738 total views

Victor Ponta le mai atrage o dată atenţia social-democraţilor că sunt pe punctul de a-şi alege un lider condamnat de justiţie. Ponta s-a opus făţis, după demisia sa din funcţia de preşedinte al PSD, la numirea lui Liviu Dragnea pe acest post, fie şi în calitate de interimar.

ponta_dragnea

Eludînd cu bunăştiinţă rivalitatea dintre el şi Dragnea, Ponta s-a legat atunci doar de vulnerabilitatea lui Liviu Dragnea – care risca un verdict nefavorabil la recursul declarat de DNA în procesul „Referendumul“ (cauză în care politicianul a fost deja condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare).

Iar cum primul termen de judecare a recursului a fost programat după Congresul PSD, rezultă că social-democraţii s-ar putea trezi, în prag de an electoral, cu un lider suprem poprit de justiţie. „Ne asumăm (social-democraţii – n.r.) alegerea unui preşedinte PSD condamnat. I-am spus: Liviu, asumă-ţi că vei deveni ţintă. Ne-am asumat toţi”, a comentat Victor Ponta luni seara, in direct la TV. Chiar dacă afirmaţia pare pro-Dragnea la prima vedere, în realitate, susţine NAŢIONAL, este un ultim semnal de alarmă tras (inutil şi tardiv) de Ponta pentru pesedişti.

Pe de altă parte, social-democraţii aşteaptă să fie validată noua conducere a partidului pentru a începe operaţiunea de debarcare a lui Victor Ponta de la Palatul Victoria, spun surse din PSD pentru ADEVĂRUL. „În aces moment, trebuie să aşteptăm liniştiţi Congresul, să fie votat Liviu Dragnea. De aceea, nimeni nu a dat niciun mesaj împotriva lui Ponta. După Congres, cu siguranţă vor fi surprize. Asta se vorbeşte în partid. Ce va fi, vom vedea. Dar cred că ştim cu toţii ce va fi“, a mărturist, zâmbind, un lider PSD.

Aparent, observă COTIDIANUL, Liviu Dragnea arată că îl susţine pe Ponta, însă dacă citim mesajele printre rânduri, vedem că premierul are zilele numărate în fruntea Guvernului. „Ştiu sigur că Victor Ponta este un tânăr politician şi are viitorul în faţă. După ce nu va mai fi prim-ministru, probabil, până la urmă va fi decizia dumnealui, vrea să ia o oarecare pauză în politică şi să facă, probabil, altceva, ca să aibă de unde să revină. Aşa cred“, a spus Dragnea, la finalul săptămânii trecute.

Ieri însă, Liviu Dragnea a precizat că nu există motive pentru schimbarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, arătând că acesta este un premier eficient, anunţă GÂNDUL. În ceea ce priveşte opţiunea ca Liviu Dragnea să conducă Executivul, preşedintele interimar al PSD a declarat că, în momentul de faţă, nu îşi doreşte funcţia de premier. Dragnea a a precizat că, până la finalul anului 2016, îl interesează „aproape exclusiv“ doar funcţia de preşedinte al PSD.

În schimb, remarcă EVENIMENTUL ZILEI, întrebat dacă îl interesează funcţia de premier după alegerile din 2016, Dragnea a spus că „nu ştie“. „Nu ştiu, să ajungem acolo. Vreau să fiu unul dintre acei oameni, care împreună cu alţii să ne strângem în jurul unei mese şi să construim un plan pe 25 de ani”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea mai susţine, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, că o participare în alegeri pe liste comune PSD-UNPR ar putea fi o soluţie bună, în condiţiile în care social-democratul a apreciat că România are nevoie ca „stânga să fie foarte bine conturată”. El a adăugat că relaţia pe care PSD o are cu formaţiunea condusă de vicepremierul Gabriel Oprea este „una corectă“, UNPR fiind „un partener de nădejde“ pentru social-democraţi.

Dar un lucru este cert: social-democraţii nu vor face parte dintr-un Guvern în care nu vor deţine funcţia de prim-ministrul, anunţă ANTENA3. Întrebat dacă Gabriel Oprea ar fi un premier bun, Dragnea a spus: „Poate să fie, dar PSD nu va sta într-un guvern în care premierul nu este propus de PSD. Exclus. (…). PSD nu stă într-un guvern în care nu are premierul din partid“, a spus Drgnea, care practic i-a cerut sprijinul lui Oprea dar l-a anunţat că nu este dispus să-i ofere orice la schimb, chiar înainte ca negocierile dintre cele două partide să înceapă.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.