202 total views

Liberalul Tiberiu Costea a simţit pe propria-i piele ce înseamnă să nu ai o majoritate în Consiliul Local. Din 2012 şi până în prezent, cei 13 consilieri locali îi sabotează toate şedinţele de consiliu, niciuna nu ţine mai puţin de 3 ore, indiferent de numărul proiectelor de pe ordinea de zi. Aleşii şi-au propus să-i facă zile fripte şi reuşesc la fiecare şedinţă prin comentarii aberante, lipsite de logică sau de inteligenţă.

Puţinii reporteri care au rezistat la o şedinţă de CL au afirmat că mare parte dintre consilieri habar nu au care este diferenţa dintre o listă de investiţii şi una de inventar, dar îşi dau cu părerea şi se contrazic cu primarul la fiecare proiect de hotărâre chiar dacă nu pricep nimic din el. Consiliul Local Lungeşti şi-a început mandatul din 2012 cu 13 consilieri, majoritatea având peste 60 de ani şi sunt la al III –lea sau al IV-lea mandat, dar cu toate acestea, nu au învăţat nimic. Astfel, Consiliul Local Lungeşti este ,,varză” şi deşi, se ceartă între ei ca la uşa cortului, toţi se coalizează când vor să pice proiectele primarului. Ultima şedinţă a durat aproape patru ore, iar pentru a evita debandada, primarul Tiberiu Costea le-a promis solemn că următoarea şedinţă se va ţine în prezenţa a 200 de alegători din comună. Consilierii au comentat decizia şi au declarat că nu sunt de acord. Scandalul a încetat în momentul în care primarul i-a întrebat care este problema lor, de ce se tem de prezenţa cetăţenilor, dacă sunt mulţumiţi de prestaţia din CL, replicându-le scurt: ,,Poate aşa nu mai feceţi circ şi treceţi proiectele fără scandal. Poate de faţă cu alegătorii nu o să vă mai permiteţi să vă bateţi joc de proiectele făcute pentru dezvoltarea comunei. Poate de frica lor, veţi fi mai responsabili!”. Consilierii aveau motive de îngrijorare, prima întâlnire de acest gen organizată în comuna vecină era să se lase cu o bătaie ca-n filme. Primarul ar dizolva rapid CL dacă nu ar depinde de el pentru demararea proiectelor cu finanţare europeană astfel, vrea nu vrea, e obligat să le suporte aberaţiile în fiecare lună.

6 consilieri Gică Contra în Consiliu Local Lungeşti

Cu toate că are multe proiecte în derulare, patru consilieri de la PSD, unul de la PMP (fost primar al comunei), şi un independent, veşnic sunt contra propunerilor edilului, vizibilă fiind şi ura pe care aceştia o afişează, la şedinţe, faţă de primar, că faţă de cetăţenii care le-au dat votul, sperăm să nu fie, altfel, nu înţelegem de unde această ură şi împotrivire pentru activitatea edilului. “Dacă primarul nu face politica partidului pe listele căreia a fost ales, şi face numai politica cetăţeanului, acest lucru ar trebui să-l facă şi consilierii, care în loc să vină cu idei în folosul comunităţii şi să aibă o bună colaborare cu primarul, ei sunt tot timpul contra”.
Respectivii consilieri îi pun beţe’n roate, nefiind conştienţi că sunt votaţi pe listele de partid şi indiferent ce culoare politică au ei sau primarul, la primărie ar trebui să fie o echipă. Ei jurând cu mâna pe biblie, au depus un jurământ, când au fost aleşi: că vor face totul pentru binele comunităţii. În realitate, aceştia nu se implică cu nimic, ba mai mult, vin la şedinţe pentru a încurca activitatea primarului. Au uitat că sunt plătiţi pentru acest lucru din bani publici şi cu siguranţă nu pentru a fi împotriva tuturor proiectelor sau venind la şedinţă pentru a băga râcă. Făcând o mică analiză a celor prezentate mai sus, constatăm că sunt de fapt efectele produse de vârsta înaintată a majorităţii consilierilor (majoritatea sunt trecuţi de 60 de ani, excepţii făcând 3,4, CL fiind format din 13 consilieri), de unde şi ideile învechite, comuniste şi absolut deloc europene. În zilele lui 2015 există consilieri care nu ştiu să se oprească să facă loc tinerilor care au o gândire europeană, iniţiativă, dornici de afirmare sau implicaţi în ceea ce întreprind.

Au dat jos un viceprimar tânăr cu experienţă şi au votat unul de 71 de ani fără experienţă

Pătru Ion, inginer silvic şi cu o experienţă în administraţie de peste 20 de ani, a fost ales viceprimar al comunei Lungeşti, la alegerile din 2012, cu o majoritate grea, 11 voturi pentru şi doar 2 împotrivă. Acesta, chiar dacă făcea o echipă foarte bună cu primarul şi avea şi experienţă fiind viceprimar în mandatul anterior, consilierii locali, Gică Contra, au votat schimbarea lui, fără să stea pe gânduri, la finele anului 2013, cu 7 voturi pentru şi 6 împotrivă, înlocuindu-l cu Iordăchescu Ion de la PSD, care nu are decât 71 de ani şi experienţă în administraţie, zero. Mai mult, acesta nu se implică în activitatea primăriei cu absolut nimic. Deci, aceeaşi consilieri Gică Contra, au votat schimbarea unui vice cu experienţă, tânăr şi muncitor, cu unul pe care vârsta nu-l mai ajută să facă faţă tuturor cerinţelor unui astfel de angajament şi anume, viceprimar al unei comune. În concluzie, primarul comunei Lungeşti, se zbate cam singur să realizeze pentru cetăţenii comunei, ceea ce alţii nu au făcut până acum, comuna la preluarea mandatului fiind cu foarte multe lipsuri: apă, canalizare, renovări de şcoli şi dispensare, cămine culturale şi multe altele, mai rău ca în evul mediu.

Stimaţi cetăţeni, treziţi-vă! La următoarele alegeri uitaţi-vă mai bine pe cine veţi vota. Un Consiliu Local, poate bloca activitatea primarului.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.