vă la Congresele partidelor româneşti unde căştigătorul postului de preşedinte este cunoscut cu câteva luni înainte, unde delegaţii sunt supravegheaţi să nu cumva să voteze greşit, iar echipele de conducere sunt de fapt, gaşca celui care căştigă postul de preşedinte.

Traian Băsescu îşi va încheia mandatul prezidenţial ca un paria al Uniunii Europene, nici un lider important occidental nemaionorându-l cu vreo relaţie de prietenie. În ceea ce-i priveşte pe americani, aceştia cred că-i vor urechea pe foştii ambasadori de la Bucureşti, mai ales pe ultimul, Mark Granstein care l-a zugrăvit pe Băsescu în nişte culori atât de vii, încât americanii i-au acordat credit total. Iar acum, acest scandal de corupţie le va demonstra încă o dată americanilor, dacă mai este nevoie, că nciodată nu înţeleg mentalitatea liderilor politici din Balcani.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.