421 total views

O pistă de ciclism amenajată pe malul râului Olt poate să aducă mulţi turişti în Râmnic, dar şi în staţiuniile montane din apropiere.
SC Pieţe Prest SA Râmnicu Vâlcea a participat cu un stand inedit la Festivalul Internaţional „Simfonia Lalelelor”, a XXXVI-a ediţie, care s-a desfăşurat la Piteşti, în perioada 19-21 aprilie 2013. A fost prima participare a societăţii la acest eveniment. În cadrul standului de prezentare a fost amenajată o grădină rustică. „Trebuia să mergem acolo cu o poveste şi am prezentat o grădină rustică oltenească”, spune Marius Almariei, directorul societăţii. Grădina rustică a fost protejată de un gărduleţ, iar în interior a fost amenajată o pergolă îmbrăcată în iederă, o fântână cu cumpănă, o băncuţă şi foarte multe lalele. Din peisaj nu a lipsit nici femeia îmbrăcată în costumul tradiţional oltenesc. „Am căutat să scoatem în evidenţă mai multe simboluri: apa, spaţiul verde, relaxarea. Am reprezentat oraşul Râmnicu Vâlcea la un festival internaţional al florilor în cadrul căruia l-am promovat. La eveniment au fost prezenţi cu standuri de flori şi comercianţi din Serbia şi Macedonia”, a declarat Marius Almariei.  Grădina rustică prezentată de Pieţe Prest a fost apreciată de juriul festivalului care i-a acordat o diplomă.
Pistă de biciclete pe malul râului Olt
„Vrem să atragem în Râmnic cât mai mulţi turişti şi ne-am gândit să amenajăm o pistă pentru iubitorii de ciclism pe malul râului Olt. Totul e la stadiul de proiect şi urmează să discutăm şi cu administraţia locală pe acest subiect. Este vorba de amenajarea unei piste de biciclete pe malul Oltului, de la un capăt la altul al digului care traversează Râmnicul din cartierul Ostroveni, de la Grădina Zoologică şi până în zona Nord, la baraj, ba chiar mai departe spre Călimăneşti. Pentru a realiza pista trebuie încheiat un parteneriat cu Apele Române. Ar fi cea mai mare pistă din România într-un mediu natural”, a precizat directorul Pieţe Prest. Pista poate fi amenajată de către administraţia locală a oraşului.  „Investiţia nu e mare, se toarnă o limbă de asfalt şi se face iluminatul”, spune Marius Almariei. Tot acesta e de părere că investiţia ar atrage foarte mulţi turişti din Bucureşti şi odată cu Râmnicul vor fi promovate şi staţiuniile din apropierea oraşului: Călimăneşti-Căciulata, Băile -Olăneşti, Băile -Govora şi Ocnele Mari. Pista poate promova şi  Baza de Agrement Ostroveni cu Grădina Zoologică şi Ştrandul pentru că din acest punct va începe amenajarea ei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.