2,866 total views

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de astăzi, 30 iulie, a Consiliului Județean Vâlcea, regăsim un proiect de hotărâre care ne demonstrează cum Rădulescu Constantin, inițiatorul „afacerii administrative”, închide gura unui jurnalist, după ce acesta l-a atacat într-un mod extrem de josnic, doar pentru că nu a mai primit contract la începutul anului. Pe parcurs, probabil, șantaj peste șantaj până iată s-a cedat!!!

Proiectul „privind aprobarea alocării de finanțare nerambursabilă de la bugetul propriu al județului Vâlcea pentru programele, proiectele și acțiunile organizate în domeniul cultural”, este vizat de legalitate de secretarul județului Daniela Calianu. Grav! Acordarea de fonduri nerambursabile chiar dacă se face urmare a depunerii solicitărilor și potrivit HCJ 97/2020 este necesară și adoptarea unei noi hotărâri. În „Referatul de aprobare” se menționează că în data de 25 iunie s-a întrunit „comisia” de selecție și evaluare a „ofertelor”, prin dispoziția președintelui Rădulescu, iar ofertele câștigătoare sunt:

– Asociația Ordessos, cu titlul de proiect „Vâlcea literară” – revistă literară vâlceană

– Asociația „More than a smile”, cu titlul de proiect „Festivalul „Deep Forest Fest”

Se mai arată în referat că Ordessos a obținut 85,00 puncte primind 50.000 lei, iar de MTS 87,50 puncte, primind 30.000 lei. Din „Raportul de evaluare” aflăm că valoarea finanțării nerambursabile stabilită prin HCJ 97/2020 este de 100.000 lei, dar vedem că până la ora actuală nu a fost consumat nimic din aceste economii puse la „naftalină” pentru zile grele, ca cele din 2021!!! Totuși, dintr-un foc…80.000 lei!!! Hei, care vrei restul de 20.000? Înscrie-te, dacă l-ai înjurat pe președinte, că-ți va accepta imediat oferta, doar să nu-l mai înjuri…!!!

Atașat proiectului de hotărâre regăsim și documentele care „au fost” verificate și în baza cărora astăzi jurnalistul primește „sponsorizarea” de 50.000 lei pentru nimic!!! Scuze, nu pentru nimic, ci pentru înjurăturile aduse inițiatorului Rădulescu, că nu i-a mai dat contract de „scriere”. Rădulescu susține că i-a verificat cererea de finanțare, dar aceasta nu este atașată proiectul (document obligatoriu atașabil acestui proiect) să vadă și consilierii ce aprobă!!! S-au mai verificat: – bugetul de venituri și cheltuieli, datele bancare, partenerii solicitantului, declarație contribuție solicitant, extras cont, declarație de imparțialitate (wtf!) și alte documente care nu văd lumina zilei.

Asociația Ordessos are sediul social în Pitești, județul Argeș, într-un bloc la etajul 4, a fost înființată în ianuarie 2018, în 2020 are zero angajați (adică nici pe „solicitantul” finanțării), încasări zero lei, profit 2020: -6,875 lei și este abonată doar la banul public. Cele mai multe „contracte” le are cu Primăria Mioveni-Argeș. Din discuțiile purtate cu terți suntem asigurați că această revistă nu a văzut lumina tiparului niciodată, adică nici un număr editat. Așa să fie, domnule Rădulescu?

Mai mult, din proiect nu reiese ce va primi CJVL în schimbul acestei „investiții”!!! Nu se prezintă nici care este tema editării revistei – texte, imagini, pagini, număr bucăți, dimensiuni și oportunitatea finanțării, domnule Rădulescu!!! Oportunitatea!!! Interesul!!! Beneficiul!!!

Vă mai aduceți aminte de protecția media oferită de Mircia Gutău jurnaliștilor Pîrnău Tiberiu și Smeoreanu Gheorghe, prin editarea albumului 10×10, cu un cost de peste 100.000 lei, album pe care astăzi îl găsim în anticariat la vânzare? Sigur da! Tare nu? Ei, astăzi, Rădulescu face ce a făcut Gutău, dar doar cu Smeoreanu!!! Pîrnău e scos din joc!

50.000 lei…

Opinia celui care astăzi prin votul impus de inițiator va primi 50.000 lei, a fost și sigur încă este – „președintele PSD Vâlcea a devenit baron toxic, transpartinic, gambler politic pasionat și fără scrupule” – iar astăzi acest inițiator a decis că trebuie să-i închidă gura cu bani publici pentru nimic!!!

Solicităm, prin intermediul acestui articol, un răspuns din partea Prefecturii Vâlcea, cu privire la legalitatea acestui proiect care miroase a protecție media pe bani publici!!! La fel, suma de 30.000 lei pentru festivalul Deep Forest Fest este la fel de nejustificată!!! Acest festival are loc in acest weekend, iar proiectul până  va deveni hotărâre durează lejer 30 de zile.

Deci, dacă inițiatorul festivalului nu va primi acum acest „ajutor” financiar, care mai este scopul finanțării? Se împrumută să facă acest festival și apoi achită din bani publici poftele unora și altora? Cât costă până la urmă acest festifal care are destui sponsori și multe alte facilități de la Primăria Râmnicu Vâlcea – Teren gratuit, utilități gratuite, transport gratuit și multe alte beneficii? Ce este acest festival până la urmă? O spălare de bani? Alo, organele de control…trezirea…

Domnilor consilieri județeni, aveți grijă ce votați, se plătește pe persoană fizică încălcarea legii, pe inițiator îl doare la „bașcă”, nici acolo, de voi….

Domnule Rădulescu, dacă nu avem dreptate, și nu e vorba de „colegul” Smeoreanu, faceți o „constatare” rapidă, să o publicăm, să nu lăsăm cititorul „în beznă”…

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.